Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Tóth László maradt, Juhász Zsolt érkezett

A Fradiból érkezett Monostori Attila és Baksa László után újabb játékossal bővült a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának kerete. A klub vezetése kétéves szerződést kötött a Legrand-Szentesi VK-ból érkezett Juhász Zsolttal, valamint hosszabbított egy esztendővel Tóth Lászlóval.
Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton VE elnöke május végére, június elejére ígérte, hogy véglegesen kialakul a bajnokságban negyedik helyen végzett gárda kerete. Korábban beszámoltunk már arról, a régiek közül Tóth Iván abbahagyta az aktív játékot, Nenad Vukanics pedig kivásárolta magát élő szerződéséből, távozott a csapatból. Információnk szerint külföld, Franciaország felé kacsingat. Új szerzeménynek számít az FTC-ből érkezett kapus, Baksa László, valamint az egykori 114-szeres bekk, Monostori Attila. Pár napja még arról tudtunk, hogy Hosnyánszky Norbert, Kádár Kálmán, Munkácsy Róbert és Tóth László sorsa még nem dőlt el.

– Örömmel tudathatom az újságon keresztül a szurkolóinkkal, hogy Tóth Lászlóval egyezségre jutottunk, egy évvel meghosszabbítottuk a szerződését – árulta el a klub első embere. – Laci hatalmas rutinjával rengeteget segíthet a csapatnak. Számomra és Gyöngyösi András edzőnk számára is nagy biztonságot ad, hogy centerünkre újabb egy éven át számíthatunk. Nagyon jó szellemű játékos, mindig győzni akar. Mivel már nem fiatal, csak akkora terhet szabad rátenni, amennyit még elbír. Éppen ezért, minden erőnkkel azon fáradozunk, hogy szerezzünk mellé egy másik jó centert.

Körtvélyessy nemcsak szerződés hosszabbításról számolt be, hanem immár a harmadik új igazolásról is. Ő pedig nem más, mint a Legrand-Szentesi VK irányítója, Juhász Zsolt.
– Zsolt nagyon tehetséges, fiatal játékos – jellemezte a klub legújabb igazolását az elnök. – Ami különösen tetszik benne, hogy gyors és mindig győzni akar. Okos, intelligens pólós, a Szentesben 40 találatot szerzett, mellette 50 gólpasszal is büszkélkedhet. A Legrandhoz élt még a szerződése, abból kivásároltuk.

– Több csapat is megkeresett, azért döntöttem a Szeged mellett, mert Gyöngyösi Andrást az egyik legfelkészültebb, legjobb edzőnek tartom, nála garantált a fejlődésem – magyarázta az új szerzemény. – Azt is el kell mondanom, hogy Körtvélyessy elnök úr is korrekt ajánlatott tett elém. Köszönettel tartozom volt csapatomnak, Berki András edzőmnek, és nem utolsósorban a Szentesi VK első emberének, Beleon Zsoltnak, aki rendkívül készséges volt, nem gördített akadályt távozásom elé. Június 8-án leszek 21 éves, igazolásomat a Betonhoz felfoghatom szülinapi ajándékként is. Boldog vagyok, hogy ebbe a nagyszerű együttesbe kerülhettem. Mindig is profi csapatba vágytam, a Szeged Beton VE pedig pontosan ilyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi csapat kivívta a szakemberek elismerését

Dabason rendezték meg a fitnesz diákolimpiai döntőt. A Hód-Fitness SE versenyzői közül 12-en… Tovább olvasom