Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Új kézilabdaklub Vásárhelyen

Az egyesület nélkül maradt fiatalok versenyeztetése és a sportág megmentése a célja közelmúltban alakult Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Clubnak.
Alig másfél hónapja, május 5-én alakult meg Vásárhelyen a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club, amelynek célja az utánpótlás versenyeztetése, és a városban válságba jutott sportág megmentése – tudtuk meg Áncsán István egyesületi elnöktől. Pillanatnyilag négy csapattal rendelkezik a klub, a serdülők, vagyis az OSB, valamint az 1997/98-as, az 1999-es és a 2000-es születésűek alkotnak egy-egy „egységet". Ez 60–70 gyereket jelent.

– A HNKC sorsa, léte teljesen bizonytalan, ezért döntöttünk úgy, mindenképpen biztosítjuk a lányok versenyeztetését. Tulajdonképpen az érintett szülők összefogásával alakult meg az egyesület, amelyet az önkormányzat támogatásáról biztosított. Távlati terveink között szerepel a vásárhelyi női kézilabda megmentése, helyi fiatalokra, városi alapokra építve. Az egyik legnagyobb feladatunk az anyagi háttér megteremtése. Pillanatnyilag csak a tagdíjból származó bevételre számíthatunk, folynak ugyan támogatójelöltekkel tárgyalások, de erről még korai lenne bármit is mondani – közölte érdeklődésünkre Áncsán István.

Augusztus 2-ától 6-áig kézilabdatábort rendeznek a Balogh Imsi Sportközpontban, míg szeptembertől meg akarják szervezni (toborzóval) az előkészítő, vagyis a szivacskézilabdás csapatot, a 2002 és 2004 között született lányoknak.

Olvasóink írták

 • 8. eldorádó 2010. június 29. 08:16
  „najkancsi 2010.06.28. 14:13

  Te meg nem gondolsz arra, hogy a felsőbb korcsoportok versenyeztetése jóval többe kerül! Itt már nem lehet rózsaszín álmokat kergetni nb1-ről! A "hozzáértő" Mucsi elérte, hogy szponzor nélkül maradt a HNKC!
  Ha a HNKC mégis életben marad, nekik muszáj lesz ifit indítani.”
 • 7. tetanusz 2010. június 28. 19:56
  „"Szép ez jó ez.Csak egy baj van vele.Legfelső korosztály a serdülő lesz.(jelen esetben ez azt jelenti,hogy 1994-es korosztály és azon felül...95..96..) nem gondoltak arra hogy ifi,felnőtt csapatot indítsanak.Be kell látni hogy hozzá nem értő szülők csinálják a saját gyermekeiknek akik jelen esetben még beleférnek ezekbe a korosztályokba,de mi lesz később? Felelőtlen átgondolatlan döntés ez az egész..kíváncsian várom mi alakul ki belőle,de semmi jót nem észlelek!"

  Ülj le, megbuktál!

  Az rendben van, hogy ez egy fórum, ahová minden IQ-betyár beírhat bármilyen hülyeséget, de könyörgöm, hallott már valaki olyasmit, hogy a gondolkodást büntetik.
  Najkancsi, jó az, ha van véleményed (ettől is vagy homo sapiens), de az sem árt, ha tájékozódsz; ha pedig nem teszed meg, ne csodálkozz a lesajnáló pillantásokon.
  És persze, egy érintett szülő vagyok, aki körülbelül tudja-sejti, mi zajlott itt le az elmúlt fél évben, és hálás vagyok azoknak a hozzá nem értő embereknek, akik nélkül ma Hódmezővásárhelyen okafogyott lenne kimondani azt a szót, hogy leány kézilabda!”
 • 6. tobaccoroad 2010. június 28. 18:22
  „Azért reméljük,hogy a HNKC is kimondja végre,hogy megszűntünk,vagy eladtuk a jogokat kukutyinba,a szurkolok legalább ennyit megérdemelnének...”
 • 5. tobaccoroad 2010. június 28. 17:28
  „Azért a HNKC is bejelenhetné,hogy megszűntünk vagy eladtuk kukutyinba vagy valami,ennyit megérdemelnének a szurkolok....”
 • 4. styll 2010. június 28. 16:58
  „indulásnak ez nem rossz,felnőttet indítani nagyon nagy pénz. megyei bajnokság nincs nőiben,csak szegedi városi ami nem perspektíva ill. ott játszik már vásárhelyi csapat. NB2 bődület pénz és kell ifi csapat is.majd pár év mulva lehet gondolkozni felnőtt csapaton addig szvsz "csak" utánpótlás.
  én szurkolok és ha kell bármilyen (sajnos nem anyagi) segítséget felajánlok nekik!

  üdv”
 • 3. najkancsi 2010. június 28. 14:13
  „Szép ez jó ez.Csak egy baj van vele.Legfelső korosztály a serdülő lesz.(jelen esetben ez azt jelenti,hogy 1994-es korosztály és azon felül...95..96..) nem gondoltak arra hogy ifi,felnőtt csapatot indítsanak.Be kell látni hogy hozzá nem értő szülők csinálják a saját gyermekeiknek akik jelen esetben még beleférnek ezekbe a korosztályokba,de mi lesz később? Felelőtlen átgondolatlan döntés ez az egész..kíváncsian várom mi alakul ki belőle,de semmi jót nem észlelek!”
 • 2. vajalja 2010. június 28. 08:23
  „Hajrá!”
 • 1. Adrien21 2010. június 28. 07:18
  „Dicséretes!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brandenburgi győzelem

Szombaton már 33. alkalommal csatázott egymással a szegedi súlyemelőcsapat és a brandenburgi együttes. Tovább olvasom