Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Új néven a szegedi hokisok

Szeged - A 2012-2013-as bajnoki szezonban Tisza Volán-Szeged Vízmű SC néven szerepel majd az OB II-es bajnokságban a szegedi jégkorongcsapat. A Tisza River Cafén tartott eseményen került sor a névadó támogatói szerződés aláírására.
Lippai Pál, a Tisza Volán-Szeged Vízmű SC szakosztályvezetője köszöntötte a megjelenteket, a szegedi jégkorongcsapat idénynyitó sajtótájékoztatóján. Mi sem bizonyítja jobban, hogy közeledik a tél, hogy ismét a jégkorongról beszélhetünk Szegeden. A Tisza-parti egyesület sportolói már hetek óta keményen tréningeznek, a felnőttek számára is közeledik az idénykezdet.

Szeri István, a névadó, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy egy komoly utánpótlás-nevelésre kidolgozott tervet tettek le az asztalra, amelyet a Magyar Jégkorong-szövetség is értékelt. A klub célja olyan bázis kialakítása, fejlesztése, hogy a későbbiekben a felnőttek a legmagasabb ligában szerepelhessenek. A pálya egyre szebb, ez köszönhető a közelmúltban elkészült új biztonsági üvegnek, amit a CE Glass Industries készített el a palánkra.

Balatoni Krisztina, a Szeged Vízmű képviseletében szólt a megjelentekhez: „A szegedi sport életében fontos szerepet töltünk be, több klubot is támogatunk. A szegedi női pólóegyüttes nevében is szerepelünk, bízunk benne, hogy ez egy hosszú távú együttműködés lesz."

Ezután Bánáti Antal nyújtott át egy-egy szegedi hokimezt a támogatóknak, a 2012-2013-as idényben Tisza Volán-Szeged Vízmű SC néven szerepel majd a csapat.

A szegedi csapat és szabadkai hoki együttes között évek óta szoros kapcsolat alakult ki. A két egyesület utánpótlásvonalon kötött megállapodást. Ez továbbra is megmaradt, a legkisebbektől a legnagyobbakig szoros maradt a kapcsolat.
Kalocsa László edző a szezonról beszélt. Már a nyáron munkához láttak, edzőtáborral, szárazföldi tréningekkel indult a felkészülés. A magyar bajnokságban a Szpartak együttesével közösen indítanak csapatokat az ifi korosztályig. A fiataloknál már megkezdődött a bajnokság, egyelőre még a többi csapattal szemben hátrányban vannak, hiszen nem olyan régen kerültek először jégre.

A felnőttcsapat. Tavaly az MTK-val volt a közös fuzió, idén viszont a fővárosi csapat megszüntette a felnőttcsapatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pisztolyverseny Szegeden

Hét pályán lőttek a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség IPSC Pisztoly Országos Bajnokságának… Tovább olvasom