Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Új csúcs a sportágválasztón: több mint kilencezren voltak

Ismét sikeres volt a II. Szegedi Nagy Sportágválasztó. Pénteken és szombaton benépesült az újszegedi Kisstadion és a sportuszoda. A kétnapos rendezvényen összesen 9200-an voltak.
Már a péntek délelőtti létszám jelezte, hogy új csúcs születik a II. Szegedi Nagy Sportágválasztón. Persze a szervezők nem arra törekedtek, hogy rekordot döntsenek, hanem arra, hogy sikeres és emlékezetes legyen a rendezvény. A kétnapos eseményt látva kijelenthető: jól dolgoztak. Megmozgatták Csongrád megyét, hiszen nemcsak Szegedről, hanem a környező településekről is rengetegen érkeztek.

Az egykori olimpikon Petrovics Kálmán is segített a kajakozás alapjainak elsajátításában.  Fotó: Frank Yvette
Az egykori olimpikon Petrovics Kálmán is segített a kajakozás alapjainak elsajátításában.
Fotó: Frank Yvette

Mozogni, ismerkedni, új sportágra lelni. Ez volt a lényege a sportágválasztónak. A bob egyfolytában járt, a bobos fiúk több százszor lökték el a négyszemélyes sporteszközt. Az íjvesszők számtalanszor csapódtak a táblába, a táncosok nem győztek bemutatókat tartani, a női futballisták meccseket játszani, az asztali-labdarúgók pedig a sportág alapjaival megismertetni a nagyközönséget. Különleges és látványos bemutatók színesítették a programot, a capoeirások vagy éppen a szegedi taekwondósok sokszor tapsra ragadtatták a közönséget.

Kiadónk Breki-magazinjának kabalafigurája is kipróbálta a bobozást. Fotó: Frank Yvette
Kiadónk Breki-magazinjának kabalafigurája is kipróbálta a bobozást.
Fotó: Frank Yvette

A jó időnek köszönhetően sokan pirosra sültek, azonban ezt nem bánták, mert hosszú-hosszú sorok álltak a legtöbb sportág sátra előtt. Elég csak Almási Bencének, a Yoko Kick-Box Team edzőjének vagy a szegedi asztaliteniszsport ismert edzőjének, Márki Ernőnek megemlíteni azt a mondatát, amiért érdemes egy ilyen rendezvényt létrehozni.

A tékvandó és általában a küzdősportok is a kedvencek közé tartoztak a Kisstadionban. Fotó: Frank Yvette
A tékvandó és általában a küzdősportok is a kedvencek közé tartoztak a Kisstadionban.
Fotó: Frank Yvette

– Egy éve is itt voltunk, és olyan sikeres volt a toborzónk, hogy több fiatal is a sportágválasztó után döntött mellettünk, és azóta is hozzánk jár edzésre, sőt rendszeresen indul versenyeken – fogalmaztak egybehangzóan.

A gyermekek játékosan tanulhatták meg a környezettudatosság alapjait. Fotó: Frank Yvette
A gyermekek játékosan tanulhatták meg a környezettudatosság alapjait.
Fotó: Frank Yvette

Ezeket a mondatokat mindenki figyelmébe ajánljuk, hiszen azért néhány kiemelt sportág hiányzott a II. Szeged Nagy Sportágválasztóról. Aki ott volt, jól érezte magát, lehetett vendég, sportoló, edző vagy éppen szervező.

Sikeres két nap volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: aranyközelben a KITE

Az NB III utolsó előtti, 29. fordulójában a KITE-Szeged bravúros győzelmet aratott a listavezető Tököl ellen, a Tisza Volán SC pedig a Jánoshidát verte. A HFC hazai pályán vereséggel búcsúzott az évadtól. Tovább olvasom