Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Új helyen épül a szegedi stadion?

Szeged - Bár úgy tűnt, a decemberi közgyűlési döntéssel eldőlt, hogy a Felső Tisza-parti stadion helyén épülhet fel az új, szegedi futballstadion, mégsem biztos, hogy ez a lehetőség valósul meg.
Megírtuk: december közepén zöld jelzést kapott a stadionépítés, amelyben a pályázat kiírása után már idén elkezdődhetnének a munkálatok, 2016 őszére pedig egy ötezer férőhelyes létesítmény épülne, amelyet 15 évig saját költségén kell üzemeltetnie a győztes pályázónak. A kiírás meg is jelent nálunk is, ám egyelőre nem érkezett rá pályázat. A lehetőség bárki előtt fennáll, ám egyelőre csak a Gyulán készülő Szeged 2011-Grosics Akadémia NB III-as csapatát üzemeltető Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft.-ről lehetett hallani, hogy érdeklődnek iránta. A stadion teljes költségvetése 3 milliárd forint, ebből 2,3 milliárd az építési költség, a pályázó önrésze pedig 30 százalék – ezt információink szerint a kft. taós pénzből finanszírozná. Egyelőre azonban nem pályáztak.

– Február 24-e a határidő, addig lehet jelentkezni a pályázatra. Azzal kapcsolatban, hogy a Szeged 2011 Kft. beadja-e a pályázati anyagát, nem szeretnék semmit mondani, ez kiderül majd a határidőig – mondta érdeklődésünkre Emődi Sándor, a kft. ügyvezetője. Bár már elkészültek a látványtervek, jelentkező hiányában mégsem biztos tehát, hogy a Felső Tisza-parton épülhet a létesítmény.

Akkor hol? – merül fel a kérdés. Ha az első pályázatra senki nem jelentkezik, új verzió lép életbe, amely már az Izabella híd mögötti, egykori Napfény kempinget jelölné meg építési területnek – erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy helyi internetes portálnak adott interjújában. Információink szerint a stadion mellett két edzőpálya és több közösségi épület is létesülhet. Ezzel megmaradna a Felső Tisza-parton az atlétikapálya, így a jelenleg ott edző együtteseknek sem kellene új hely után nézniük.

* * *

Korábban a szegedi stadionépítésről

Botka is megszavazta a futballstadion-építést
Új stadion épül Szegeden
Halkó Pál stadiont tervezett
Hárommilliárdért stadiont
Stadion - törvényesen
Mikor lesz új stadion Szegeden?

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A-Híd Szeged: Isztambul, óúóúó!

Napi két edzéssel készül az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata a bajnokságra, amelyben jelenleg szünet van. Tovább olvasom