Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Többen elkényelmesedtek

Gyengébben kezdte az évadot a Makó FC NB II-es labdarúgócsapata. Öt meccsen mindössze öt pontot szerzett, de nem is ezzel van a legnagyobb probléma, hanem a mutatott játékkal. A meghatározó játékosok közül többen mélyen tudásuk alatt teljesítenek.
Az elmúlt évadban magasra tette magának a lécet a Makó FC. A zöld-sárgák a csodálatosra sikeredett tavaszi szezonnak köszönhetően a minden képzeletet felülmúló negyedik helyen zártak. Ehhez képest csalódás, amit az új idényben nyújtanak. A gárda szakmai-igazgatóját, Csák Zoltánt is találtuk már jobb kedvében, amikor a visszaesésről kérdeztük.

– Úgy vettem észre, mintha a játékosok egy része jóllakottá vált volna – jelentette ki a sportvezető. – A legutóbbi évadbeli siker elaltatta, kényelmessé tette őket, tompákká, dekoncentráltakká váltak. Egészen addig nem várható változás, míg a meghatározó futballisták közül többen – gondolok itt elsősorban Kulacsikra, Hadárra, Bányra és Magyarra – rá nem döbbennek, ha nem javul a teljesítményük, ha nem sikerül koncentráltabb játékot nyújtaniuk, nem tudunk kimászni a gödörből. Rendet kell tenni a fejekben. Varga Róbert hozzáállásával nincs probléma, fut, küzd, de korábbi önmagához képest messze nem azt produkálja, amire képes, sorozatban hozza a rossz döntéseket. A fiatalok ugyan „besegíthetnének", de ők még képtelenek pótolni a rutinosakat. Egyet tudomásul kell venniük: Takács Zoltán edzésmódszere semmit sem változott a tavaszhoz képest, a soros ellenfelek feltérképezésére is sok energiát fordítunk, maradnak hát a játékosok, nekik kell változniuk.
A szakmai igazgató elismerte, a rajton ugyan beragadtak, de közel sem olyan a helyzet, hogy vészharangot kellene kongatni.

Gyenge mérleg

Zakar Szabolcsék öt fordulót tudtak le a 2006/2007-es évadból. A megszerezhető 15 pontból mindössze ötöt gyűjtöttek be. Eredményeik, 1. forduló: Jászberény–Makó 0–0; 2. forduló: Makó–Békéscsaba 2–1; 3. forduló: FTC–Makó 4–0; 4. forduló: Makó–Kazincbarcika 1–1; 5. forduló: Budafok–Makó 1–0.

– A jászberényi nyitány előtt látatlanban aláírtam volna a döntetlent, de a meccset látva bőven maradt bennem hiányérzet. A Békéscsabát vért izzadva legyőztük, az eredmény jó, de a mutatott játék sok kívánnivalót hagyott maga után. A Fraditól simán kikaptunk, mondhatni reális eredmény született, ezzel semmi probléma. A Barcika elleni hazai döntetlennel én elégedett vagyok, a mumusunkkal szembeni 1–1-et nem tekintem rossz eredménynek. Ami ténylegesen bánt, az a budafoki vereségünk, méghozzá azért, mert meggyőződésem, hogy a mienk a jobb csapat. Többen ugyan sérülés miatt hiányoztak, de erre nem lehet fogni a gyenge játékot. A rossz rajt ellenére mégis optimista vagyok, nyerünk egymás után kétszer, és visszaszerezzük a renoménkat. Ha ősszel szerzünk legalább 20 pontot, akkor megint álmodhatunk, mert köztudomású, a Makó tavaszi csapat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezerötszáz néző izgulta végig a Motor-Art versenyét

Az Öthalmi úti motokrosszpályán ismét sikeres versenyt bonyolított le a Motor-Art SME. A szegedi és… Tovább olvasom