Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Túl vagyunk rajta: Szeged 2011-HFC 2-0

Szeged – Lejátszotta első edzőmérkőzését a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata. Lesz még mit gyakorolni a hétfőn kezdődő gyulai edzőtáborban.

Szeged 2011–HFC 2–0 (2–0)

Felkészülési mérkőzés, Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Szalai (Minda, Borbás).

Szeged 2011, első félidő: Belecan – Laczkó, Boros, Toca, Radnai – Farkas, Borbély – Lisztes, Kéri, Jovánczai – Kis R. Vezetőedző: Tóth Bálint.
Szeged 2011, második félidő: Trepák – Rása, Kiss Cs., Tóth I., Farkas – Kiss D., Kéri (Kis R., 80.) – Varga L. – Geiger, Rézműves, Bojtor.

HFC: Kovács K. ( Gábor, 80.) – Varga, Takács (Boros, a szünetben), Antal (Bokor, 73.), Bakos (Huszár, 38.) – Juhász, Szabó, Hanyecz H. (Sipos, 53.), Hanyecz B. – Marton, Harangozó (Csernák, 73.). Vezetőedző: Szűcs Róbert.

Gól: Borbély, a 40. percben, tizenegyesből, Jovánczai, a 43. percben.

Szeged 2011 - HFC

Öt perccel a kezdés előtt még nem volt szögletzászló. Aztán kiderült, nem is lesz, csak műanyag zászlótartó rudak, de ez legyen a legkevesebb.
Szünetben az is kiderült, volt, aki sípcsontvédő nélkül játszott, s ekkor Szalai sporttárs nagyon szigorú is volt: – Nem engedem pályára lépni a második játékrészben azt, akin nem lesz sípcsontvédő! – jelentette ki a félidő lefújása után határozottan a bíró.

No de eddig történt pár „apróság". Az első tíz perc szolid passzolgatással telt el, majd az első érdemi vásárhelyi megiramodás egy veszélytelen szögletet ért. Öt perc múlva jött az első lövés, szintén a vendégektől: azonban Marton Bence kísérlete a szép labdaátvétel miatt maradt emlékezetes, lövése ugyanis méterekkel mellé, fölé szállt. Nem úgy Jovánczaié, aki balról 20 méterről már el is találta a kaput, Kovácsnak kellett védenie. A 18. percben Kis R. csinált három cselt, majd miután betört a tizenhatosra a bal kapufa mellé passzolt. Ekkortájt nőtt érezhetően ellenfele fölé a Szeged 2011: megint Jovánczai kísérletezett, majd Kéri is próbálkozott, de egyik játékos sem izzasztotta meg komolyan Kovács kapust.

Túl vagyunk rajta: Szeged 2011-HFC 2-0. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Tóth Bálint vezetőedző a 26. percben állt föl először a kispadról és sétált el a pálya széléig. A dominánsabb edzői jelenlét nem biztos, hogy úgy hatott, ahogy szerette volna, ugyanis pár perc múlva teljesen váratlanul apró rugdosódás alakult ki a vásárhelyi térfél közepén Borbély főszereplésével. Ezt szóvá is tette Szűcs mester, aki aztán Laczkón is számon kérte, hogy eddig csak faultolta a játékosait, egy tiszta szerelése nem volt. – Ez nagyon kevés lesz az NB II-ben! – vetette oda a szegedi csapatkapitánynak, aki megemberelte magát, és három perc múlva bemutatta első szabályos szerelését is. A 38. percben Bakos bokája bánt egy keményebb összecsapást, a vásárhelyi hátvéd hatalmas ordítás közepette rogyott a gyepre, le is kellett cserélni. A 40. percben aztán Belecan is használta a kesztyűit: magabiztosan húzta le Szabó kapura lövését.

Így látta a 18-as

– Fantasztikus mérkőzés volt! – nyilatkozta a szünetben Lisztes Krisztián. – Komolyra fordítva a szót: folyamatosan dolgozunk azért, hogy minél jobb csapatunk legyen. Az első héten nagyon kemény edzéseink voltak, most Gyulán folytatjuk majd a munkát. Ismerkedünk egymással, egyre jobb a közösség, reméljük, meg lesz az eredménye a kemény edzéseknek.

Egy perc múlva vezetést szerzett a Szeged 2011: Laczkó beívelése után Kérit lökték el, Szalai sporttárs próbált előnyszabályt alkalmazni, aztán négy-öt másodperc múlva mégis befújta a büntetőt. A 11-est Borbély a jobb alsóba rúgta, Kovács nem találta el az irányt, 1–0.

A szünetre végül kétgólos előnnyel vonulhatott a hazai csapat, köszönhetően Jovánczainak és a határozatlan HFC-védelemnek. A Szeged 2011 támadója a jobb oldalon vett át egy labdát, betört a tizenhatosra, ahol legnagyobb megdöbbenésére szétnyílt előtte a vásárhelyi védőfal, így 12 méterről a jobb alsóba lőtt, 2–0.

A második félidőre más felállásban, egy másik Szeged 2011 jött ki, egyedül Farkas és Kéri maradt meg az első félidei gárdából. A szegedi „B" csapat első komolyabb akciója a 60. percben volt, ekkor Rézműves léphetett ki, de Kovács jól jött ki a kapujából, megzavarta a kék-fekete 11-est, aki csúnyán a kapu mellé lőtt. Két perc múlva a HFC egyetlen szünet után kapura lövését izgulhatta végig a 100 fős közönség: a 19 méterről megítélt szabadrúgást Szabó végül mellé lőtte. Trepák egyébként biztosra ment, gyakorlatilag mindenkit beállított a sorfalba.

– De sok melónk lesz! – állapította meg Tóth Bálint a játékrész közepén. Ekkora teljesen leült a meccs egy épkézláb támadást nem láthattunk. Már mindenki beletörődött abba, hogy úgysem ezt az együttest láthatjuk majd a bajnokságban, és hogy a „gyerekeknek" is játszani kell, amikor a 84. percben Geiger kapott egy használható labdát a bal oldalon, de Gábor kapusba vezette a labdát. Két perc múlva először szidta érdemben a közönség is Szalai bírót: a százfejű szerint nem volt les, ám ő mégis megállította Bojtort. A meccs utolsó momentuma Kis szabadrúgása volt, ami után Varga bólintott a bal kapufa mellé. Ennyi elég volt a játékvezetőnek, aki a 89. percben le is fújt a mérkőzést.

Túl vagyunk rajta: Szeged 2011-HFC 2-0. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Tóth Bálint: – Első felkészülési meccsünkön vagyunk túl, az első kemény edzésekkel teli hét után. Ez látszott is a játékunkon, a játékosokon. Az első félidőben pályára lépők elfogadhatóan fociztak, a második félidőben pedig sok olyan fiatal szerepelt, akikkel nagyon sokat kell majd foglalkoznunk a gyulai edzőtáborban. Örülök Farkas játékának, remélem, le tudjuk igazolni őt. Ennek elvileg nincs akadálya, a játékos ugyanis szerződést bontott a Vasassal.

Szűcs Róbert: – Körvonalazódik a csapat gerince, hátul lassan megvagyunk, de az előrejátékunkon még van mit csiszolni. A Szeged 2011 igazi profi együttes, egyből kihasználta a megingásainkat, különösen a második gól előtt hibáztunk nagyot. Nagyon nehéz lesz az NB III-as bajnokság, tesszük a dolgunkat, igyekszünk minél jobban felkészülni rá.

Olvasóink írták

 • 4. laca74 2012. július 22. 15:15
  „Ismét egy fantasztikus újságirói(?) teljesitmény a cimmel...jobbat nem igaz hogy nem sikerült összehozni!”
 • 3. FattyúMatthew 2012. július 22. 11:25
  „"Túl vagyunk rajta"-kik vannak túl kin és min?Túl vagytok a HFC-n?De nagy lett az arc megint Szegeden?Megint a régi hibátokba estek kedves szegedi sporttársak...”
 • 2. pog 2012. július 22. 08:59
  „Ekkora városnak bukdácsoló foci csapata legyen...Debrecen, Kecskemét..stb....van csapata...”
 • 1. airwaves 2012. július 21. 15:45
  „Semmi gond.
  Az NB 3-ból a 11. éppúgy kiesik, mint a tök utolsó.
  Ez az NB 2-re is épp úgy vonatkozik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görkorcsola Eb: látvány, pontok, körök

A gyorsasági görkorcsolya Európa-bajnokság eseményei holnap kezdődnek a megnyitóval, majd hétfőn már versenyeket is rendeznek a szegedi Szatymazi utcában lévő pályán. Tovább olvasom