Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Többre lenne képes a Szeged Beton

Elmaradt a várakozástól a Szeged Beton pólócsapata. A bajnokságban csak a negyedik helyét sikerült „megvédenie", a magyar kupában és a LEN-kupában pedig a negyeddöntőben búcsúzott. Körtvélyessy Péter elnök szerint több volt, van a gárdában, és ezt a következő évadban be is bizonyítja.
A legutóbbi két negyedik hely után úgy vágott neki a 2007/2008-as bajnokságnak a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata, hogy felkapaszkodik a dobogóra, lehetőség szerint döntőt játszik majd. A négy közé jutás kötelező volt. Utóbbit könnyedén teljesítette, de előrelépnie nem sikerült.

Az a fránya egri meccs

– Az amúgy remekül sikerült alapszakasz végén már egy kicsit szkeptikus voltam – jelentette ki Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton elnöke. – Az Eger ellen idegenben lejátszott bajnoki meccsen vett negatív irányt a dolog. Ha azt a találkozót is nyerjük, viszonylag sima út vezetett volna a fináléba.

A klub első embere is említette, hogy az elmúlt nyáron megerősített Tisza-partiak az alapszakaszban milyen jól szerepeltek, csúcsot döntöttek a szerzett 38 pontunkkal. A Honvédtól kétszer kaptak ki, és az említett egri mérkőzést is elbukták, viszont az összes többit megnyerték.

Körtvélyessy Péter: Több nyerő típusú játékosra lenne szükség, illetve olyan premizálást kell a jövőben kidolgozni, ami a jelenlegi rendszernél ösztönzőbb. Fotó: DM/DV
Körtvélyessy Péter: Több nyerő típusú játékosra lenne szükség, illetve olyan premizálást kell a jövőben kidolgozni, ami a jelenlegi rendszernél ösztönzőbb. Fotó: DM/DV

– Ez mind szép és jó, csakhogy azt is látni kell, hogy a csapat egymás után nem volt képes kiemelkedő teljesítményre. Ez a hiányosság elsősorban a rájátszás sűrített menetében jött elő. Egy-egy rangadóra fel tudta szívni magát a gárda, hiszen például a későbbi bajnokot, a Vasast a fővárosban győzte le, vagy említhetném az Eger elleni hazai találkozót, de sorozatban adós maradt a jó játékkal. Hogy mi lehetett ennek az oka? Gondolom, ez elsősorban a fizikális és pszichés problémákban keresendő. Több nyerő típusú játékosra lenne szükség, illetve olyan premizálást kell a jövőben kidolgozni, ami a jelenlegi rendszernél ösztönzőbb.

Adódik a kérdés, most akkor csalódás volt az elmúlt évad?

Rövid volt a kispad

– Összességében talán annak mondható, de hiba lenne elfelejteni a jó momentumokat – válaszolt Körtélyessy. – Az alapszakasznak csak a végét rontottuk el, a rájátszásban viszont az egészet. Ebbe olyan dolgok játszottak szerepet, mint a vetélytársaknál „rövidebb" kispadunk, aztán a hozzáállás és talán az erőállapot, de meg kell említeni a kissé statikus játékunkat is. De, és ezt nyomatosítani szeretném, olyan bajnokságban lettünk negyedikek, amely a világ egyik legerősebb pontvadászata, olyanban, amelynek a válogatottja a földkerekség egyik legjobbja. A LEN által kiadott statisztikában a Szeged benne van a legjobb tizenöt csapatban.

Az elmúlt négy évben nem fordult elő edzőcsere a Betonnál, most viszont igen.


– Gyöngyösi András a vízilabdát szakmailag kiválóan értő ember, viszont más kvalitásban javulnia kell. A gyengébb rájátszásbeli eredmények ellenére utódjával, Kásás Zoltánnal teljes mértékben elégedett vagyok, nem rajta múlt. Ezen a csapaton nem lehetett már változtatni. Vele képzelem el a jövőt, a napokban várom végleges válaszát. De bárki is üljön le a kispadra, azt várom el tőle, hogy gyorsabbá, improvizatívabbá tegye a csapatot. Több volt, illetve van a társaságban, olyan keretet akarunk összehozni, amely ezt a következő évadban be is bizonyítja.

Négyen vitték a prímet

A játékosok közül az elnök a gólkirály Varga Tamással, aztán Baksa Lászlóval, Komlósi Péterrel, valamint a korábbi önmagához képest jobban teljesítő Varga Péterrel volt elsősorban elégedett.

– A többieknek is akadtak jó pillanatai, igaz, rosszabbak is előfordultak. Centerünk, Milos Korolija biztos, hogy többre lett volna képes, de a három hónapos kihagyás nem tett jót neki, ugyanakkor az mindenképp örömteli, hogy fiatal tehetségünk, Török Béla megmutatta, hogy hosszú távon erősségünk lehet.

A Szeged Beton játékosai ettől a héttől kezdődően szabadságukat töltik, a következő idényre a felkészülést augusztus 4-én kezdik el.

Centerre szükség van

Neveket még nem szivárogtattak ki, de Körtvélyessy elnök annyit elárult, hogy egy centerre, egy fiatal bekkre és egy balkezes játékosra szüksége van a Szegednek. „Folyamatosan tárgyalásban állok. A lejárt szerződésű játékosok közül Lehmann Istvánnak, Varga Péternek, Molnár Péternek és Éles Vilmosnak megtettük az ajánlatunkat. Balatoni Máté a Fradiba igazolt, míg Monostori Attila szolgálataira a klub a jövőben nem tart igényt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi érmek

A Szentesi Delfin ESC szenior úszókülönítménye több viadalon is részt vett. A nyíregyházi VI.… Tovább olvasom