Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Új edzője lesz a Betonnak - Kásással nem hosszabbítanak

A Szeged Beton VE vezetősége úgy határozott, hogy nem hosszabbítja meg Kásás Zoltán vezetőedző lejárt szerződését. Az új tréner személyéről még nem született döntés.
Május közepén még azt gondoltuk, Kásás Zoltán lesz a Szeged Beton VE férfi pólócsapatának az edzője a 2010/ 2011-es évadban is. Ezt le is írtuk, mégpedig azért, mert a mesteredző erről tájékoztatta lapunkat. Ehhez képest Körtvélyessy Péter klubelnök tegnap a következő kommünikét juttatta el szerkesztőségünkbe.

„A Szeged Beton Vízilabda Egylet vezetése a szponzori körrel egyeztetve azt a döntést hozta, hogy a vízilabdacsapat szakmai vezetésén változtatni kell. Több alternatíva megvizsgálása és megfontolása után úgy határoztunk, hogy miután Kásás Zoltán vezetőedző szerződése lejárt, a következő évadra nem vele kötünk megállapodást. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy Kásás Zoltánt ma is a vízilabdavilág egyik legjobb edzőjének tartjuk, korábbi, valamint nálunk elért eredményei magukért beszélnek, és csak köszönet jár Szegeden végzett munkájáért. Mégis úgy gondoljuk, hogy a csapat és az edző kapcsolatát meg kell újítani, frissíteni a még nagyobb eredmények érdekében. Miután nem konkrét személlyel történő cserében gondolkoztunk, hanem a változtatás szándékában határoztunk, a következő évad edzőjét még nem választottuk ki. Ez a következő hetek feladata lesz."

A nyári szabadságát Olaszországban töltő Kásás Zoltán egyelőre nem kívánta kommentálni a vezetőség döntését.

– Szicíliában nyaralok, most nem akarok semmit mondani, a hét második felében megyek haza, akkor viszont mindenképpen beszélek az elnök úrral.

Három és fél év után elválnak Kásás Zoltán és Körtvélyessy Péter elnök útjai. Fotó: Schmidt Andrea
Három és fél év után elválnak Kásás Zoltán és Körtvélyessy Péter elnök útjai.
Fotó: Schmidt Andrea

Kásás Zoltán a klub legsikeresebb trénere. A Szeged Beton edzői székébe 2008 februárjában ült, irányításával nyertek a Tisza-partiak LEN-kupát (2009), lettek bajnoki bronzérmesek (2010, 2011), jutottak az Euroliga főtáblájára (2010/2011).

Az együttes egyik legjobb játékosát, Kiss Csabát megdöbbentette a hír.

– Zoli bácsi rengeteget tett a magyar és azon belül a szegedi pólóért – nyilatkozta az Európa-bajnok balkezes klasszis.

– Nagyon sajnálom, hiszen az utóbbi időszak legjobb idényét tudtam le, amiben neki is hatalmas volt a szerepe. Nekünk, játékosoknak arra kell koncentrálnunk, hogy vele vagy nélküle a csapat a lehető legjobb eredményt érje el. Sok sikert kívánok az elkövetkezendő munkásságához.

Ötödikek lettek a nők

Az oroszországi Kirisiben nemzetközi tornán vett részt a sanghaji világbajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott. Merész András szövetségi kapitány együttese a hatcsapatos viadalon az ötödik helyet szerezte meg. A többek között Takács Orsolyával, Tóth Ildikóval és Drávucz Ritával felálló nemzeti gárdánk egyetlen győzelmét (16–10) Kazahsztán ellen aratta, volt egy döntetlenje (15–15) Ausztráliával szemben, háromszor viszont kikapott: az oroszoktól 18–14-re, az USA-tól 10–8-ra, míg a görögöktől 14–10-re.

Partizan-arany

A férfi vízilabda Euroliga négyes döntőjében nem sikerült megvédenie címét a Kásás Tamással, Benedek Tiborral és Madaras Norberttel felálló Pro Reccónak. Az olaszok bejutottak ugyan a fináléba, de ott 11–7-re kikaptak a Partizan Beogradtól. Az első számú európai klubkupát hetedszer elhódító szerbek legeredményesebb játékosa a korábban a Szeged Betonban is szerepelt Milos Korolija volt három góllal. A harmadik helyet a horvát Mladost Zagreb szerezte meg, miután a bronzcsatában 10–10-es döntetlen után büntetőkkel verte a montenegrói Budvát.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. bezanne 2011. június 11. 14:46
  „kásás z a vlv-n eltávolításával kapcsolatban csak a kurflit tartotta fölöslegesnek. ezt a szót nem értem, így kásás z véleményét sem. nyilván sértö neki, hogy nem kérnek belöle miközben ö nagyon jónak tartja magát. szerintem nem az, de ez csak az én véleményem. ha a vezetés közli vele a döntést közvetlenül a bajnokság után, kockáztatja a tervezett átigazolások sikerét. tehát nem állt módjában ennél többet tenni az átadólistára került trénerért. az edzök leváltása sehol é semmilyen sportágban nem történik ennél tapintatosabban. szerintem ezt kásás z is tudja. nem egy egyetemi katedrától búcsúzik. ö csak egy vízilabda edzö (volt).
  kásás z a maga osztályfönökös, autokrata, a játékosait nem tisztelö és az ö nyelvükön nem értö, állandóan nyafogó, végtelenül humortalan, sótlan edzöi stílusával csak keveseket szokott elbüvölni a saját környezetében. a vezetöség nyilván szondázta a játékosok hozzáállását a trénerhez és ezt is mérlegelve hozta meg a bátor és szerintem nagyon jó döntését. jó, hogy akarnak és mernek valami újat kipróbálni, ezzel nem csak a szeged nyerhet sokat, hanem az egész magyar pólós társadalom. ha zoli bácsi meg akarja mutatni, hogy tényleg mennyire jó edzö máris kivághatja a rezet az újpesttel, vagy a bvsc-vel, vagy a fradival stb.”
 • 20. Zotya100 2011. június 07. 17:44
  „Olvassátok el a Nemzeti Sport kommentjeit is e témakörben, -- érdemes!
  Szomorú vagyok és dühös, hogy egy ember ennyit tud(ott) ártani ennek a jó kis csapatnak!
  A mentalitás (valahonnan) nagyon ismerős: "Nálam a hatalom, a pénz, mindenki másnak kuss legyen!"”
 • 19. W666W 2011. június 07. 15:49
  „- Ezt nem állítanám. A sok idegeskedés ellenére azt csinálhattam, amihez értek, amit szeretek. Néha persze felment nálam a pumpa, amikor nem láttam viszont a srácoktól azt, amit olyan sokat gyakoroltunk, de hát ez is hozzátartozik az edzősködéshez. Azt azért elismerem, nem bánom, hogy vége az idénynek, jó most már kicsit lazítani. Azt gondolom, inkább a játékosok fáradtak el.

  - Ahogy most, tavaly is harmadik lett a bajnokságban a Beton. Van különbség a két bronzérem között?
  - Véleményem szerint a mostaninak nagyobb az értéke. Arra célzok, hogy a bajnokság kiegyensúlyozottabb lett, nőtt benne az erős, jó csapatok száma, az átszervezett rájátszás miatt pedig több élet-halál mérkőzést kellett játszani. Arról nem beszélve, hogy a Honvéd esetében egy rendkívül motivált csapat ellen kettős győzelemmel védtük meg a bronzérmünket. Másképp fogalmazva, még véletlenül sem mondhatjuk azt, hogy egy olyan gárdával szemben szereztük meg a harmadik helyet, amely már le volt eresztve. Egy évvel ezelőtt a Fradi kicsit már ebbe a kategóriába tartozott.

  Ajánlom figyelmébe a vezetőségnek ezt az interjúrészletet...talán akkor egy kicsit érthetöbb KÁSÁS MESTER filozófiája a sportról, plusz akik azt írták, hogy nem szerette a játékosait azoknak is..Azt egy ilyen EMBERT ilyen körülmények között elküldeni azért igen nagy szemétség volt úgy unplugged..”
 • 18. theseus 2011. június 07. 10:14
  „Inkább erősíteni kellett volna néhány játékossal. A döntő azon ment el, hogy a riválisoknak hosszabb volt a kispadja.
  Kásás egyébként kétszeres BL-győztes - csak nem ezzel a csapattal és kerettel, hanem külföldön.
  Magyar csapatnak sajnos mostanában esélye sincs a BL-győzelemre, a Partizán pedig még a Reccót is simán megverte, így a válogatottal is komoly gondok lehetnek majd.”
 • 17. Zotya100 2011. június 06. 22:58
  „14-15-16. - Maximálisan egyetértek! Hosszú idejű hozzászólásaim alatt most először moderáltak, pedig igazat írtam, -- ez a mellékelt képen is látszik. (Az is, amit zehn ir.)
  Nekem is az volt az első gondolatom, hogy gusztustalan ezt akkor nyilvánosságra hozni, mikor az érintett épp nyaral. Persze az se gusztább, hogy a DM (?) felhívja nyaralás közben egy ilyen hírrel.
  Kis Csabi meg nagyon finoman fogalmazott, nehogy a végén neki is menni kelljen.
  Kásás valóban maximalista. Én átalában a csapat kispadja mögött ülök, onnan pontosan látható az elégedettsége, a dícsérete, ha csak egy apró érintés formájában is.
  A nyilatkozatai akkor voltak negatívok, ha a csapat is úgy játszott. Az olyan meccsek után én is sokszor megfogadtam, hogy többet nem megyek ki, aztán a szívem mégis mindig újra kivitt.
  Szóval fönntartom, hogy ez a döntés a big fat man egyszemélyi döntése. Lelke rajta.”
 • 16. zehn 2011. június 06. 16:11
  „Mit is lehet erre mondani.Nézzék meg a fotót. Az beszédes.A pad egyik oldalán ül a sport a másik oldalán a "no sport"
  Az meg bevett szokás,hogy távollétében/ nyaral / ítélkeznek ,döntenek emberekről.Igaz így kevésbé kényelmetlen,ám mindenképp gusztustalan. Amúgy meg: sok sikert Kásásnak és a csapatnak is. Az ítészek meg ......
  ki-ki behelyettesítheti véleményét vérmérséklet szerint.”
 • 15. Larsson 2011. június 06. 15:47
  „Biztos a betonnál is spórolni kell, mint a picknél.
  Nagyon sajnálatos, Kása nélkül a Szeged egy kis középcsapat lenne, így meg LEN-kupa győztes edzőről beszélhetünk! Nem hiszem, hogy bagóért megfelelő pótlást lehetne találni a helyére! :(((”
 • 14. W666W 2011. június 06. 15:20
  „Előre írom, hogy nem értek a vizilabdához, de azért halkan megjegyzem, hogy Kásás Zoltánnal a Beton a LEGSIKRESEBB edzője volt az eredményeit felsorolnám , habár a cikkben leírták..

  , irányításával nyertek a Tisza-partiak LEN-kupát (2009),2-szer lettek bajnoki bronzérmesek (2010, 2011), bejutottak az Euroliga főtáblájára (2010/2011).

  Szóval ÉN úgy gondolom, hogy egy ilyen edzö azért nem ilyen bánásmódot érdemel...
  Azt gondolom, hogy itt elsősorban nem az edzőkkel lehet a baj, hiszen "tojással" is jól muzsikált az akkorri együttes, és Ő is kurtán furcsán távozott..Én elhiszem , hogy az ELNÖK ÚR úgy gondolta, hogy egy ilyen kerettel reális lenne a második hely az idény, de szerintem az EGER az kimagaslott a mezönyböl, még úgy is hogy az Euroligából úgy kiesetek ahogy viszont a VASAS-sal szemben a BETON csak nüanszokkal maradt alul ....
  Igaz voltak üresjáratok melyek ha nem lettek volna akkor lehet meglenne az a második hely..

  Azzal sem tudok egyetérteni, hogy KÁSÁS edző nem ért a játékosok nyelvén , meg hogy nem szerette a játékosait..KÁSÁS egy maximalista edző, és ha valaki FIGYELMESEN !!!!! / ez fontos , mert ha FELÚLETESEN / akor tisztán lejött, hogy ezt a csapatot nagyon nagyon szerette....Nem hiszem, hogy csak akkor lenne egy edzö jó edzö, hogy ha mindhol ajnározza a játékosait és eközben semmit sem érnek el az jobb lett volna ?????

  EGERBEN sem egyik napról a másikra lett BAJNOKCSAPAT hanem 4 éves szisztematikus építkezés eredménye lett a bajnokcsapat..Nem kellene itt is ciklusokban gondolkodni ??????

  Mi a biztosíték arra hogya köv edzö az jobban összerakja a csapatot ?? Ahhoz hogy az eredmények jöjjenek sok sok sok pénz és szisztematikus csapatépítés és igazolás hegyek kellenek a kapkodás a pillanatnyi siker hajszolása sosem vezetett jóra és itt sem fog...Össze kéne tenni a kezüket hogy egy Ilyen edzö dolgozott itt és ilyen sikeresen...”
 • 13. Pengemester 2011. június 06. 14:47
  „Először is: Köszönjük!
  Másfelől tényleg újítani kellett. Semmi gondom a Mesterrel, de csöndben megjegyzem, hogy például 2004-ben a Kósszal, Madarassal, a két Steinmetz-el, Varga Tamással, Kásás Tamással, Varga II. Zsolttal, Varga Danival, Vindisch Ferivel, Mátyás Zolival felálló Vasassal sem jött össze a bajnoki aranyérem. Godova? Gondoljátok, hogy a női csapattól emiatt távozott volna? Egyébként ennyi erővel nyugodtan jöhet egy viszonylag ismeretlen edző is, elvégre 1996. decemberében meglepetésre szövetségi kapitánynak választottak egy frissen hazatérő állatorvost, aztán látjuk, hogy mi végre telt el az elmúlt másfél évtized.”
 • 12. gunar 2011. június 06. 12:31
  „Én is sajnálom amúgy! Most azért én egy Vincze Balázzsal is elégedett lennék!”
 • 11. szbarat 2011. június 06. 11:57
  „Szerintem is Godova, nagyon jó választás lenne. Az egyik legjobb edző, nyert bajnokságot a Fradival, meg ha jól emlékszem akkor Len kupát is. Kásás, már sajnos belefásult, nem volt motivációja, nem tudta feltűzelni a csapatot, váltani kellett.
  Nagyon jó lesz bajnokság, mert 4-5 erős csapat lesz, Szegednek most már döntőt kell játszania, de rettentő erős lesz a Szolnok, a 2 favorit csapat(Eger, Vasas) mellett, és még ott van a Honvéd is.”
 • 10. lacla 2011. június 06. 11:28
  „Szuki igazat írt. Aki benne van a vízilabda vérkeringésében azt nem lepi meg a változás. Egy Gerendás vagy Földi szintű edzővel a Szeged döntőbe került volna. Szerintem jön Godova!”
 • 9. insideman 2011. június 06. 10:58
  „Gyöngyösi? Somossy? Godova?”
 • 8. Szuki 2011. június 06. 10:35
  „Végre egy jó döntést! Nem hiába mondják sokan a szakmabeliek, hogy jó pálya edző az öreg, de itthon és nemzetközi porondon több kell. Ja és az sem árt, ha az edző szereti a játékosait: mindegyik nyilatkozatából egyértelműen kiderül a negatív hozzáállása a saját csapatához.
  Végül a hír közlésének módjával és idejével nem értek egyet.

  Hajrá Beton!”
 • 7. Zotya100 2011. június 06. 10:04
  „A fenét!
  Ez sztem <moderálva> személyes döntése. Annyira akarta az ezüstérmet, csakhát ahhoz sokminden kell ám!
  Nem az edzőn múlt.
  Kásásnál csak gyöngébb kvalitásút találhatnak. Szemétség!”
 • 6. Ganxta 2011. június 06. 08:51
  „Ezt most miért kellett? Sokat kért?”
 • 5. zsaki 2011. június 06. 08:37
  „Rossz döntés!”
 • 4. mugli 2011. június 06. 08:26
  „Jó a fotó...”
 • 3. gumikacsa111 2011. június 06. 06:47
  „Mijééé? Hát 0% a THMMM vazzzeee!!!!”
 • 2. Jozsoci 2011. június 06. 06:22
  „Valaki hülye. Én biztos, mert csakazértse megyek ebbe a folyton beúszó áruházba.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitartó futók a Tisza-töltésen

Janics Natasa pisztolylövésére rajtolt el szombat délelőtt az EDF Démász Ötpróba London 2012… Tovább olvasom