Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Újra együtt a kedvencek

A közelmúltban megnyílt szegedi Sport Bisztró vendége volt a Szeol AK csapata. Keresztes György és Bakai László látta vendégül a csapatot, Bagaméry László, lapunk sportrovatának egykori vezetője pedig mint moderátor kapott szerepet. Az egykori kedvencek közül tizenegyen fogadták el a meghívást.
Egy jobbról beívelt labdát Újhelyi kapus magabiztosan húzott le, majd Kozma Zoltánhoz gurította a labdát. A Szeol AK középhátvédje nem pepecselt sokáig vele, egyből passzolt Orosházihoz, aki észrevette, hogy Takács József lendületből megindul, így ő kapta a labdát a bal oldalon. Takács J. Deákot indította, aki elment a szélen, egy kiváló csel után középre adott, dr. Kováts a röviden megcsúsztatta a labdát, a hosszú ötösön pedig érkezett Takács Zoltán, aki belsővel a kapu közepébe passzolt, 1–0 a Szeolnak a Honvéd ellen.

Ez akár egy megtörtént kis tudósítás is lehetne, hiszen az említett futballisták mind- mind a Szeol-tábor nagy kedvencei közé tartoztak, és az NB I-ben harcoltak. A szegedi Sport Bisztróba kapott meghívást a Szeol AK csapata, köztük az említett játékosok is, éppen emiatt játszottunk el egy ilyen kis beszámolót, amikor egyre-másra érkeztek a nemrég megnyitott helyiségbe.

Tizenegy játékos jött el erre az összejövetelre: természetes ott volt Szalai István edző is, illetve Újhelyi István, Kozma Zoltán, Szabó Gyula, Kőhalmi István, Kántor Ferenc, Takács József, Takács Zoltán, Orosházi László, Gerecz Péter, Deák Ferenc és dr. Kováts Gábor. Keresztes György és Bakai László köszöntötte az egykori kedvenceket, akiket ismét jó volt együtt látni. A legtöbb játékos mit sem változott, csak egy kicsit idősebb lett. Keresztes mesélt arról, hogy számára micsoda nagy dolog volt Szeol-meccsre járni. A nagypapájának, az édesapjának, majd neki is volt Szeol-bérlete, amely apáról fiúra szállt – így lehetett örökölni. Ma ez szinte hihetetlen történet, hiszen nincs a megyében szereplő NB-s csapat.

Újra együtt a kedvencek. Fotó: Frank Yvette

Bagaméry László, lapunk sportrovatának egykori vezetője vette át a moderátor szerepét. Emlékezett azokra a meccsekre, amelyeken megtelt a Szeol-pálya, volt olyan rangadó, amelyen 27 ezer szurkoló volt kint: a Fradi ellen telt meg így a nézőtér. Volt egyszer egy szegedi futball néven hirdették meg az eseményt, eljött néhány egykori szurkoló, ők fontosnak érezték, hogy ott legyenek. Előkerültek régi könyvek, délmagyaros tudósítások és fotók is. Jöttek a sztorik is, mesélt Gerecz Péter – mindenki fogta a hasát a nevetéstől –, majd Szalai István edző is. Az egységről, a barátságról, arról, hogy milyen nagy dolog volt a Szeolban futballozni.

Hallgatva őket rá kellett jönni, hogy micsoda értékek ők, éppen ezért példaértékű az a kezdeményezés, amelyet a Sport Bisztró két tulajdonosa megszervezett, és ismét összehozta a csapatot. Együtt voltak a kedvencek.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. augusztus 05. 15:50
    „A foci nem izgat de az, hogy Bagaméri Laci él az jó hír!
    Nem tudom mikor találkoztunk utoljára :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doppler

"A világbajnokság két legfontosabb mérkőzésén a sportág hagyományaihoz visszanyúló Benedek Tibor elképzelései jelentették a különbséget." Tovább olvasom