Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Tóth Ákos: nem titkolt cél az aranyérem

Sorozatunkban aktualitásokkal – sikerekkel, kudarcokkal, érdekességekkel – foglalkozunk. A labdarúgó megyei I. osztály a bajnokság egyharmadánál jár, tíz fordulót követően a Mórahalom csapata veretlenül áll a tabella élén. Tóth Ákos edző játékosaival azon fáradozik, hogy a sorrend az évad végére se változzon.
– A legutóbbi pontvadászatot a negyedik helyen zárta a Mórahalom. Mi volt a cél a most zajló bajnokságra?
– Minimum a dobogó, de titkon, vagy nem is annyira titkon az aranyérem megszerzése. A feladat végrehajtása nem egyszerű, tisztában voltunk a nehézségével, ezért is igazoltuk le a nyáron Takács Gábort, Kreizler Károlyt és Tóth Lukácsot. A példa mutatja, nem döntöttünk rosszul.

– Lement a bajnokságból tíz forduló, ezeken nyolcszor nyertek, kétszer döntetlent értek el. Verhetetlen a Mórahalom?
– Természetesen nem, de remélem, ez minél később derül csak ki. Hogy mi a jó szereplésünk titka? Kell hozzá szerencse, nem is kevés, de a rend is elengedhetetlen. Ezen a téren nálunk minden klappol. Az elnökünk, Busa István, a város és a szponzorok megteremtik a nyugodt szakmai munka feltételeit. De a remek közösséget is ki kell emelnem. Már tavaly is ilyen volt a miénk, ebben benne van elődöm, Orosházi László munkája is. Olyanok futballoznak a Mórahalomban, akik egyrészt mindig, minden körülmények között győzni akarnak, másrészt az egyéni érdekeiket nem helyezik a csapat elé. Nagyon szeretek itt dolgozni.

– Tegyük fel, a táblázaton már nem változik a sorrend. Aranyérmesként vállalnák az NB III-at?
– Elárulom, ez a kérdés már köztünk is szóba került. Konkrétumot nem tudok mondani, mindenesetre folynak az egyeztetések. Azon dolgozik itt mindenki, amennyiben tényleg mi leszünk a bajnokok, legyen realitása az osztályváltásnak. De erről még nagyon korai beszélni, nem olyan egyszerű ám a Csongrád, a Kistelek és a többi vetélytárs előtt megszerezni a hőn áhított aranyérmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atlétika aranyak Mariborból

A vásárhelyi serdülő atléták szép sikereket értek el az egyéni ob-n. Tovább olvasom