Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Tóth László: megtartható a nyolcadik hely!

Sorozatunkban aktualitásokkal – sikerekkel, kudarcokkal, érdekességekkel – foglalkozunk. A Bodrogi Bau Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője, Tóth László tartalékos csapatától is tisztes helytállást vár a hétvégi két bajnokin.
– Az előző fordulóban kiadós pofonba szaladtak bele Szolnokon. Mennyire viselte meg a 20–5-ös kiütéses vereség?
– Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem éreztem magam rosszul a bőrömben. A különbség mértéke akkor sem fogadható el, ha többen betegen vállalták a mérkőzést, ha első számú centerünket, Józsát cserével állították ki végleg. Az első negyedben még jól tartottuk magunkat, aztán viszont összeestünk, mint a többnapos tejszínhab. A múlton azonban fölösleges keseregni, előre kell nézni, haladni tovább az úton. Alaposan megbeszéltünk mindent a játékosokkal, remélem, lesz foganatja.

Fotó: DM/DV
Fotó: DM/DV

– Muszáj, hogy legyen, elvégre a Szolnoknál erősebb gárdák látogatnak a hétvégén Szentesre. Az élcsapatok közül hazai medencében megszorították az éllovas Egert, mit remél a Fradi és a Honvéd elleni összecsapásoktól?
– Tisztes helytállást. Sajnos Horváth, Beleon, Araczki továbbra is beteg, hozzájuk még két ifista játékos is csatlakozott. Egyébként is szűkös a keretünk, így meg aztán... Riválisainknál olimpiai, világ- és Európa-bajnokok pólóznak, nálunk meg még ifikorban lévők várnak bevetésre. Hirtelen nem tudok jobbat mondani, mindent megpróbálunk, az utolsó leheletünkig küzdünk, aztán majd elválik, hogy ez mire lesz elég. Hazai medencében, lelkes szurkolóink által űzve nem engedhetjük meg magunknak, hogy átgázoljanak rajtunk.

– A tabellán a 8. helyen állnak. Megtartható ez a pozíció?

– Azt gondolom, hogy igen, és arról is meg vagyok győződve, hogy a csapatból is mindenki hisz ebben. Az alsóházi együttesekkel négyszer mérkőzünk idegenben, és csak kétszer itthon. Nem lesz könnyű, de bízom magunkban. Nem véletlenül szereztünk már négy győzelmet. 20–22 ponttal, na meg egy kis szerencsével ott lehetünk a nyolc között.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellesne pár trükköt a Bodrogi Bau Szentes

A Bodrogi Bau Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata a hétvégén dupla fordulóban igyekszik… Tovább olvasom