Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Új uszodára várva Szegeden

Amennyiben minden a terveknek megfelelően megvalósul, 2009 végére, esetleg 2010 elejére az Etelka sori munkacsarnok melletti füves dobópálya területén áll majd Szeged új fedett sportuszodája.
Az építendő új, szegedi fedett sportuszodáról tartották a már tavaly elkezdett vitafórum második felvonását a városházán. Akárcsak egy évvel ezelőtt, a tegnapi megbeszélésen is részt vettek az érintett vizes sportegyesületek képviselői. Jelen voltak a pólósok, az úszók, a búvárúszók, a kajak-kenusok, az úszásoktatással foglalkozók. Szentgyörgyi Pál alpolgármester bevezetőjében elárulta, a következő közgyűlés dönt a sportuszoda sorsáról. Ő mindenesetre azt terjeszti elő, hogy a létesítményt az Etelka sori munkacsarnok melletti füves dobópályán építsék meg. Ha minden a terveknek megfelelően halad majd, akkor 2009 év végére, esetleg 2010 év elejére készül el a fedett sportuszoda. Az alpolgármester arról is beszélt, a létesítmény körülbelüli végösszege 2,5 milliárd forint körül alakul majd.

A lelátót 800 fősre tervezik, az 50x25 m-es nagymedence mellett tanmedencék, pezsgőfürdők is találhatók majd a létesítményben, de lesz ott étterem, fitnesz- és edzőterem, szauna és gyógytornászat is. A parkolójában előreláthatólag 150-180 személygépkocsinak, valamint 5-6 busznak lesz helye.

A Szeged Beton VE és a Szegedi Vízipóló Suli elnöke, Körtvélyessy Péter fontosnak tartotta kiemelni, hogy olcsón, jól üzemeltethető uszodát kell építtetni, a lehető legtöbb vízfelületet kell biztosítani. Elmondta, a leendő tervezőnek mindenre terjedjen ki a figyelme: legyen a reklámfelületnek helye, nyithatóak legyenek az oldalfalak, ne süssön szembe a nap, azaz az épület tájolása is rendkívül fontos feladat.

A vitafórumon jelenlévő Zékány Márta, a Magyar Úszószövetség hivatalos szakértője nem győzte jegyzetelni a sportegyesületek képviselőinek javaslatait. Az egyik például úgy szólt, nem ártana, ha a sportuszoda – úgy mint Budapesten a Komjádi – teteje nyitható lenne. A szakértő azonban gyorsan lelohasztotta az ebben reménykedőket, mert mint mondta: „A nyithatóság jelentősen megnövelné a végösszeget, az elhangzott 2,5 milliárd forintba biztosan nem fér bele."

A fórum végén a résztvevők abban maradtak, innen folytatják majd tovább. Ahhoz képest, hogy Szeged sportolói társadalma milyen régóta várja már a fedett sportuszodát, egyelőre már az nagy dologként értékelendő, hogy a helyszín mellett a szándék is adott.

Várjuk a minél gyorsabb folytatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Salakmotor: Nagy Robi visszatér

Vasárnap Gyulán rendezik a salakmotoros ob befejező fordulóját. A verseny nemcsak a végső bajnoki… Tovább olvasom