Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Új rekord született a Maty-éren

Új rekord született az Érj át a Maty-éren! távúszáson. Közel 350-en vettek részt az eseményen, és teljesítették a 2000 és 4000 métert. Több neves sportoló is vízbe vetette magát.
Akár egy fantasztikus filmet is forgathattunk volna szombat délelőtt a Szeged melletti Matyéren, az Érj át a Maty-éren! távúszáson. De akár hírként is beszámolhattunk volna arról, hogy közel 350 zöld marslakó érkezett hozzánk, hiszen annyi zöld emberke futkorászott a parton az úszás után, mint még soha. Ilyen a természetes víz, bizony, a nagy meleg miatt egy kicsit algás, ezért aki ilyenkor vízbe veti magát, az zöld fejjel, zöld testtel ér partot. Az algákkal senki sem foglalkozott, ismét nyert a mozgás, új rekord született a távúszáson. Ezért dicséret jár Halászevics Péter főszervezőnek, csapatának, és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek. Profi volt a szervezés. Mi sem bizonyítja jobban, hogy remekül dolgozik mindenki, mint hogy idén először már nemzetközi volt a mezőny. Három dél-afrikai úszó is rajthoz állt.

Volt, aki a gravitációban bízott a rajtnál. Nem csalódott... Fotó: Segesvári Csaba
Volt, aki a gravitációban bízott a rajtnál. Nem csalódott...
Fotó: Segesvári Csaba

– Néhány hetet töltenek nálunk – kezdte a beszélgetést a neves edző, Bán Sándor, a SZUE vezetőedzője –, hiszen mi is többször utaztunk már hozzájuk. Közel negyven úszóval jöttünk el, jó kis kikapcsolódás ez, igazi buli, amin a lényeg a mozgás, a sport. Ha már Dél-Afrikát említettük, az olimpiai bronzérmes Vajda Attila éppen John Silenttel vívott ádáz csatát. Vajda nyert, mint legtöbbször.

– Jó fej volt a kissrác – nyilatkozott a 2000 méter megtétele után a világ- és Európa-bajnok kenus –, ezer méternél értem utol, utána igencsak nyírtuk egymást. Kétszáznál robbantottam, úgy, ahogy kenuban szoktam, ez azonban most jóval lassabban ment. Nagyon elfáradtam, de végül sikerült tízéves ellenfelemet megvernem. Egész jó lett az idő, 35 perc alatt mentem végig.

Ezúttal nem a Maty-éren, hanem a Maty-érben domborított Vajda Attila
Ezúttal nem a Maty-éren, hanem a Maty-érben domborított Vajda Attila. Fotó: Segesvári Csaba

– Jó kis edzés volt – kapcsolódott a beszélgetésbe Vécsi Viktor, Vajda edzője –, és az sem utolsó szempont, hogy egy kicsit megtörtük a monotonságot. Atis már csak egyedül edz, keményen készülünk Pekingre. Azért azt eláruljuk, hogy Vécsi végig a vízparton követte tanítványát, kerékpárral kísérte, figyelte, minként úszik. Ügyes volt! – ezt már mi állapítottuk meg, sőt emberi, hiszen a kissrácok boldogan fogtak vele kezet, és mesélték egymásnak, hogy Vajdát lehagyták. Sokan ezt nem mondhatják el magukról. És befutott a „mi Gyulánk", Dudás Gyula is. A gyalogló mindig eljön az úszásra.

– Tíz kilométert edzettem, most meg leúszok két kilométert. Remek tréning ez. Szeretek itt lenni, mert jó a hangulat. Azért, hogy gyorsabb legyek, hoztam magammal békatalpat is, így azért könnyebb lesz. Jelentjük: Dudás Gyula túlélte, beért a célba, csakúgy, mint a többiek. Megható volt látni, hogy közel 50 siketnéma versenyző is eljött, méghozzá Pest megyéből. Az ember szíve összeszorult, milyen boldogok, hogy ők is ott lehetnek a vízben, örültek egymásnak, és az még külön szerencse volt, hogy a tombolasorsoláson több nyereményt is átvehettek. Ezért érdemes ezeket az eseményeket megszervezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Picktől elpártolt a szerencse

Tegnap a svédországi Göteborgban tartották a női és férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorsolását. A… Tovább olvasom