Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Újra gurul a labda Deszken

Egy év kényszerszünet után a hétvégén ismét felnőtt bajnoki labdarúgó-mérkőzést rendeztek Deszken. A 2009-ben a megyekettőtől visszalépő együttest az idei megyehármas bajnokságban Terjéki Tamás edző készíti fel.
2009 nyarán megszűnt a felnőtt labdarúgás Deszken. Az akkor a megyekettőt a 11. helyen záró együttes utolsó találkozóját június 19-én játszotta Apátfalván (2–0-ra nyertek a hazaiak), majd az átigazolási időszak vége felé a klub adatai szerint összesen 52 játékos, utánpótlás és felnőtt futballista igazolt el Újszentivánra, így már nem maradt idejük új együttest szervezni. Egy évig szünetelt a futball a településen.

– Igazából csak a felnőtteknél maradt ki egy teljes szezon, az utánpótlásban már januárban elkezdtük a munkát – mondta Terjéki Tamás, az egyesület szakmai munkájáért felelős szakember.

– A deszkiek a Szegedi Rendőr TE-t keresték meg azzal a kéréssel, hogy hozzunk létre egy biztos alapokon nyugvó utánpótlásbázist. El is kezdtük a munkát, ám a nyáron a településen élő, futballhoz kedvet érző játékosok jelezték, szeretnének egy felnőtt gárdát is létrehozni – mondta az edző.

A deszkiek a megyeháromban kezdték újra a futballt.  Fotó: Karnok Csaba
A deszkiek a megyeháromban kezdték újra a futballt.
Fotó: Karnok Csaba

Ez sikerült is a deszkieknek, bár mindent elölről kellett kezdeniük: beneveztek a megyehármas bajnokságba, ahol a hétvégén győzelemmel kezdtek, 2–1-re múlták felül az Öttömöst, vasárnap pedig 15 órától a HFC III.-Bercsényihez látogatnak.

– Jelenleg 25 fős kerettel dolgozom, a munka kezdetekor ki is kötöttem, legalább ennyi futballistára szükségem van, nem szerettem volna a meccsek előtt „összevadászni" a játékosokat. Éppen ezért mindenkinek lehetőséget adok: a csapat 90 százaléka deszki, hetente három edzéssel készülünk, aki játszani szeretne, annak legalább kettőn részt kell vennie – mondta szigorúan Terjéki Tamás.

– Mivel ificsapatunk még nincs, a keretben az idősebb és fiatalabb korosztály is képviselteti magát, sokan most nyáron kezdték újra a labdarúgást. Mivel egyelőre formálódunk, a célunk csak annyi, hogy megszilárdítsuk a futballt a településen, bár őszintén szólva én az első öt hely valamelyikére várom csapatomat – tette hozzá a vezetőedző.

Siker a rajton

A deszkiek az Öttömöst győzték le a megyehárom első fordulójában. Terjéki Tamás a Szabó László – Tóth Ákos, Szabó Gyula, Novkov Ratkó, Dékány Tamás, Fűz Norbert, Szilágyi Attila, Kuti János, Mezei Krisztián, Orvos Csaba, Baksa Gábor kezdőcsapatot küldte pályára, majd csereként Tóth Tibor és Tomán Dániel jutott szóhoz. A hazaiak Mezei szabadrúgásgóljával szereztek vezetést, amire még válaszolt az Öttömös, ám a hajrában Fűz kialakította a 2–1-es végeredményt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó FC: helytállni Mezőkövesden

A labdarúgó NB II Keleti csoportjában a Makó FC vasárnap 17.30-kor a Mezőkövesd otthonában lép pályára. Tovább olvasom