Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Továbbjutott a Hungerit az Euroligában

A házigazda Hungerit-Szentesi VK másodikként továbbjutott selejtezőcsoportjából a legjobb nyolc közé a női vízilabda Euroligában. A hétvégén voltak a csapat legfontosabb mérkőzései: szombat este ugyan kikapott a hibátlan mérleggel záró orosz Kirisitől 9–7-re, de vasárnap 7–6-re legyőzte a spanyol Matarót.
Hungerit-Szentesi VK–CN Mataro (spanyol) 7–6 (0–2, 2–1, 3–2, 2–1)
Gólszerzők: Kövér-Kis 2, Gémes 2, Miskolczi 2, van der Sloot, ill. Gibson 3, Lopez 2, Smith.

A legjobb nyolc között a magyar bajnok! Méghozzá a legrangosabb európai kupasorozatban, a női vízilabda Euroligában jutott tovább a Hungerit-Szentesi VK, amely az egyik selejtezőcsoport házigazdája volt négy napon át. A hazai mérleg három győzelem és egy vereség, ami a továbbjutást érő második helyet eredményezte. Mindkét hétvégi mérkőzésükön szurkolóira ijesztettek a Kurca-partiak, hiszen szombaton az orosz Kirisi, vasárnap pedig a spanyol Mataro is elhúzott az első félidőben.

7-6-ra győzött a Hungerit a CN Mataro ellen a női vízilabda Euroliga selejtezőjében. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A szentesieknek tehát két komoly fordítást kellett volna bemutatniuk a csoportelsőséghez, ez nem jött össze, viszont a legfontosabb találkozón igen. Vasárnap délelőtt ugyanis a mindent eldöntő ki-ki meccset rendezték, hiszen a Kirisi akkor már bebiztosította továbbjutását, a másik legjobb nyolc közé jutást érő helyért csatázott egymással a Mataro és a Szentes. A spanyolok 3–0-ra elmentek, de a hazaiak itt időben megrázták magukat, és a harmadik negyedben már 5–3 állt az eredményjelzőn. Az egész hétvégén remeklő Kövér-Kis vezérletével a Hungerit igen megnyugtató produkciót mutatott be, de a spanyolok nem estek kétségbe, és egyenlítettek.

Olyan hullámvasút volt ez, amit egy négynapos torna végén már fizikailag és mentálisan is nehéz bírni, de a Szentes – amikor kellett – ugyanazt az arcát mutatta, amelyet például a májusi bajnoki döntő utolsó, már-már legendás meccsén. Annyi különbséggel, hogy itt nem volt szükség ötméteresekre, hiszen hiába támadott többször is a Mataro az egyenlítésért, Bolonyai Flóra és a hazai védelem mindig kifogott a riválison, így óriási kő gördülhetett le mindenki szívéről: megvan a továbbjutás!

7-6-ra győzött a Hungerit a CN Mataro ellen a női vízilabda Euroliga selejtezőjében. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Tóth László: – Egyelőre keressük az okait, hogy nemzetközi porondon miért kezdjük mindig rosszul a meccseket. Azt hiszem, mindez lelki okokra vezethető vissza, ezen javítanunk kell. Amikor túlléptünk ezen, minden klappolt, játékban és kondiban is erősek voltunk, megérdemelten fordítottunk. Nem izgultam annyira a spanyolok vezetésénél, mert éreztem, hogy a lányok már kézben tartják a meccset, ráadásul az ellenfél nem nyújtott extrát. Igazi csapatmunka volt, le a kalappal a lányok előtt!

Hungerit-Szentesi VK–Kinef Kirisi (orosz) 7–9 (2–3, 0–3, 2–1, 3–2)
Gólszerzők:
Bujka 3, Gémes, Hevesi, Kövér-Kis, van der Sloot, ill. Szimanovics 3, Krimer 2, Kokriakova 2, Prokofjeva, Ivanova.

További hétvégi eredmények:
Kinef Kirisi (orosz)–SKIF Izmajlovo Moszkva (orosz) 17–3, SC Kreuzlingen (svájci)–CN Mataro (spanyol) 0–31, SC Kreuzlingen (svájci)–SKIF Izmajlovo Moszkva (orosz) 1–31, SC Kreuzlingen (svájci)–Kinef Kirisi (orosz) 2–31.

A selejtező végeredménye:
1. Kinef Kirisi (orosz) 12 pont, 2. Hungerit-Szentesi VK 9, 3. CN Mataro (spanyol) 6, 4. SKIF Izmajlovo Moszkva (orosz) 3, 5. SC Kreuzlingen (svájci) 0.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Floratom Szeged AC Probart: februárban indul a szezon

Elkészült a sorsolás az asztaliteniszezők tavaszi szezonjára. Tovább olvasom