Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Új felállás a Pick Szegednél, nem indulnak a SEHA Ligában

Mezei Richárd vezérigazgató távozása után megszületett a döntés a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál: Juan Carlos Pastor vezetőedző felel a szakmai munkáért.
Ez azt jelenti, hogy a spanyol szakember a felnőttegyüttes irányítása mellett a teljes utánpótlást is felügyeli. Szögi Nándor eddigi klubmenedzser pedig a Pick Kézilabda Zrt. operációs igazgatója lesz. Ami a szurkolókat leginkább foglalkoztatja, az a SEHA Ligában való indulás. Erről is döntött a vezetőség: a csapat nem vesz részt a sorozatban.

– Jártunk Belgrádban, majd két hete Zágrábban volt az egyeztetés a Zrt. és a SEHA Liga vezetői között. Ekkor szembesítettek azzal a szervezők, hogy több százezer euró nevezési díjat kell az új csapatoknak befizetniük. Minket is meglepett, hogy ilyen magas nevezési összeget kérnek, erre korábban nem volt példa, és a megküldött szerződéstervezetük sem tartalmazta. Itt még nem ért véget a szervezők kérése, mert a tévés jogdíjakra is igényt tartottak. Az, hogy még ettől az összegtől is elessünk, már nem fér bele a költségvetésünkbe, ez komoly anyagi kihívásokat eredményezett volna, amit nem kívántunk tovább hárítani a szurkolókra! Így marad a magyar bajnokság, és reményeink szerint a Bajnokok Ligája. Minden esély megvan arra, hogy az európai topsorozatban induljunk, döntés ebben az ügyben június 20-án lesz – nyilatkozta Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke.

Térjünk vissza Juan Carlos Pastorra. A szakember eddig is többször feltűnt az utánpótláscsapatok meccsein, edzésein. Most még többet foglalkozik majd a Pick tehetségeivel. A serdülők, az ifik és az NB I/B-ben szereplő felnőttek a következő szezontól hasonló játékrendszerben játszanak majd, mint az első csapat. A Pick négy tehetséges kézilabdással (Gidai, Fekete, Pásztor, Sztojanov) már profi szerződést kötött. Hegedüs Márk jelezte, hogy szeretne többet játszani, és erre lehetősége lenne Cegléden. A Pick kölcsönbe adja a tehetséges beállóst, azzal a kikötéssel, hogy bármikor visszarendelhető lesz a csapathoz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érj át! – távúszás

Vasárnap rendezi meg a Szegedi Sport és Fürdők Kft. Kelet-Magyarország legnagyobb nyílt vízi eseményét, az Érj át! távúszást. Tovább olvasom