Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Újoncként a harmadik helyen telel a Tisza Volán SC

A Tisza Volán SC NB III-as labdarúgócsapata, a Csongrád megyeiek közül a legjobban szerepelve, a harmadik helyen fejezte be az őszi szezont. Protity Sándor edző összességében jónak értékeli a szereplést, de mert néhány ponttal többet remélt, van benne hiányérzet.
Az Alföld csoport újonca, a Tisza Volán SC a bajnokság elején szinte szárnyalt. Az akkori edző, Vágó Attila irányításával az első öt fordulóban százszázalékosan teljesített, a hatodikban is csak balszerencsés vereséget szenvedett a későbbi őszi bajnok Baja otthonában. Aztán a hetediket követően edzőcsere zajlott le a csapatnál, az élvonalbeli Diósgyőr szakmai munkájának vezetésével megbízott Vágót a klub utánpótlás edzője, Protity Sándor váltotta a kispadon. A szakember bemutatkozása jól sikerült, de a csabai iksz után egymás utáni három vereség csúfította az addigi kiváló mérleget.

A számok tükrében

Az NB III Alföld csoport egyik újonca, a Tisza Volán SC a harmadik helyen zárta az őszt. A szegediek 31 pontot gyűjtöttek, az éllovas Bajánál nyolccal, a második Békéscsabánál öttel kevesebbet. A Tisza-partiak szerezték a második legtöbb gólt (46), ebben a tekintetben a Békéscsaba az éllovas (48), ellenben hét gárda is kevesebb gólt kapott, mint a Tisza Volán (24). A szegedi együttes mutatói: 10 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség. A csapat legeredményesebb gólvágója Homma Kazuo (15 – a csoportösszesítésben a 19 találatig jutott csabai Pozsár mögött a második), a 10 gólos Zakar Szabolcs pedig a bajnokság hatodik legjobb gólszerzője.

– A mezőny legerősebb együttesének otthonában a 2–2 igen jó eredménynek minősíthető – értékelt Protity. – Utána viszont kiütközött a gárda rutintalansága, a fiatalság meggondolatlanságokat, butaságokat szült. A Gyulától úgy kaptunk ki hazai pályán, hogy hetven percen keresztül tíz emberrel voltunk kénytelenek futballozni, míg Monoron már a zsebünkben éreztük az egyik pontot, amikor a befejezés előtt egy perccel naivan hagytuk azt elveszni. Erre a két meccsre bekalkulált minimum négy pont most nagyon hiányzik. A Honvédtól is kikaptunk, de annak ellenére, hogy a szünetre előnnyel vonulhattunk, a találkozó után nem voltam elkeseredve. Balszerencsénkre se előtte, se utána egyszer sem szerepeltek annyira erős összeállításban a kispestiek, mint Szegeden.

A négy meccsen szerzett mindössze egyetlen pont után sokan temették már a csapatot. Fölöslegesen: a záró négy fordulóban 12 pontot kasszíroztak a Tisza-partiak, ebben a szakaszban a 13 góljukra mindössze hárommal tudtak csak válaszolni az ellenfelek.

– Akkor már ismét rendelkezésemre állt a számunkra negatív időszakot sérülés miatt kihagyott gólzsákunk, Homma – folytatta a tréner. – Japán csatárunk mellett leginkább Zakarral, Móroczcal és Brinszkyvel voltam elégedett, de Szélpál gyorsasága is hozott a konyhánkra, miként Kardos védőmunkájával sem volt gondom. Burány erőssége ugyan együttesünknek, de képességei többre predesztinálják a mutatottaknál, akárcsak a remek felépítésű Kreizlert.

A szakember azt is elmondta, bízik abban, hogy a csapat eddigi támogatói a jövőben is megmaradnak, mert segítségükkel a Bajával szembeni tetemesnek tűnő hátrány akár még le is dolgozható.

A csapat játékosai a múlt héten befejezték az edzéseket, a tavaszi folytatásra a felkészülést január 14-én kezdik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jacques Pithois, a Démász francia elnöke Janicsnak szurkolna

A Démász Szeged Vízisport Egyesület újabb sikeres idényt zárt. A klub felnőtt versenyzői az idei… Tovább olvasom