Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Túl a kötelezőn: A-Híd-Juniorválogatott 18-10

Gólzáporos mérkőzést játszott egymással az A-Híd Szeged VE és a lelkes junior válogatott. Molnárék az 5-1-es első negyeddel eldöntötték a találkozót.
A-Híd Szeged VE-Junior válogatott 18-10 (5-1, 7-4, 4-4, 2-1)

Vodafone férfi vízilabda OB I 13. forduló.
Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezeti: Horváth Márk, Pásztor Antal.

Szeged: Molnár D. -Kiss Cs. 2, Szivós 1, Kunac 2, Molnár T. 4, Török 2, Hegedüs 1. Csere: Márkus, Varga P., Kayes 2, Juhász 1, Vicze M. 1, Somogyi 2. Edző: Vincze Balázs.

Junior: György - Zalánki 2, Bedő, Telegdy 2, Jansik Sz., Tóth Bendegúz, Berta 1. Csere: Sánta D. 1, Manherz 3, Gyárfás 1, Francsics, Szabó Bendegúz, Mészáros, Péterfy (kapus). Edző: Horkai György.

Emberelőny: 3/1 ill. 5/1.

Ötméteres: 3/1 ill. 2/1.

Kipontozódott: Márkus (20. perc), Telegdy (23. perc)

Vincze Balázs: Mind támadásban, mind védekezésben maradt még bennünk, de jobban játszottunk, mint szombaton az Eger ellen.

4. negyed (2-1)

8. perc: Molnár kapja középen, háttal a kapunak a kapufára rakja a labdát, Sánta Dániel viszont belövi a tizediket. 18-10. Kunac adja be, Molnár húzása fölé, ez a vége.

7. perc
: Molnár húzódik le a szélre, nagyon kint volt, a kapus jól takarta a rövidet. Vendég előny, de Molnár Dávid ezt is kiüti.

6. perc: Jansik lövi Molnár Dávidba a labdát, 55%-kal véd a szegedi hálóőr. Somogyi kapásból, hasba lövi a vendég kapust. Molnár Dávidot hiába ostromolják.

5. perc: Molnár és Somogyi úszik fel, utóbbinál a labda, nem tudja, hogy passzoljon vagy kapura rakja a labdát, a passznál dönt, Szabó Bendegúz leszedi.

4. perc: Kunac szerel középen, Vincze Márk jön a szélen, megy a labda keresztbe majd Somogyihoz, de elveszik tőle a labdát. Labdaszerzés után megint mi jöhetünk.

3. perc
: Molnár Dávid falat emelt, nem tudnak gólt dobni a juniorok. Molnár viszont igen, Juhásztól kapta a tökéletes passzt. 18-9.

2. perc
: Somogyi határozott, indulhatunk. Molnár viszi végig egyedül, szépen teszi el György mellett. 17-9.

1. perc: A vendégek kezdhetik a végjátékot, de Kunac védekezik jól, jöhetünk. A másik oldalon György jött ki jól.

3. negyed (4-4)

8. perc
: Bedő lövését tolja ki Molnár Dávid, sarok. Berta is próbálkozik, az is lejön a kapusról, Zalánki viszont nem hibázik. 15-9. Hegedüs adja be Kayesnek, nem hibázik az új-zélandi. 16-9.

7. perc: Szivós harcol ki büntetőt, szétlövi a jobb kapufát, a kipattanót pedig a balra teszi. Ejj de kár érte. Kayes bekkel jól, Szivós úszik  meg, végig viszi, Hegedüs kapja középen, teli vágja Györgyöt.

6. perc
: Molnár Dávid jön ki jól, megint, jöhetünk. Szegedi fór, Szivós átadásába beleér Szabó Bendegúz, de a lepattanót Török pöccinti a kapuba. 15-8.

5. perc: Török szerez labdát, Kiss Csaba úszik meg, visszateszi középre Szivósnak, végül Kayes vállalja el a sűrűben, a blokkban marad a labda.

4. perc
: Zalánki is betalál, lassan senki nem marad gól nélkül. 13-8. Török Béla is beszáll a gólgyártásba 14-8.

3. perc: Telegdy második gólját szerzi, gólzáporos kis meccs. Fórban vagyunk, de elpasszoljuk. 13-7.

2. perc: Vincze Márk marad hátul, büntetőt fújnak ellene. Jansik Molnár Dávidba lövi. Márkus kipontozódik, előnyben a juniorok.

1. perc
: Mészáros nyeri a ráúszást Vincze Márkkal szemben. Gyorsan ötmétereshez jutnak a vendégek, Manherz harmadik gólját szerzi. 12-6. Első fórját kapja a Szeged, Kiss Csaba meg is becsüli. 13-6.

2. negyed (7-4)

8. perc
: Manherz második gólját szerzi, küzd a junior válogatott. 11-5. Kiss Csaba lövése Györgyről 10 méterre pattan vissza, Molnár lövése viszont megáll a kapuban. Ott a helye. 12-5.

7. perc:
Micsoda szerelés! Hegedüs robban ki a vízből, megindulna, de inkább bevárja a társakat. Ilyen egy olimpiai bajnok, Molnár góljával 11-4. Molnár Dávid véd, de alig jutunk a félpályáig, kontra.

6. perc
: Kunac tolja be a labdát Molnárnak, vagyis csak tenné, ha nem lopná el a két bekk. A túloldalon Molnár Dávid jön ki jól a kapuból, megint jöhetünk. Szivós úszik meg, be is vágja. 10-4.

5. perc: Manhercz is betalál, zárkóznak a vendégek. 9-4.

4. perc: Gyárfás
középen, a kézrengetegben utat talált a labda a kapuba. 8-2. Kunac is kétgólos, kinézte magának azt a jobb fölsőt. 9-2. Telegdy emelkedik, ebben minden dühe benne volt. 9-3.

3. perc
: Somogyi pöccint bele egy átadásba, megvan a labda. Meg a gól is, belejött a gólgyártásba. 8-1. Fórban a vendégek, szép akció, de Francsics lövését olvasta Molnár Dávid.

2. perc: Vincze Márk
gólja  Juhászéhoz hasonló, csak a másik oldalról, ez se volt csúnya. 6-1. Somogyi pedig lerohanja a fiatalokat, ott a hetedik is. 7-1.

1. perc: Vincze Márk hajszállal marad le a labdáról. Egyből előnyben jöhetnek a kéksapkások, Bedő viszont fölé lövi.

1. negyed (5-1)

8. perc
: Szabó Bendegúz teszteli a fiatal szegedi kapust, eddig Molnár Dávid nyert. A másik oldalon György se akar hibázni. 15 másodperc, Molnár Dávid íveli fel, majd Juhász Zsolt a negyed gólját lövi, távolról ejt György kapujába. Szépségdíjas. 5-1.

7. perc: Már meglenne a labda, de fórba kerülnek a vendégek. Nem lesz belőle gól, Molnár Dávid a helyén van. Szivós küzd Györggyel, a kapus nyert.

6. perc
: Somogyi szedi össze a labdát, kicsit hosszú lett, Kunac indul befele, jön is a labda, és a gól is. 4-1. Jansik bombázza Molnár Dávidot messziről, kiüti a szegedi kapus. Marad a labda a junioroknál.

5. perc: Szivós adná le Kayesnek, Szabó bendegúz jól fogta a szegedi centert. Szabó ismét, most lő, Kiss Csabában áll meg a labda.

4. perc
: Jansik lövi a blokkba, a kipattanó még az övé, de utána nem tudnak helyzetbe kerülni a juniorok. Kayes viszont igen, 3-1. Bedő vállalja el a szélről, a túloldalra pattog a labda a vízen.

3. perc
: Ez se csúnya. Berta nézelődik, majd kilövi a hosszút. 1-1. Kiss Csaba fordul be, de Györegy robban ki a kapuból, ötméteres. Kiss Csaba ugyan oda lövi mint Molnár, György megint beleér, de ez most becsúszik. 2-1.

2. perc
: Kunac húzódik le a szélre, de kontra. Megúszna a vendég gárda, de Hegedüsék visszaérnek, majd megint Kiss Csaba szerel. Micsoda gól! Szivós passza után Hegedüs emelkedik középen, csodás húzás. 1-0.

1. perc: Török Béla hozza el a labdát. A Szeged kapujában Molnár Dávid kezd. Centerbe jön a labda, Molnár egyből ötméteres harcol ki. Elvállalja, de György véd. A túloldalon Kiss Csaba szerez labdát, megint jöhetünk.

18.57: Túl a bemutatáson, hangolnak már a csapatok. A Szegedből Decker Ádám és Aaron Younger hiányzik.

18.55: Közel sincs teltház, a B-Közép viszont - ahogy megszokhattuk - szép számmal látogatott ki az uszodába, sípokkal, dobokkal.

Korábban

A belgrádi túra után sűrű a programja a szegedi pólósoknak: előbb Egerbe látogattak az újonc a ZF Eger "kistestvéréhez", az EKF-EgerFoodhoz, majd hétfőn a junior válogatottat fogadja hazai pályán, szerdán pedig a nyáron igencsak átformálódott FTC érkezik Deckerérkhez.

A győzelem minden meccsen kötelező, és talán Vincze Balázs mesternek lesz lehetősége pár játékost pihentetnie is, így a fiatalok újra lehetőséget kaphatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött a 20. Újév-kupa: 16-an páholyban

A szegedi Fodor-szakközépiskola sportcsarnokában elkezdődött a 20. Újév-kupa kispályás labdarúgótorna. Tovább olvasom