Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Továbbra is veretlenül: Szeged Beton-Vasas 10-8

Egy kőkemény mérkőzésen parádés győzelmet aratott a Szeged Beton csapata a bajnokság második helyezettje, a Vasas ellen a férfi vízilabda OB I 10. fordulójában.

Szeged Beton VE-TEVA Vasas UNIQA 10-8 (1-3, 3-1, 3-2, 3-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I 10. forduló
Újszegedi sportuszoda, 600 néző. Vezeti: Németh András, Vojvoda István.

Szeged: Baksa – Kiss Cs. 1, Kunac, Turzai, Kayes, Somogyi 2, Hegedüs 2. Csere: Younger, Juhász 1, Török 2, Molnár T. 2, Varga P., Lehmann. Edző: Vincze Balázs.

Vasas: Barabás – Kiss G. 3, Takács B., Steinmetz Á. 1, Brguljan, Katonás 1, Boskovic 3. Csere: Vörös,  Steinmetz B., Vámos, Fazekas, Fülöp. Edző: Földi László.

Emberelőny: 15/5 ill. 10/5.

Ötméteres: ill. 2/2.

Kiállítás: Steinmetz B. (cserével végleg 14. perc)

Kipontozódott: Turzai (22. perc), Bálint (25. perc), Molnár (26. perc), Takács.

Vincze Balázs: - Nagy hal a Vasas, de nekünk sikerült kifogni. Voltak hibák, de sokkal jobban játszottunk, mint a Komjádi uszodában. Több szívet vittünk bele, ennek köszönhető ez a remek győzelem. Gratulálok a csapatnak.

4. negyed (3-2)

8. perc:
Éppen csak elindul a támadás, Somogyi keze a legjobbkor sül el. NYertünk! Ezt a győzelmet már nem vehetik el tőlünk. 10-8. Varga szerez labdát a végén, az utolsó támadás a miénk. Vincze Balázs még időt kér, közben zúg a "Szép volt fiúk" és a "Kupagyőztes"! A félpályánál passzolgatnak a fiúk, a Vasas nem is enged minket közelebb. Csodás győzelem, továbbra is veretlenül a tabella élén!

7. perc: Kunac szabaddobása pattan át a kapun, de a vendég roham se végződik góllal, máris mi jöhetünk újra.

6. perc: Újabb emberhátrányt védekezünk ki, az egész uszoda extázzisban.

A Vasas elleni győzelmével őszi bajnok a Beton. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: Kiss Gergő egyenlít fórból. Az idegeinknek lassan annyi. 8-8. Vagy mégse? Hegedüs minden dühe benne volt ebben a találatban. 9-8. 

4. perc: Tehetlenek a vendégek a védelemmel, Fülöp ejt most a kapu tetejére. Kontra nálunk, megint úszhatunk vissza védekezni.

3. perc: Hegedüst ütik le a szélen, jön az előny, Juhász tekeri el a labdát a védők mellett, Barabás azonban fogja a rövidet. Földi László harmadik idejét szerette volna kikérni, iszonyatos káosz az uszodában. Előnyben jöhetünk, Hegedüs él lehetőséggel. 8-7.

2. perc: Kontra a Szegednél, Török labdát szerez, Younger úszik meg, addig-addig ijesztgetett, hogy végül Barabás kezébe vágja a labdát. Ilyen bakit!

1. perc: Újra Töröké a labda, előnyben jöhetünk! Nem sokáig élhetünk vele, kimarad az első támadás. Báéintot állítják ki, majd ötöst is kap a Vasas. Kiss Gergő nem teszi meg azt a szivességet, hogy kihagyja. 7-7.

3. negyed (3-2)

8. perc:
Páros kiállítás ismét, majd Boskovics szabaddobásból egyenlít. 6-6. Somogyi nem sokáig hagyja annyiban, hatalmas gólt lő! 7-6. A végén még Steinmetz Ádámot állítják ki, reméljük elhozzuk a labdát, és akkor él az előnyünk.

7. perc: Somogyi majdnem leszedi Boskovics átadását, de csak majdnem. Katonvás viszont telibe lövi Baksát, a gólt megúsztuk. Viszont mi sem vagyunk sikeresebbek támadásban.

6. perc: Megint emberelőnyben támadhatunk, viszont Molnár Barabásba vágja a labdát. Gyorsan indul meg a Vasas, jön is a fór. Időt kérnek a vendégek.

A Vasas elleni győzelmével őszi bajnok a Beton. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: Baksa továbbra is extázisban véd, ha ő ma nem lenne... Ez micsoda gól volt?! Török úgy 10 méterről, minden előjel nélkül vágja rá. Barabás a kezét se tudta felemelni.6-5.

4. perc: Pazar védekezés után Török szerez labdát, előnyben jöhetünk. Somogyi adja be centerbe, Kayes mire kiszabadul védője kezéből már Barabásnál van a labda.

3. perc: A Vasas is előnyben, Kiss Gergő adja be a kiemelkedő Steinmetz Ádámnak, be is vágja. 5-5. Újabb szegedi fór marad ki, kár érte. A vezetésért támadhat a Vasas. Hegedüs szerez labdát, azonban még előtte kiállítják a bírók.

2. perc: Újabb előnyt gyűjtünk be, majd Török lövi ki a hosszút. Újra vezetünk! 5-4.

1. perc: Török nyeri a harmadik ráúszást, jöhetünk. gyerünk fiúk! Egyből fórt is kapunk, viszont Molnár nem tudja rendesen ellőni. Kontra a Vasasnál, próbálkozhatunk újra.

2. negyed (3-1)

8. perc:
Szépen jár körbe a labda, előbb azonban a kiállítás, majd a támadóidő is lejár. Katonás lő a blokkba, indulna a Szeged, a bíró azonban visszaadja a labdát a Vasasnak. Steinmetz Ádámot szerelik centerben, vége is a félidőnek.

7. perc: Páros kiállítás után labdát szerez a Szeged, Vincze Balázs kér időt.

6. perc: Steinmetz Barnát állítják ki cserével, Hegedüs bent centerben, ketten ütik le, de jöhet a Vasas. Jönne, ha Baksa nem állná útjukat.

5. perc: Turzai lövi rá messziről, Barabás üti ki. Marad itt a labda, majd Kunac adja el. Katonás töri meg a gólcsendet, előnyben egyenlít. 4-4.

A Vasas elleni győzelmével őszi bajnok a Beton. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

4. perc: Kiss Gergő se tud mit kezdeni a remeklő Baksával, de marad a labda a vendégeknél. Fórban támadhat a Vasas, de Baksának így se tudnak gólt lőni!

3. perc: Kicsit túljátszotta a támadását a Vasas, a miénk el se jutott odáig. Viszont Baksa ismét remekel, most Török úszik meg, de jócskán elmérte a kaput.

2. perc: Varga szerez labdát, zúg az uszoda. Molnár gólja után félő, hogy ki se bírja a meccs végét! Egyenlítünk! 3-3. Boskovics szabaddobása a felső kapufáról a gólvonalra pattan, Baksa indítja Juhászt, aki szépen végig is viszi, majd hatalmas gólt lő! Vezetünk! 4-3. Időt kér Földi László.

1. perc: Megint a Vasasé a labda, Baksa azonban újabb bravúros védéssel idegeli az angyalföldieket. Most már nekünk is kéne valami nagy gólt lőni. Itt is van, Molnár ijesztget, majd könnyedén ejti át Barabást. 2-3.

1. negyed (1-3)

8. perc:
Kiss Gergő emberelőnyös góljánál csak ennyit kérdeztünk: ilyen kiszorított helyzetből hogy lehet gólt lőni? Teljes csapatot cserél Vincze Balázs. 1-3. Kunac gólja se kisebb, szinte becsúszott a vízen, de nem adják meg a bírók.

7. perc: Újabb kiváló szegedi védekezés, a Vasas nem sokra megy ellene. Viszont elöl kéne kicsi feljavulni, főleg,hogy még mindig a vendégeknél az előny. Bár sok van még hátra!

6. perc: Kayes szerez labdát, Vörös mehet pihenni. Jön a kereszt Kuanctól, Somogyi a kapufára vágja. Pedig de szép lett volna...

A Vasas elleni győzelmével őszi bajnok a Beton. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: Bálint vágja mellé a labdát, kár volt érte. Kiss Gergő vágja hirtelen a szélről, kapufának látszott, de a bíró szerint Baksa hozzáért.

4. perc: Katonás és Kunac küzd a labdáért, nagy forgatagban Boskovics nyúlja le azt. Elveszik a bírók a piros-kékektől a labdát, jöhetünk!

3. perc: A Vasas is előnyben jöhet, pedig már majdnem megvolt a labda. Boskovics a második gólját is begyűjti. Pedig Baksa rajta volt. 1-2. Nem tudott mit kezdeni a szegedi védelemmel a Vasas, Kiss Gergő dobja ki oldalra a labdát.

2. perc: Brguljan indul meg, Baksa azonban bravúrral hárít. Jön az első fór, és az első Kiss Csaba gól is! 1-1.

1. perc: Brguljan nyeri az első ráúszást Hegedüssel szemben, a Vasas jöhet. Egyből ötössel, Boskovics vágja be. 0-1. Turzai a legrosszabb ütemben passzol Kunacnak, Katonás szedi le.

17.55: Megvolt a bemutatás, fantasztikus a hangulat az uszodában. Szűk öt perc a kezdésig, Hajrá Szeged!

17.30: A Szegednél Lehmann István az egyedüli hiányzó, a fővárosiaknál Decker Ádám eltiltás miatt nem szerepelhet a sérült Nagy Viktor mellett.

17.15: Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportuszodából. A csapatok már melegítenek, a szurkolók is gyülekeznek, sokuknál látható a plüssállatka is, amelyet a szegedi gyermekklinikának gyűjtenek.

Korábban

– Nemes bosszúra készülünk, vissza szeretnénk vágni Kiss Gergelyéknek – mondta Vincze Balázs. – A november 26-i találkozóval ellentétben komoly különbség, hogy ezúttal mi játszunk hazai medencében. Szeretnénk elkapni az angyalföldieket, ahogy eddig, most is sokat segíthet ebben a remélhetőleg ismét szép számú szurkolóseregünk.

– A Komjádi uszodában nem sikerült kihasználnunk, hogy riválisunknál sérülés miatt hiányzik a válogatott kapus, Nagy Viktor, most muszáj lesz – folytatta a vezetőedző. – Kulcsdöntő, milyen szintű lesz a támadójátékunk. A tegnap esti edzés előtt a videó segítségével alaposan kielemeztük vetélytársunkat, ma délelőtt is tartok átmozgató foglalkozást a srácoknak, aztán 18 órakor jöhet az ütközet.

Olvasóink írták

 • 19. egyszurkoló 2011. december 06. 17:47
  „én nem a csarnok ellen vagyok, a Pick ellen pláne nem. sőt!!! és nyilván nem Csányitól várjuk az uszodát se.
  csak arra próbáltam utalni, hogy egy másik uszodára égető szükség lenne, míg egy másik csarnok tökjólenne ;)
  Hajrá Szeged! mindenben!”
 • 18. andreasz 2011. december 06. 10:42
  „17. mlx: Igazad lehet. Helyére kerülnének a dolgok. Ugyanis eredetileg uszodának készült az újszegedi sportcsarnok - tetőszerkezete is erre utal.”
 • 17. mlx 2011. december 06. 07:54
  „Kapjon csak a PICK új csarnokot, a mostani közepére meg tessék ásni egy mecencét - minden megoldva :D”
 • 16. Lacimaci 2011. december 06. 00:33
  „Szep volt fiuk, csak igy tovabb!!”
 • 15. Boribona 2011. december 05. 23:38
  „Először is: óriási gratula a Betonnak, visszavágtak a BL-meccsért :)

  Másodszor: Csányi feltételes módban fogalmazott egy új csarnokkal kapcsolatban, tuti, h évekig nem épül másik (ha, egyáltalán). Szerintem egy újságíró provokálta ki a kérdést, nem hiszem, h az első alkalommal, amikor eljött megnézni a csapatot, rögtön egy új csarnok építése motoszkált a fejében.
  Szóval kár túllihegni.

  Harmadszor: a kézicsapat tulajdonosa miért építsen a vízilabda csapatnak uszodát? Nem mintha nem érdemelnék meg, csak nem látom az összefüggést.
  .......”
 • 14. Lucia 2011. december 05. 23:17
  „1.
  Én is erről az IP címről kommentelek! Sok hozzáértő dolgozhat a DM-nél!
  Hajra Szeged Beton! Tényleg a világ legjobb klub csapata! USZODÁT NEKIK!”
 • 13. andreasz 2011. december 05. 23:09
  „Szép volt fiúk!
  Az uszoda építést én is megszavazom,de nem kellene itt a Pick ellen hangolni,hogy miért kell a sportcsarnok.Az is kell meg ez is kell. Egymásért kell küzdeni és nem a másik kárára.”
 • 12. Yucca 2011. december 05. 21:51
  „híd: -- valahol az összesítés hibádzik, de kettővel nyertünk, ott voltam, ez a tuti, a többi nem számít!
  9. -- Lehmann tényleg nem játszott, az is elírás. Tudd be az újságíró izgalmának!”
 • 11. Larsson 2011. december 05. 21:50
  „Ne sajnáljuk a picktől az új csarnokot, egy ilyen létesítményt sokrétűen ki lehet használni, kosárlabda, teremfoci, röplabda felélesztése, kiállítás, koncert, stb...
  Természetesen a Beton is megérdemelné az új uszodát, pl egy olyat mint Egerben is van!”
 • 10. híd 2011. december 05. 21:42
  „Köszi a helyreigazítást!”
 • 9. csizmadialaszlo 2011. december 05. 21:29
  „Akkor most mi is a valóság? ,,A Szegednél Lehmann István az egyedüli hiányzó...Szeged: Baksa - Kiss Cs. 1, Kunac, Turzai, Kayes, Somogyi 2, Hegedüs 2. Csere: Younger, Juhász 1, Török 2, Molnár T. 2, Varga P., Lehmann. Edző: Vincze Balázs."

  Gratulálok! Remek, élvezetes meccs volt.”
 • 8. híd 2011. december 05. 21:22
  „1-3, 2-1, 3-2, 3-2, nekem ez 9-8 és nem 10-8. A lényeg a győzelem! Hajrá Szeged!”
 • 7. egyszurkoló 2011. december 05. 20:47
  „Szép volt fiúk!
  Idén már csak 1x kell megverni a Vasast ;)
  A Csányi-féle nyilatkozathoz pedig annyit, ha épít egy új csarnokot, jó esetben több nézőt tud leültetni 1-1 meccsen. Mondjuk a mostani meg sokszor üresen állna, gondolom ... Ha viszont vére lenne új (másik!) uszoda, akkor amellett hogy oda normálisan lehetne tv közvetítéseket szervezni, mondjuk tisztességgel 1000 embert leültetni, szóval mindezek mellett maradna egy 50m-es medence a lakosságnak, aki mondjuk egészségmegőrző, vagy netán rehabilitációs célból úszna. Egy ekkora városnál talán nem túlzott elvárás, hogy legyen élsport IS és szabadidős sport lehetőség IS!

  Hajrá Szeged Beton!”
 • 6. W666W 2011. december 05. 20:32
  „GRATULA A BETONNAK !!!!!!
  Szenzációs CSAPAT...
  akik meg új uszodát szeretnének azoknak ajánlom figyelmébe a Csányi Sándor interjút ...Nos Ő meg ennek a <moderálva> Pick kézilabdacsapatnak akar egy ÚJ Csarnokot !!!!!!!
  Röhej a csarnok nem is olyan rég lett nagyobbítva minek egy új..annak a 800 nézőnek aki bemegy..Na jó az ÉVI egy veszprém meccs 3500 nézője nem számít meg az a 3 max négy BL meccs sem amit itthon játszanak...:))”
 • 5. Yucca 2011. december 05. 20:18
  „Gratula a Szegednek, óriási meccs volt, egy erőszakosan játszó, mindenképpen győzni akaró Vasassal és két olyan bíróval, akik sokszor maguk sem tudták, mit fújnak. Rekedtre kiabáltam magam, de megérte!
  Örülök, hogy Kemény Dénes is látta, érdemes Lacinak és Bécinek bizalmat szavaznia!
  zehn-nek igaza van, megérdemelne ez a csapat és ez a város egy normális uszodát.
  Hajrá Szeged, csak így tovább, -- megnyerhetjük a bajnokságot!”
 • 4. lilongwe 2011. december 05. 19:31
  „Gratula...egy újabb hatalmas győzelem!”
 • 3. zehn 2011. december 05. 19:25
  „Szép volt Beton! Gratulálok az újabb sikerhez! Szegedi a világ egyik legjobb csapata. Már csak a város vezetőinek kell felnőni a csapat mellé, egy igaz fedett sportuszoda építésével. Úgyis évtizedek óta ígérgetik. Csapat is,közönség is van. Többen is lennének,ha beférnének és nem fuldokolnának a párás gombás levegőtlen igénytelen ponyva alatt.”
 • 2. Larsson 2011. december 05. 19:12
  „Szép volt fiúk!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))”
 • 1. mlx 2011. december 05. 18:41
  „Hajrá Szeged, miért is adná bármelyik TV ezt.... :S
  Kedves DM, ez meg jó vicc: Ön a(z) 192.168.20.1 IP címről szól hozzá. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel a Fradihoz a szegedi Batik Bence

Közel áll ahhoz Batik Bence, hogy a Ferencváros játékosa legyen. Ha az orvosi vizsgálatok is rendben lesznek, hamarosan zöld-fehérre cserélheti a kék-fekete-fehér mezt. Tovább olvasom