Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Török-parádéval jutott tovább a Szeged Beton az mk-ban!

Török Béla 6 góljával jutott tovább a Szeged Beton csapata a Theodora Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A szegediek hozták a kötelezőt, és kétgólos győzelmet arattak a Szolnok felett.

Theodora Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó.
Szeged, újszegedi sportuszoda 150 néző. Vezette: Marjay Zsolt, Madarasi Attila.

Szeged Beton VE - Szolnoki Főiskola-Közgép 9-7 (2-2, 2-1, 3-2, 2-2)

Szeged: Baksa - Kiss 1, Vindisch 2, Komlósi, Molnár, Somogyi, Török 6. Csere: Varga, Busila, Juhász, Younger, Kayes. Edző: Kásás Zoltán.

Szolnok: Gárdonyi - Császár 2, Kovács, Regős 1, Gerritse, Georgescu, Pásztor 1. Csere: Mezei, Hangay, Bálint, Szőke, Süveges 1, Marnitz. Edző: Cseh Sándor.

Emberelőny: 8/2 ill. 4/3.

Ötméteres: 1/1 ill. 2/2.

Kipontozódott: Süveges (22. perc-cserével végleg)

A többi mérkőzésen: Groupama Honvéd–TEVA-Vasas UNIQA 11–10  (3–2, 4–4, 2–1, 2–3), BVSC-Zugló–FTC Fisher Klíma 10–15 (2–2, 0–3, 3–7, 5–3), ZF Eger–PVSK-Füszért 9–4 (2–2, 1–0, 3–0, 3–2).
A négyes döntő résztvevői: Honvéd, Eger, FTC, Szeged.

4. negyed (2-2)

8. perc:
Páros kiállítás, Marnitz lövését üti ki Baksa. Most már megvan a továbbjutás! Még feljön a Szeged, Török és Somogyi tartja meg a labdát, de már vége. Szép volt fiúk, jár a taps!

7. perc: Kiss Csaba adja be Molnárnak, de a csavar a fölső kapufára vágódik.

6. perc: Georgescunak megint elsült a keze. Egyre jönnek fel a kéksapkások. 8-7. De ekkor jön Török...és a szokásos formula. Hatodik gólja! 9-7.

MK: bejutott a négy közé a Szeged Beton. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc:
Le-fel úszkálnak a csapatok, tegnaphoz hasonlóan nagy a káosz a medencében, és azon kívül is.

4. perc: Nem megy most egyik oldalon se, de amíg kettővel megy a Szeged, nem is baj. Szűk 4 perc vissza.

2. perc: Fórban megint nem vagyunk jók, Komlósi lövése félpályáig jön vissza. Már meg se lepődünk, Török 4. gólja is bőven 8 méterről jött. 8-6.

1. perc:
Török elhozza a labdát, de már sajnos megszokott módon nincs semmi az első rohamból. A Szolnoknál viszont igen, Younger ellen ötméteres, Gerorgescu be is vágja. 7-6.

3. negyed (3-2)

8. perc:
Még Baksánál a labda, amikor kontrát fújnak a bírók. Kayes ér bele Regős lövésébe, pedig egy másodperc volt a kiállításból.  7-5.

7. perc: Cseh Sándor, a Szolnok edzője kap piros lapot, Kiss Csaba ki is használja a lehetőséget.

6. perc: Süveges áll ki cserével végleg. A kavalkád a vízben is folytatódik, Busila küzd a labdáért, de jöhet a Szölnok.

MK: bejutott a négy közé a Szeged Beton. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

4. perc: Süveges akar példát venni Törökről, de az ő bombája csak a kapufán csattan. Vindischnek viszont sikerül, ő is szépen becsavarja. 6-3. Somogyi ellen ítélnek ötméterest, Császár lövése a felső kapufáról vágódik Baksa hátára, onnan be...hihetetlen. 6-4.

3. perc:
Török mit csinál? az 5 szegedi gólból 4 az övé. Ez is hálószaggató lövés volt...5-3.

1. perc:
Vindisch hozza el a labdát, de megint nem jut messze a támadás.

2. negyed (2-1)

8. perc:
Török megint mekkora gól lő??? Egy emberként kiáltott fel az uszoda. Újra vezetünk. Most már csak meg kellene tartani. 4-3. Felhozza a labdát a Szolnok, de Pásztor lövése elakad Molnárban. A félidőben marad az egygólos vezetés.

7. perc: Kontra a szolnoki oldalon, de megint nincs gól, se jó lövés. Így nehéz lesz...

6. perc: Kiss is megpróbálkozik, de Gárdonyi kezében köt ki a labda.

Baksát is meglepték a szolnoki lövések. Fotó: Schmidt Andrea
Baksát is meglepték a szolnoki lövések.
Fotó: Schmidt Andrea

5. perc: Újabb kimaradt szegedi fór, de ez legalább a blokkról ment ki.

4. perc: Younger küzd a labdáért, most sincs ütés, mármint a bíró szerint. A szabaddobás elszáll a kapu mellett.

3. perc: Kovácsot zavarta meg Molnár, el is lő a kapu fölött. Varga centerben küzd a labdáért, de nem szól a síp. Pedig nem ártott volna...

2. perc: Molnár védekezik jól, megvan a labda. Most már csak gól kellene. Komlósi nem meri elvállalni, Török igen, de a kapu mögé pattan a labda. A második viszont már nem pattan sehova, elakad a hálóban.Gárdonyinak annyi ideje se volt, hogy kiemelje a kezét. 3-3.

1. perc:
Török nagy csatát vív a labdáért, de végül a Szolnoknál köt ki. Pásztor távolról, hát...ez se volt kis gól. Csak nem lesz ez sima meccs. 2-3. 

1. negyed (2-2)

8. perc:
Vindisch újabb eladott labdája után az utolsó támadás a Szolnoké. Georgescu lövését védi Baksa, ez a vége.

7. perc: Az emberhátrány kivédekezve, de nem örülhetünk, Somogyi lövése még kaput se ér.

6. perc: Ez mekkora gól?! Török elégeli meg a tehetetlenséget, kegyetlenül kilövi a hosszút. Gárdonyi örülhet, hogy nem ért bele... 2-2.

5. perc:
Újabb eladott labda, megint jöhetnek a vendégek. Busila és Vindisch blokkol jól. 13 másodperc telik el, mire feljut a labda, pedig anélkül elég nehéz támadni.

4. perc: Vindisch lelkes, de megint csak kapufa. 5 centivel jobbra! Marad itt a labda, de Vindisch adja el. Szerencsére kontra a másik oldalon, újra mi jöhetünk.

Vindisch próbált versenyben maradni Törökkel, kettőig jutott. Fotó: Schmidt Andrea
Vindisch próbált versenyben maradni Törökkel, kettőig jutott.
Fotó: Schmidt Andrea

3. perc: Szegedi fór, szépen kijátszott támadás, de Vindisch lövése csak kapufa. Süvegesé viszont nem, akcióból szerez vezetést a Szolnok. 1-2.

2. perc:
Molnár harcol ki ötméterest, Vindisch könnyedén talál be. 1-0. Császár nem sokat teketóriázott, előnyből egyenlít. 1-1.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, de lövésig se jutnak a szegediek. A vendégek viszont szépen szétforgácsolják Baksa kapuját.

17.50: Mindenféleképp győznie kell ma a Betonnak, de nem elég az egygólos siker, akkor ugyanis 2x3 perc hosszabbítás következik.

17.45: Meglepően kevesen vannak az újszegedi uszodában, de még bő tíz perc a kezdésig. A tegnap cserével kiállított játékosok megúszták fegyelmi nélkül az esetet, így mindenki a két edző rendelkezésére áll.

Korábban

Komlósiék tegnap nagy csatában, 9-8-ra maradtak alul a Szolnok vendégeként a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján. Ha az előnyök felét belövik a szegediek, sima győzelem lett volna a vége. Na nem azért, mintha ma nem tudná kiharcolni a továbbjutást Kásás Zoltán együttese, de tény, egy vérszemet kapott Szolnok fog ma lelátogatni az újszegedi sportuszodába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női vízilabda mk csoportkör: továbbjutottak a szegediek

A Theodora női vízilabda Magyar Kupa szegedi csoportköréből már szombaton továbbjutott a Taylor&Nash Universitas Szeged Csapata. Tovább olvasom