Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Tóth Gyula szerint ez a realitás

Vízilabda - Ahogy az elmúlt két évadban, a mostaniban is lemaradt a dobogóról a Hungerit MetalCom-Szentes női pólócsapata. Az egykoron 10-szeres bajnok a Dunaújváros, a Honvéd és az Eger mögött a negyedik helyen zárta az idényt.
Egy éve ilyenkor abban bíztak a Kurca-parti pólódrukkerek, hogy a női gárda az egymás után elért két negyedik hely után végre visszakapaszkodik a bajnoki dobogóra. Ez egyáltalán nem tűnt utópisztikus elképzelésnek, hiszen az OSC megszűnt, ezzel pedig megnyílt az esély a harmadik hely megszerzésére.

– Én is úgy gondoltam, hogy benne lehetünk a háromban, csakhogy azzal nem számoltam, hogy alaposan meggyengülünk – vallotta be a csapat mesteredzője, dr. Tóth Gyula. – Távozott az ausztrál Magann, aztán Tóth II. Andrea, Ábel és Molnár Anett is, de a legnagyobb érvágást az olimpiai negyedik Szremkó Krisztina visszavonulása jelentette. Hiányában betöltetlen maradt a centerposzt, egész évadban „kinevezett" középcsatárokkal játszottunk.

Nemcsak a meggyengült játékosállomány nehezítette az edző munkáját, hanem az edzéslátogatottsággal kapcsolatos problémák is.

Kotova (10) a Szentes erőssége volt. Fotó: Vidovics Ferenc
Kotova (10) a Szentes erőssége volt.
Fotó: Vidovics Ferenc

– Szívfájdalmam, hogy komplett csapattal hetente legföljebb kétszer tudtunk gyakorolni. A riválisokhoz képest ez a szám semmi. A mi esetünk is azt bizonyította, kizárólag a munkában érdemes bízni, még véletlenül sem a csodában. Azt sem hallgathatom el, hogy pénzhiány miatt nagyon megéreztük az edzőtáborok és az edzőmeccsek hiányát.

A mesteredző által elmondottak egyenes következménye a sokak által csalódást jelentő negyedik hely. Dr. Tóth Gyula mégsem bánatos, szerinte ez a realitás.

– Az évad előtt azt mondtam, együttesem a 3–5. helyek egyikén végez majd. Kicsit csalódott vagyok, de józanul gondolkodva azt kell mondanom, a feltételek hiányában reális a negyedik helyünk. A szponzorok is látták, észlelték a problémáinkat, így elfogadták a 4. helyünket. Az imént említettem, hogy milyen nagy szükség lett volna az edzőtáborokra. Példával is elő tudok hozakodni: amikor négy napot sikerült Firenzében készülnünk, hazajövetelünk után a középszakaszban három góllal nyertünk Egerben. A bronzmeccs előtt is jótékony hatása lehetett volna a közös gyakorlásnak...

Az ifjúsági korúak kivételével a többiek már szabadságukat töltik, az októberben kezdődő új bajnokságra nagy valószínűséggel július végén kezdi meg a felkészülést a gárda.

Az évad legjobbjai: Jankovics, Győri, Kotova

Dr. Tóth Gyula, a Hungerit MetalCom-Szentes mesteredzője nem tudott csapatából egyedüli legjobbat választani. Döntése értelmében Jankovics Eszter, Győri Eszter és az ukrán légiós, Anastasya Kotova holtversenyben érdemelte ki az évad legjobbja titulust.

– Jankovics a Dunaújváros harmadik számú kapusaként érkezett hozzánk kölcsönbe – kezdte indoklását a tréner. – Az évad elején még kiütközött a rutintalansága, de idén januártól kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Győrire végig lehetett számítani, az átlag felett produkált, míg Kotovát az emelte a csapat legjobbjai sorába, hogy több poszton (center, kapás hátsó) is jó teljesítménnyel rukkolt elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárparádé a Maty-éren

Kajak-kenu - Bár a nemzetközi kajakos, kenus elit idén már Racicében és Poznanban is megmutatta… Tovább olvasom