Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Tóth Bálint: Kapic szerint olyan dologba avatkoztam, amibe nem kellett volna

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Corsó Caféban Tóth Bálint. A Szeged 2011 labdarúgóinak – most már írhatjuk így – egykori edzője ugyanis így kívánt elbúcsúzni a szegediektől, a szurkolóktól, a médiától – mindenkitől, aki támogatta a munkáját az itt eltöltött néhány hónap alatt.
Szomorú, csalódott, de őszinte volt mindenkivel a Corsó Caféban Tóth Bálint (62), a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának egykori edzője. Rendhagyó volt az összejövetel, mert ilyen alkalomból nem igazán szokás sajtótájékoztatót tartani.

– Így éreztem jónak. Az még hagyján, hogy a Szeged 2011 NB II-es csapatánál megköszönték a munkámat, mert ilyenben már volt részem. Ám az már abszolút meglepetésként ért, hogy Adem Kapic sportigazgató a gyulai Grosics akadémia szakmai igazgatói posztjáról is eltávolított – mondta a szakember. – Egyrészt a szegedi csapat szereplése miatt, másrészt sok olyan dologba avatkoztam, amibe nem kellett volna.

Nem jött ki Adem Kapic sportigazgatóval. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

Tóth Bálint ezek után mesélt. Például arról, hogy amikor az előző bajnokság utolsó nyolc meccsére Szegedre érkezett, bármit megcsinálhatott, Adem Kapic hagyta. Az akadémiai munkát félbehagyta, pedig az ovifocitól az alközpontok létrehozásáig a kollégáival nagyon sok mindenbe belefogott. Adem örült, amikor az egykori fradista Zombori Zalán révén Gyulára került, és fantasztikusan jó kapcsolat alakult ki közöttük, amely aztán megromlott.

– Folyamatosan részese voltam a történéseknek. Gyulán az utánpótlás jobbítása érdekében is adtam Kapicnak tanácsokat, aztán a szegedi rossz eredmények láttán szintén volt ötletem. Egy rutinos edzőt kellett volna az elmúlt télen, sőt már az előző ősz záró négy meccsén is a csapat élére tenni. Mégis a felnőttek közt rutintalan Futó Tamás érkezett, pedig sok szakembert ajánlottam, akik a vele való tárgyalások után nem vállalták a szegedi munkát. Végül nekem kellett Szegedre jönnöm, pedig nem akartam, mert a gyulai akadémia szempontjából hatalmas volt a tét. A játékosoknak is őszintén elmondtam mindezt, ám a tavaszi nyolcmeccses parádé és a bennmaradás alapján meggyőzhettem őket arról, nem én futballozom és nyerek, nem én vagyok a főszereplő, hanem elsősorban ők – sorolta Tóth.

A szakember hozzátette, a bennmaradással megmentette Kapicot is, aki ezáltal megnyugodhatott, most meg neki kell mennie – mindenhonnan.

Tóth Bálint elköszönt. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

– Hiába kértem, a nyáron nem engedtek vissza Gyulára, folytatnom kellett a munkát Szegeden. Hangoztattam, hogy meghatározó játékosok kellenek, legalább három, ám a nyári erősítések egy-két kivételtől eltekintve nem úgy alakultak, ahogy én szerettem volna. A próbajátékosok többségét ugyanis Adem hozta. Azt is mondtam, tíz meccs kell, hogy kialakuljon az együttes. Megvolt a tíz meccs, ám arra senki sem számított, hogy az általam javasolt, vérprofi Bekim Kapic, vagy a 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián ennyiszer megsérül. Bekim a habitusával, Lisztes a játékával lehetett volna vezér, nélkülük viszont nem igazán volt ilyen játékos. Emődi Sándornak köszönhetően úgy jöttem ki a gazdasági vezető szobájából, ahogy szerettem volna: nem haraggal. Egy probléma akadt, ez pedig Adem Kapics, aki nagy hatással van a püspök úrra. Szeged olyan város, amely nagyon tud örülni, ám nagyon régen örülhetett. Köszönöm a szurkolóknak a szeretetet, a pozitív visszajelzéseket, és köszönöm a médiának is a támogatást – tette hozzá végül Tóth Bálint, aki még két fontos nevet megemlített: Hódi Zsuzsanna gyógytornászét és Thurzó Balázs orvosét.

A Szeged 2011 egy és egynegyed éves történetében Kolozsvári János, Takács László és Futó Tamás után ő volt a negyedik edző, aki távozott a kispadról. A csapat – amelynek munkáját továbbra is Lóczi István és Lisztes közösen irányítja – mindössze kilenc pontra van az elsőtől, és most két olyan meccs következik hazai pályán a Kazincbarcika és az Újpest II. ellen, amely egyaránt nyerhető.

Olvasóink írták

 • 9. jtozso 2012. november 09. 09:15
  „Tóth Bálint korábban a Vasasnál a Mészöly Kálmánnak is betartott,nem csodálkozom,hogy a Kapic nem engedte "uralkodni".”
 • 8. patito 2012. október 27. 07:28
  „Jót tenne a megyei focinak egy erős Szeged de addig míg nincs egyetértés addig nem lesz semmi!Nem értem miért megy az acsarkodás a szegedi csapatok között?”
 • 7. Tisza 2012. október 25. 14:36
  „Zehn!
  20 éve akarnak nekem mindenféle, a világon szinte ismeretlen csapatjátékokat eladni városomban foci helyett.
  Önmagában semmi baj velük, kiegészítésnek jók.
  Én is jártam-járok kézi, vízilabda- mérkőzésekre, szurkolni is szoktam a mieinknek.
  De ezek nem meccsek!
  Jelző nélkül , magyarban a meccs , az csak egyfélét jelenhet!
  Amelyből a negyedosztályú is lehet persze szórakoztató, de azért mégsem az igazi.
  Abból a szövegből meg , hogy" előbb legyen pénz, infrastruktúra" kontra "előbb bizonyítsanak a fiúk és, majd akkor megérdemlik a pénz mag az infrastruktúrát", na abból meg aztán végképp elegem van.
  Véletlenül jöhetnek ide mindenféle alakok már 15 éve csapatcsinálás címén?
  Na ebből is elegem van.
  Hajrá Szeged!”
 • 6. gyvitos77 2012. október 25. 11:47
  „Kedves zehn, hát hogyne kellene?! A futball a legnépszerűbb sportág a világon, az a szégyen,hogy erre még nem döbbent rá Szeged város vezetése az elmúlt 20 évben... Ha csupán a tizedét teszik annak,amit Debrecenben megtettek, a Szeged ma már a 70.NB I-es idényénél tartana és 15-20 ezres lenne a nézőszámátlaga! Ehelyett... Most a Szeged2011 küszködik és próbálja megtenni azt,amit a szegedi vezetők ill. szponzorok az elmúlt évtizedekben elmulasztottak... Ideje lenne feléleszteni az immár 113 éves szegedi labdarúgást!(www.szeged2011.eu/Történet)”
 • 5. rekontra 2012. október 25. 11:10
  „Nem lehetne a focit betiltani az országban ?
  Az oda szánt pénzt ,meg szétosztani a többi sportág között ,azok legalább felvirágoznának.”
 • 4. zehn 2012. október 25. 07:34
  „Az egész dilettáns szegedi focit kéne száműzni a városból. Majd, ha lesz pénz igazi profi labdarúgásra, szánalmas libalegelő helyett lesz egy normális stadion és legfőképp igazi labdarúgók alkotnak majd csapatot, akkor beszéljünk szegedi futballról. Addig csupán ilyen és hasonló ocsmányságokat,botrányokat kell elszenvednünk. Kell ez nekünk?”
 • 3. Ebgondolat 2012. október 24. 21:45
  „Ha a Város tömi pénzzel a csapatot, akkor elvárható lenne, hogy mielőbb elküldjék a francba ezt a kapicsot! Másfél év alatt tökéletesen bizonyította hozzánemértését! Mire várnak? Meddig várnak? Amíg a szurkolók a Szeged tábláig nem kergetik? Ezen nem fog múlni...”
 • 2. Együgyű 2012. október 24. 17:14
  „,,Tóth Bálint: Kapic szerint olyan dologba avatkoztam, amibe nem kellett volna"
  Mikor menesztik Adem Kapicsot a vezéri székéből? A fentiek fényében ki lesz az az őrült, aki ezek után a vezetőedzői posztot ellátja? Az önkormányzat ebbe a csapatba mennyi pénzt öl még? Milyen befektetők és mennyivel szponzorálják a csapatot? ,,most két olyan meccs következik hazai pályán a Kazincbarcika és az Újpest II. ellen, amely egyaránt nyerhető" A csapat az utolsó két meccsen akkor szárnyalni fog? Egy elkeseredett Tóth Bálint nyilatkozatot olvastam! Ha jó idő lesz szotyizni ki lehet menni a Szeged stadionba?”
 • 1. bömi 2012. október 24. 16:56
  „Miért nem lehet már végre ezt az adem kapicot eltávolítani innenen de még a közelből is????!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint Kék Mókus

A Szegedi Sport és Fürdők Kft., a város, valamint a Délmagyarország és a Délvilág ismét megszervezi és megrendezi a Kék Mókus-kupa 5+1-es kispályás labdarúgótornát. Tovább olvasom