Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Török Béla: Európa-bajnok akarok lenni!

Török Bélát, a Szeged Beton VE 20 éves pólósát már csak egy lépés választja el attól, hogy tagja legyen Kemény Dénesnek a zágrábi Európa-bajnokságon (augusztus 29.–szeptember 11.) részt vevő férfi vízilabda-válogatottjának.
Június 21-étől – a nemzeti gárda felkészülésének kezdetétől – egyetlen cél lebeg Török Béla előtt: bekerülni a zágrábi Eb-re utazó férfi vízilabda-válogatott 13 fős keretébe. Az első keretszűkítést (ennek lett áldozata Béla klubtársa, Baksa László kapus) „túlélte", Kemény Dénes 21-ről 17 főre lesoványodó együttesében továbbra is ott szerepel a 205 centiméter magas ifjú titán. Pedig sérülés is hátráltatta, a kanadaiak elleni kétkapuzás során olyan szerencsétlenül nyúlt bele egy kósza lövésbe, hogy a bal keze gyűrűsujjának csontjából letörött egy darab. Emiatt kénytelen volt távol maradni a válogatott siracusai felkészülési tornájáról.

– Szerencsére a nem várt sérülés rég a múlté, némi túlzással szinte már nem is emlékszem rá – mondta Török, aki kihasználva, hogy Kemény kapitány az elmúlt hétvégét kiadta játékosainak szabadságnak, a feltöltődést jelentő napokat szerettei körében Szegeden töltötte. – A németek elleni szolnoki és békéscsabai találkozón is szerephez jutottam, és bár volt bennem némi óvatosság, azért élveztem a játékot.

Azon a két meccsen a mieink nagy fölénnyel, a várt magabiztossággal (13–8, 11–5) páholták el a germánokat, pedig egy héttel korábban a már említett siracusai viadalon hatalmas meglepetésre a németek 14 év után legyőzték (9–11) a magyarokat.

 A sérülés a múlté, Török Béla élvezte a játékot a válogatottban. Fotó: Schmidt Andrea
A sérülés a múlté, Török Béla élvezte a játékot a válogatottban.
Fotó: Schmidt Andrea

– Tény, egyik vereség sem jön jól, az sem jött, de egy felkészülési tornán elszenvedett zakónak nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani – magyarázta Béla. – Azóta már lényegesen jobban játszunk, alakulunk, épülgetünk, meggyőződésem, hogy jó csapatunk lesz. Az Eb-ig közel három hét még hátravan, ennek a hétnek a végén Spanyolországban játszunk, utána pedig a Margit-szigeten rendezendő Vodafone-kupán (augusztus 20–22.), biztos vagyok benne, hogy Zágrábba csúcsformában utazunk.

Jelenleg 17-en alkotják a keretet (3 kapus és 14 mezőnyjátékos), ezt kell Kemény Dénesnek 13-ra redukálnia (2 kapusra és 11 mezőnyjátékosra).
– Hogy tartok-e attól, hogy fennakadok a rostán? Nem foglalkozom ezzel a kérdéssel, igyekszem pozitívan gondolkozni, azzal kelek és fekszem, hogy Európa-bajnok akarok lenni!

Tornák

A magyar férfi vízilabda-válogatott az Eb-ig még két felkészülési viadalon vesz részt. Ennek a hétnek a végén Spanyolországban, Portugaletében játszanak Birosék. Pénteken Románia (17 óra), szombaton Montenegró (11.30), vasárnap pedig Spanyolország (13.15) ellen ugranak vízbe. A Margit-szigeti Vodafone-kupa (az augusztus 20–22-i tornán már a komplett Eb-csapatunk vesz részt) magyar vonatkozású mérkőzései: –Olaszország (péntek, 19 óra), –Németország (szombat, 19), –Spanyolország (vasárnap, 11.15).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi BMX-éremeső: Ozsgyáni Attila és Lázár Mihály duplázott

A vásárhelyi városi stadionban rendezték meg a BMX krosszosok országos bajnokságának 5. és 6.… Tovább olvasom