Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Trieszt, a londoni olimpia előszobája

Budapest, Szentes - A két héttel ezelőtti spanyolországi edzőtábor és a múlt heti budapesti készülés után szombaton reggel elutazott női vízilabda-válogatottunk a trieszti olimpiai kvalifikációs tornára. A nemzeti együttesben Szentest Takács Orsolya és Keszthelyi Rita képviseli.
Spanyolországban, a Barcelona melletti válogatott központban – a hispán Tatán – edzőtáborozott két hete a Merész András szövetségi kapitány vezette női vízilabda-válogatott. A két hungeritest, Takács Orsolyát és Keszthelyi Ritát soraiban tudó nemzeti együttes hétfőn éjszaka érkezett, és négy nap munka után szombaton délelőtt indult haza.

A csoport és a meccsek

A trieszti olimpiai kvalifikációs torna csoportjai,
A: Magyarország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország;
B: Brazília, Hollandia, Görögország, Kanada, Kazahsztán.

A mieink április 17-én, kedden az oroszokkal kezdenek, 18-án az olaszok, 19-én a spanyolok következnek, a keresztjáték 20-án startol.

– A délelőtti foglalkozásokon taktikai elemeket, új védekezési és támadási variációkat gyakoroltunk, amiket „élesben" a délutáni kétkapuzásokon a házigazda spanyolok ellen teszteltünk – mondta Orsi. – A csiszolás az itthoni margitszigeti tréningekre maradt. A spanyolországi edzőtábori körülmények jók voltak, nyugodtan dolgozhattunk, bár az egy kicsit furcsa volt, hogy a szállástól az uszoda negyedórányi sétára esett.

A csapat tagjai – mint már volt róla szó – a múlt héten sem pihenhettek, kedden, szerdán, csütörtökön edzettek, pénteken lazíthattak kicsit, szombaton reggel pedig busszal útra keltek az olasz kikötővárosba, Triesztbe az olimpiai kvalifikációs torna helyszínére. A csoportmeccseken a korábbi kontinenselső oroszokkal, a friss Európa-bajnok olaszokkal és a spanyolokkal mérkőzik meg a Merész-team. Utána következik a mindent eldöntő keresztjáték: az elsők a negyedikekkel, a másodikok a harmadikokkal meccselnek, a győztesek jutnak a legjobb négy közé, váltják meg londoni repülőjegyüket. Az ötkarikás mezőnynek már tagja a házigazda Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Ausztrália és Kína.

A mieink, már többször elmondták, mindenképpen szeretnének a négybe kerülni, és erre reális az esélyük. A felkészüléshez, a minél jobb szerepléshez a válogatott minden támogatást, segítséget megkapott a szövetségtől, az olimpia – érthetően – a bajnoksággal és a nemzetközi kupával szemben is elsőbbséget élvezett.

– Nehéz csoportba kerültünk, de ezen a tornán nem is számíthatunk könnyű ellenfélre – mondta Rita. – A felkészülésre a spanyol körülmények, adottságok ideálisak voltak, reméljük, az elvégzett munkának meglesz az eredménye. A kilenc részt vevő válogatottból legalább hét pályázik szinte egyenlő eséllyel a négy, olimpiát érő helyre, vagyis ötven százalék a sanszunk a repülőjegyre. Nem a csoportmérkőzéseken dől el az ötkarikás kvóta, de a kvartettben a jó szerepléssel megkönnyíthetjük saját dolgunkat, csoportgyőztesként ugyanis várhatóan Kazahsztánnal vagy Brazíliával kerülnénk szembe a mindent eldöntő keresztjátékban – zárta esélylatolgatását a kiváló vízilabdás.

* * *

Győzelem és vereség

Egerben rendezték meg az Olimpiai kupa második körét, amelyen a legjobb négy női vízilabdacsapat vesz részt – igaz, mindegyik válogatottjai nélkül, a keretet tehetséges fiatalokkal feltöltve.
A Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK együttese az első, a Kurca-parti Széchenyi ligeti uszodában rendezett fordulóban 11–10-re kikapott a Dunaújvárostól, viszont 12–9-re legyőzte a BVSC-t. Zantleitner Krisztina vezetőedző tanítványai a hétvégén is 50 százalékos teljesítményt produkáltak.

Eredményeik: Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK–ZF-Eger 16–10 (3–3, 4–1, 4–3, 5–3), a szentesi gólszerzők: Gémes 4, Miskolczi, Kövér-Kis 3–3, Kotova 2, Magyar, Győri, Hevesi, Rácz 1–1. Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK–Dunaújvárosi Főiskola 8–11 (1–3, 3–5, 1–2, 3–1), a szentesi gólszerzők: Kövér-Kis, Miskolczi, Kotova 2-2, Gémes, Hevesi 1-1.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszéljük meg...

Remek ötlettel állt elő lapunk egykori sportrovatvezetője, Bagaméry László. Tovább olvasom