Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Tomova nem akar szerződést bontani

A vártnál körülményesebben alakul a Szeviép-Szeged és Milena Tomova szerződésbontásának ügye. A bolgár center nem vette át a klubvezetőktől a hivatalos dokumentumokat, és menedzserén keresztül közölte: bírósághoz fordul.
Milena Tomova az elmúlt hetekben meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtott, nem csoda, hogy elfogyott a Szeviép vezetőinek türelme. A szegediek egyik legjobban kereső kosarasa a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésein, azaz a Sopron, a Pécs és a BSE elleni rangadókon írd és mondd tizenkét pontot dobott és négy lepattanót szerzett. Átlagszámoknak megtenné, összességében viszont édeskevés. A 26 éves center az Európa-kupa-mérkőzéseken sem tudott igazán csapata hasznára lenni, ráadásul a hírek szerint edzésmunkája és életvitele is kívánnivalót hagy maga után. A Szeviép-Szeged elöljárói ezek után döntöttek úgy, kezdeményezik Tomova szerződésének felbontását. Csakhogy a bolgár légiós nem volt hajlandó átvenni az iratokat, majd menedzserével megüzente: jogi útra tereli az ügyet.

– Játékosunk többszöri figyelmeztetés ellenére sem változtatott a magatartásán, ezek után nem volt más lehetőségünk – mondta lapunk érdeklődésére Domokos Mihály, a klub ügyvezetője.

Tomova (5) a Panioniosz ellen játszott utoljára a Szeviépben. Fotó: Frank Yvette
Tomova (5) a Panioniosz ellen játszott utoljára a Szeviépben.
Fotó: Frank Yvette

– Nagyon sajnáljuk, ami történt, mert Tomova az előző két szezonban a csapat egyik meghatározó embere volt, nem lehetett panaszunk a teljesítményére. Az utóbbi időben a kilengéseken túl a hivatalos ügyintézésben sem volt partner, hogy mást ne mondjak, a csapat angolra lefordított fegyelmi szabályzatát sem vette át. Miután most a közös megegyezés lehetőségét is visszautasította, a szerződését december 20-i hatállyal egyoldalúan felbontottuk. Konzultáltunk jogi képviselőnkkel, dr. Ádám Attilával, aki úgy véli, akkor is nagyon jók az esélyeink, ha a végső szót valóban a bíróság mondja majd ki.

Mindeközben a klubvezetés megtette az első lépéseket Tomova pótlását illetően, és előrehaladott tárgyalásokat folytat egy évek óta Európában játszó amerikai centerrel. Az idő nem sürget, a Szeviépnél a téli szünet január 3-áig tart, a 2009-es év első bajnoki mérkőzését pedig január 17-én Budapesten, a BEAC-Újbuda vendégeként vívja Donkó Orsolya együttese.

Olvasóink írták

 • 4. ultra 2008. december 23. 20:07
  „FÉRFI KOSÁRT, FOCIT SZEGEDNEK!!!”
 • 3. focibarát 2008. december 23. 17:41
  „ZSAZSA
  Igazságokat mondtál ki,a város vezetése saját érdeklődése,és érdeke szerint szelektálja a sportágakat,azok tömegbázisa,szegedi tradiciói nem érdekli őket.Olyan védő ernyőt vontak a kiemelt sportágak köré,melyen komolyabb lehetőség nem juthat át más sportágak számára..
  CSATLAKOZOM: FOCIT,FÉRFI KOSÁRLABDÁT SZEGEDNEK.”
 • 2. stopli 2008. december 23. 17:16
  „egyetértek Zsazsa!”
 • 1. GáborZsazsa 2008. december 23. 12:51
  „Érdekes, idáig mindig az edzőt rugták ki,most játékost,de hát ugye Szetey nem rughatja ki Szeteynét,egészségtelen,káros felállás,de ugye nem számit,adopénzek,nem az övék....Domokosnak elmagyarázhatná valaki,hogy a fegyelmi szabályzatot egy valamire valo klubban a szerzödés aláirásakor adják át mert ugye ha akkor nem veszi át nincs szerződés se....Sporttörténelmi dolog az is hogy a edzőt megbüntették,ilyen nincs,vagy a csapatot vagy az edzőt ha mindkettö hibás akkor a vezetöséget kell kirugni....Ezekből az elpocsékolt 100 milliokból,focit kellene csinálni,mert egy hétvégén egy polo és egy nöi kosár meccsen jo ha van együtt 4-500 néző,ez pénz kidobás ebből a 3-400 millioból lehetne olyan foci amire minimum 5000 ezer ember vevő lenne,de mégse,majd talán egyszer....Nincs sport foci nélkül,de legalább ffi kosarat csinálnának arra is lenne 3000 ember kiváncsi.....Jo lenne ha a városvezetés egyszer igény szerint csinálna sportot nem baráti alapon....Szegény Tomova ő Szeteyné alkalmatlanságának elsö áldozata,nem az utolso....3-4 meccsen szarul játszott,de mennyin jol??? Ez alapján többet adott mint Szeteyné,de ugye ő akkor megy ha megszünik a nöikosár...Ezek nevetséges kifogások,inkább ez burkolt fenyegetés a többi játékosnak....

  Minden szegedi sportbarátnak kellemes ünnepeket!!

  Focit és Férfi kosarat Szegednek!!! Hajrá Szedeák!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi röplabdát a lelkesedés is mozgatja

Két lelkes fiatal és a szponzorok jóvoltából úgy tűnik, kibontakozóban van egy ütőképes… Tovább olvasom