Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Új csapat, jó csapat lesz az OB I-es szegedi pólóegyüttes

Alaposan átalakul a férfi vízilabda OB I-ben szereplő Szeged férfiegyüttese. Varga Péter lesz az új vezetőedző, illetve hét új játékos érkezett a csapathoz a rutinos, sok nagy csatát megélt pólósok mellé.
Nézzük az alapot. Kiss Csaba, Aljosa Kunac, Lukas Seman, Sánta Dániel és Molnár Dávid. Ez volt eddig a Szeged OB I-es férfi vízilabdacsapatának kerete. Lett edző, méghozzá egy remek választás, a klub korábbi játékosa, csapatkapitánya, a Szeged iránt igazán elhivatott Varga Péter. A szakmai munkáért az a dr. Molnár Tamás felel, akit szerdán a hivatalos játékosbemutatáson élőben kapcsoltak Máltán, így a népes újságíróhad hallhatta a Tiszavirág kávézóban, hogy a háromszoros olimpiai bajnok is izgalommal várja a munkát, és sokra, nagyra tartja azt a csapatot, amelyet a vezetéssel közösen sikerült kialakítani.

Szeged: új csapat, jó csapat. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Nézzük az új fiúkat. Varga II. Zsolt a legnagyobb név. Világbajnok, Európa-bajnoki bronzérmes, háromszoros magyar bajnok a center. Vargához hasonlóan Egerből, a bajnoktól érkezik Meixner Marcell a kapuba. Chilkó Márton Debrecenből jön, ő balkezes. A Manhercz tesók a Vasast hagyták ott a Szegedért. Mindketten utánpótlás-válogatott pólósok, Ádám és Krisztián is kapásoldalon bevethetők. Hulmann Kristóf és Palotás Gergely visszatér, mindketten a klub saját nevelésű pólósai. Rajtuk kívül még négy tehetséges utánpótlás-játékos csatlakozik a kerethez.

– Van persze bennem drukk, de Molnár Tamással remek párt alkotunk majd. Minden álmom és vágyam volt, hogy egyszer a szegedi együttes felnőttcsapatát irányítsam. Most kaptam egy lehetőséget, amivel szeretnék élni. Remek, rutinos játékosok alkotnak egy magot, melléjük fiatal tehetséget szerződtettünk. Bízom benne, hogy ez a csapat harcban lesz a legjobbakkal – nyilatkozta Varga Péter vezetőedző, akivel szombaton hosszabb interjút olvashatnak majd a Délmagyarországban.

Éppen ezt emelte ki Galambos Gábor elnökségi tag és Juhász György szakosztály-igazgató is, hogy jó csapatot sikerült összehozni Szegeden.

Július végén kezdi majd a csapat a felkészülést, a keretből egyedül Kiss Csaba és a szakmai igazgató Molnár Tamás játszik Máltán, így jóformán teljes kerettel kezdődhet majd a felkészülés.

Mód Péter, a Szegedi Vízipóló Suli elnöke és Szabó Zoltán szakmai igazgató a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Kiss Csaba lesz az SZVPS 2003-as korosztályának edzője, illetve visszatér Szegedre Molnár Péter, a klub egykori játékosa, aki az ificsapatot irányítja majd. Ezen is látszik, hogy a nagyok és a „kicsik" egyfelé húzzák a szekeret, az alapoktól építik azt a klubot, amely bizony meghatározó szerepet tölt be a magyar férfi vízilabdában. Erre mondják, hogy új csapat, de jó csapat!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hapkidobajnokság lesz Vásárhelyen

A közelmúltban ismét hapkido mesterképzést tartott a Magyar Do Am Hapkido Szabadidősport Szövetség, idén immár másodszor, Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom