Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Új elnök a dorozsmai futballklubnál

Új elnök irányítja egyelőre egy évig a Kiskundorozsma ESK-t: Kiss Antalt Tanács Attila váltotta, akinek célja, hogy a megyei I. osztály meghatározó alakulata legyen a labdarúgócsapat.
Tizenkét év nagy idő egy klub életében. Ennyi esztendő után történt váltás a Kiskundorozsmai ESK elnöki pozíciójában: Kiss Antalt Tanács Attila váltotta. A 43 éves szakember futballozott Kiskunhalason az NB III-ban, valamint Csongrád megyében a Ruzsa színeiben megyeegyben.

– Elsődleges célom a helyiek, a gyerekek, a nézők visszacsalása a labdarúgópályára, valamint az, hogy a KÉSZ akadémiai rendszerében lévő több mint száz helyi gyerek a környező településekkel együttműködve nálunk találja meg az örömét a futballban – mondta afféle székfoglalójában Tanács, aki hozzátette: jó lenne a bajnokikon újra 3–4 száz szurkolót látni a pálya környékén.

Keller József Kiskundorozsmára igazolt. Fotó: DM/DV
Keller József Kiskundorozsmára igazolt.
Fotó: DM/DV

A téli időszak ennek megfelelően mozgalmas volt Kiskundorozsmán: a KITE-Szegedtől két ikon, Keller József és Horváth Péter, valamint Fődi B. és Bárkányi érkezett egyelőre fél évre kölcsönbe. Rajtuk kívül Teszics (Ada, Szerbia), Szabados N. (Szabadkai Bácska, Szerbia), Magony T., Cseh R., Mangó F. (mind SZVSE-Gyálarét) és Seres I. (Universitas) kezdte el a munkát Ottlik Sándorral. Szabó T. és ifj. Ottlik S. abbahagyta, Makai Á. Zsombóra, Kálmán L. pedig Bordányba távozott.

– Keller és Horváth élő bizonyítéka, hogy olyan kisebb településről, mint Bátaszék vagy Nagykanizsa is messzire el lehet jutni. Példaképek lesznek a fiataloknak, akik remélem, látványos, a futballt játszó csapattá érnek majd. Keller az ifik nevelésében is segít majd – tette hozzá végül az új dorozsmai klubelnök, Tanács Attila.

Olvasóink írták

  • 2. Hóbiárt 2011. március 09. 18:28
    „Van benne valami...”
  • 1. rozator 2011. március 09. 16:49
    „Keller és Horváth uraknak díjtalanul biztosítok járókeretet a mérkőzések idejére! Hagyni kellene a fiatal helyi gyerekeket focizni! Dorozsma mindig akkor volt jó, amikor helybéliek alkották a csapat gerincét!(volt itt már a Kálmán meg az Attila! rá is ment a csapat!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HPQ-Szeged: nem adják fel!

A HPQ-Szeged férfi röplabdacsapatának elnökhelyettesével, Dávid Tiborral nemcsak a múltról, hanem a jövőről is beszélgettünk. Tovább olvasom