Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Török Béla: Továbbjutunk!

A Szeged Beton vízilabdása, Török Béla az elmúlt hétvégén hiányzott csapata magyarkupa-csoportmeccseiről. A szurkolóknak nem kell megijedniük, a válogatott játékos ott lesz az Euroliga főtáblájára jutásért péntektől vasárnapig tartó második selejtezőkörben.
Török Béla egész nyáron távol készült klubcsapatától, a Szeged Betontól, Kemény Dénes szövetségi kapitány válogatottjával gyakorolt. A 20 éves kiválóság az összes keretszűkítést túlélte, bekerült a legjobb 13-ba, amely részt vett az Európa-bajnokságon. Zágrábban sem vallott szégyent, bár a 4. hely miatt kicsit fájó szívvel tért vissza Kásás Zoltán csapatába.

– Abszolút zökkenőmentesen, de ugyanezt elmondhatja a Betontól szintén távol készült Molnár Papesz és a román válogatott Andrei Busila – válaszolta arra a kérdésre Béla, hogy könnyen ment-e a visszailleszkedés a Szegedbe.

Az Euroliga 1. selejtezőkörének szegedi csoportjában tényleg minden rendben ment, a Beton jó játékkal szerezte meg a nagyon erős horvát Rijeka mögött a továbbjutást jelentő második helyet. A hatalmas lövéseiről is elhíresült Török hasznos tagja volt a gárdának, viszont a drukkerek az elmúlt hétvégén nem láthatták pólózni a magyar kupa szentesi csoportmeccsein.

Török Béla (fehér sapkában) és társai felkerülhetnek az Euroliga főtáblájára.Fotó: Veréb Simon
Török Béla (fehér sapkában) és társai felkerülhetnek az Euroliga főtáblájára.
Fotó: Veréb Simon

– A nézőtérről a Szeged összes találkozóját megnéztem, de a vízből tényleg hiányoztam – magyarázta a 205 centi magas óriás. – Aprónak számító műtéti beavatkozásnak vetettem alá magam, a kézfejemről távolíttattam el a szemölcsöket. Nem megbántva a csoportellenfeleket, miután egyeztettem az orvossal, valamint konzultáltam mesterünkkel, Kásás Zoli bácsival, megbeszéltük, nélkülem is biztosnak kell lennie a továbbjutásnak. Hétfőn már vízben voltam, kedden edzettem, ugyan még kicsit érzékeny a kézfejem, de hétvégére minden a legnagyobb rendben lesz.

A Szegedben átlövőként szereplő, a válogatottban viszont bekként használt pólós arra célzott, hogy a Betonra emberpróbáló feladat vár péntektől szombatig. A Tisza-partiak még egyszer sem szerepelhettek az Euroliga főtábláján. Ezúttal minden esélyük adott erre, ehhez „csupán" az szükségeltetik, hogy az Újvidéken rendezendő második selejtezőkör F jelű csoportjában a házigazda szerb Vojvodina, az orosz Kazany és az olasz Brescia alkotta trióból legalább két gárdát megelőzzenek.

– Hatalmas lehetőség előtt áll csapatunk, az Euroliga legjobb 16 együttese közé tartozni rang, elismerés – jelentette ki Török Béla. – A nyáron megerősödtünk, éppen ezért nagyon csalódott lennék, ha nem sikerülne továbbkerülnünk, de erre nem is akarok gondolni. Továbbjutunk, és kész!

Az újvidéki program

Péntek: Vojvodina (szerb)–Szeged Beton, 19.30; Brixiac Leonessa Brescia (olasz)–Sintez Kazany (orosz), 21.15. Szombat: Vojvodina–Brescia, 19.30; Kazany–Szeged Beton, 21.15. Vasárnap: Vojvodina–Kazany, 9.45; Brescia–Szeged Beton, 11.30.

Az F jelű kvartett két legjobbja bejut az Euroliga 16 csapatos főtáblájára, a csoportharmadik és -negyedik a LEN-kupában folytatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beértek a kis titánok

Két év kellett ahhoz, hogy a Titán TC gyermekatlétái egy komoly, egységes csapatot alkossanak, és… Tovább olvasom