Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Új edző, új célok Makón

A 2011-es tavaszt az NB II- ben fejezte be, a 2013-as őszt viszont már két osztállyal lejjebb, a megyeegyben kezdi meg a Makó labdarúgócsapata. A klubnál az alapoktól építkeznek, a hétvégén új vezetőséget és új edzőt neveztek ki.
2011-ben nagy küzdelem árán a Makó FC labdarúgócsapata benn maradt a másodosztályban (ahol később mégsem indult el), 2013 őszén viszont már csak a megyeegyben kezdheti meg a szezont a zöld-sárga együttes. Nem szeretne azonban sokáig távol maradni az NB-s bajnokságoktól a csapat, éppen ezért több változást is hoztak a felkészülés kezdete előtt.

Az egyik leglényegesebb, hogy edzőt váltott a klub: Bány Tamás helyét Bódi Attila korábbi Makó-játékos foglalta el a kispadon. Amikor Bódi munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud edzést tartani, a rutinos kapus, Czirbus Gábor helyettesíti majd. Az eddigi játékos-edző, Bány Tamás a jövőben kizárólag játékosként szolgálja a csapatot, míg Kolozsvári János az utánpótlásban kapott szerepet.

A fekete mezes Makó jövőre a megyeegyben játszik a HFC-vel. Fotó: Frank Yvette
A fekete mezes Makó jövőre a megyeegyben játszik a HFC-vel.
Fotó: Frank Yvette

Bódi Attila irányítja a Makót a következő szezonban. Fotó: Schmidt Andrea
Bódi Attila irányítja a Makót a következő szezonban. Fotó: Schmidt Andrea
– Utoljára Szentesen voltam nagypályás együttes edzője, azóta már eltelt legalább hét év. Tavaly egy strandlabdarúgó- és egy futsalcsapat trénereként dolgoztam, de amikor hívott a Makó, nem sokáig gondolkoztam az ajánlaton – mondta az új feladatról Bódi Attila. – A keretünk egyelőre formálódik, ma is beszéltem több kiszemelttel – biztos érkezőnk még nincs. Mivel az NB II-ben és az NB III-ban is kevesebb csapat lesz, a piacon túlkínálat van játékosokból, éppen ezért nem kell kapkodni az igazolásokkal. Az biztos, hogy főleg helyi fiatalokkal képzeljük el a csapat jövőjét  – fogalmazott Bódi, aki hozzátette, a csapat július 1-jén kezdi meg a felkészülést a megyeegyre. Egy távozója viszont már van a klubnak, Halász Krisztián kapus visszavonul, ahogyan az is egyre valószínűbb, hogy a tavalyi keret 80 százaléka együtt marad.

Eldőlt továbbá, hogy Krucsó Ákos, az M-Foci Kft. eddigi ügyvezetője marad pozíciójában, munkáját pedig egy ötfős tanácsadói kör segíti, akik elsősorban az anyagi feltételek biztosításáért felelnek. A tanácsadói testület tagjai Gyömbér Péter, Kacsner István, Kalász Zoltán, Ménesi Gábor és Tóth László lettek.

Makón az első évben a megyeegy első hat helyének egyike a cél, de a bajnoki címről sem mondanak le – a klub hivatalosan 2-3 év alatt szeretne ismét NB III-as csapattá válni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárász Anna gyorsan feldolgozta a sikert is

Reálisan kezelte a portugáliai Európa-bajnokságon négyesben elért sikerét az EDF DÉMÁSZ-Szeged kajakosa, Kárász Anna. Tovább olvasom