Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Trónon a Veszprém

Veszprém - Elveszítette a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjét a Pick Szeged együttese, miután a mindent eldöntő harmadik összecsapáson 29–21-re kikapott az MKB Veszprém otthonában. A hazai együttes 20. bajnoki címét szerezte meg.
Zsinórban az ötödik bajnoki ezüstérmet szerezte meg a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Lassan egy kamra megtelik a második helyért kapott érmekkel, idén sem sikerült megtörni a veszprémi hegemóniát, nyert a bakonyi alakulat, immár a 20. bajnoki címet ünnepelhették Veszprémben.
Megérdemelt volt az MKB sikere, a Pick a 27 percig tette nyílttá a finálét. Sőt az említett ideig minden Pick-hívőnek hevesebben dobogott a szíve, már-már azt tervezte, hogy ünnep lesz a Széchenyi téren, 2007 után megint összejöhet a szegedi arany.

Végül 17 perc alatt összeomlott minden, a drukkerek vérnyomása 120 alá esett, senki sem idegeskedett. Azt egész héten minden fronton a Pick Szegedet kritizáló Mocsai-csapat fordított, majd alaposan meglépett. Az első félidő utolsó perceiben többször is hibáztak a vendégjátékosok, a két spori – Dobrovits, Tájok – annyit tolt az MKB-n, amennyit kellett, megadta Terzic hat lépésből, négy méterről szerzett gólját, kiállította Pribanicot, majd a reklamáló Skaliczkit – a Mocsai, Csoknyai edződuó többször is négy méterre állt bent a pályán –, egy nyilvánvaló hazai lábat nem vett észre – öt méteren történt –, nem adott pirosat az utolsó másodpercekben a Vadkertit leütő Marko Vujinnak. Egál állásból lett mínusz három (17–14), de ez az eredmény sem volt ledolgozhatatlannak tűnő, főként az első 27 perc játéka láttán.


Férfi kézilabda NB I, döntő: Veszprém-Szeged 29-21. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
A második félidőben viszont csődöt mondott a Pick. 14 percig képtelen volt gólt szerezni. Az utolsó veszprémi meccsén remeklő Fazekas Nándor vezetésével egyre nőtt a távolság. „Szerencse is kell, hogy jól menjen a védés. Most nekem ez megvolt" – nyilatkozta a londoni olimpiára készülő veszprémi kapus. „Jól játszottunk, hihetetlen azonban, hogy mennyire szétestünk a második félidőre. Hogy miért? Megfejthetetlen. Pedig láthatta mindenki: vért ittunk, úgy küzdöttünk az első félidőben, hogy ez eredményre vezetett. Szomorú vagyok a második félidei produkciónk miatt" – mondta a Pick öltözője előtt állva Ancsin Gábor, aki a vasárnapi döntő legnagyobb és legszebb gólját szerezte.

Pedig még a két szegedi kapus, Mikler és Tatai is hozzátett a meccshez. Ám amíg a veszprémiek közül minden játékos hozzátudott tenni a játékhoz, addig bizony a Tisza-parti oldalon többen is kifulladtak. Megijedtek a nagy lehetőségtől. Buday és Prodanovics hetest rontott, több biztos helyzet is kimaradt. A vége igazi örömünnep volt, meglett a nézők által nagyon várt tízgólos különbség a két csapat között, ki is számolták a Picket, majd felcsendült az „Indul a busz!" szlogen, aztán jött az újabb fricska: „Sosem lesztek bajnokok!"

Férfi kézilabda NB I, döntő: Veszprém-Szeged 29-21. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Ha az információk igazak, akkor a 20-szoros magyar bajnok alaposan megerősödik a nyáron. Az új mester, Carlos Ortéga már ott feszített a Bajnokcsapat! feliratú sállal a kezében a meccs végén, minden bizonnyal érkezik Nagy László, a szegedi szurkolók nagy büszkesége is, akinek ha valósággá válik a döntése, hogy az MKB-hoz igazol, akkor bizony a Pick-drukkerek ranglistáján igencsak visszaesik. A bajnoki arany után nagy csapatot akarnak Veszprémen építeni, jön a pénz, irány a BL Final Four – ez a jelszó most.

Mi lesz Szegeden? A kétszeres magyar bajnok szezonja sokkal jobb volt az elmúlt évekhez képest (bár tavaly a BL-ben alkottak nagyot, és jutottak tovább a csoportból). Kétszer is legyőzte a Skaliczki-csapat a Veszprémet – a drukkerek szerint háromszor, hiszen az mk-döntőben hiába kapott ki a Szeged, az egygólos vereséget ők győzelemnek tekintik –, voltak jó meccsek, produkciók. Eddig Kekezovics és Balogh érkezett. Tatai és Sulc hosszabbított, információnk szerint Miklerrel is közel a megállapodás. Lékai (Celje), Törő (Tatabánya?, Csurgó?), Beocsanin (?) és nagy valószínűséggel Bajorhegyi (Tatabánya?) megy. A vezetők már hónapok óta egyeztetnek, több menedzserrel tárgyaltak, volt olyan játékos, akit személyesen néztek meg, beszéltek vele. Vége a bajnokságnak, így hamarosan várhatók a bejelentések, kiderül, hogy milyen lesz a Pick kerete.

Férfi kézilabda NB I, döntő: Veszprém-Szeged 29-21. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Mocsai Lajos: – Veszprémben szakértő közönség van. Köszönöm, hogy a szurkolók, a város befogadott. Sok szép élmény köt ide. Most szét kell választani a válogatott és a klubedzői teendőket, de így is sokat járok majd ide vissza.

Skaliczki László: – Egész héten kaptunk hideget, meleget az ellenféltől, mindenhonnan azt hallottuk, hogy milyen kegyetlen módon kézilabdáztunk Szegeden. Jól, szervezetten kezdtünk, vezettünk. Érdekesen alakult az első félidő vége, amiből nem jöttünk ki jól. Arra sajnos nincs mentségünk, hogy katasztrofálisan kezdtük a második játékrészt. Nem látok a fejekbe, nem tudom, hogy miért blokkoltunk le, ami végül a vereségünkhöz vezetett. A lelkes szegedi szurkolóknak köszönöm, hogy ismét ilyen sokan eljöttek, biztattak bennünket, a végén pedig tapssal köszöntötték az ezüstérmes csapatot. Büszke vagyok arra, hogy ilyen kulturált, a csapatot szerető szurkolótáborral rendelkezik a Pick. A Veszprémnek pedig gratulálok a győzelemhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karsai: két teke bajnoki érem

A férfi tekézők egyéni, páros és összetett egyéni bajnokságán a Szegedi TE-s, Karsai László egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett. Tovább olvasom