Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Újra kupagyőztes az A-Híd Szeged

Hatalmas csatában, nem mindennapi izgalmak közepette, hosszabbítás után 9–8-ra megnyerte a magyarkupa-döntőt az A-Híd Szeged VE a Szolnok ellen. A fővárosi fináléban az eltiltása után visszatérő Török Béla gólja döntött.
Szolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd Szeged VE 8–9 (1–2, 3–3, 2–1, 1–1, 1–1, 0–1) – hosszabbítás után
Theodora férfi vízilabda magyar kupa, döntő. Budapest, Komjádi Béla uszoda, 900 néző. Vezette: Vogel, ifj. Juhász.
Szolnok: DECKER A. – Negrean, PÁSZTOR 1, Alekszics 1, KIS G. 2, HOSNYÁNSZKY 3, Gocics 1. Csere: Vörös, Kovács O., R. Georgescu, Marnitz G., Nyéki. Vezetőedző: Kovács István.
Szeged: BAKSA – Hegedüs, SZIVÓS 1, Younger, MOLNÁR T. 3, Kunac 1, Kiss Cs. Csere: KAYES 2, DECKER Á. 1, Juhász Zs., TÖRÖK 1, Somogyi. Edző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 11/1, illetve 11/3.
Ötméteresből: 2/2 illetve 2/2.


Egy döntő ilyen legyen. Izgalmas, jó hangulatú, látványos, és hozzon az utolsó pillanatig nem mindennapi csatát.

A tegnapi, fővárosi Theodora magyarkupa-aranycsata pedig ilyen volt. A sportág, a férfi vízilabda minden erényét felvonultatta. Gólok, kapufák, blokkok, remek védések, reklamálások jellemezték a címvédő, az A-Híd Szeged VE és a Szolnoki Közgép csatáját.

Kupagyőztes! Kupagyőztes! Kupagyőztes! Megvédte címét az A-Híd Szeged a magyar kupában! Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

Vincze Balázs csapata remekül kezdte a meccset. A két center, Molnár Tamás és Joseph Kayes tarthatatlan volt. Baksa László a kapuban lehúzta a rolót, hiába kapta sorban az előnyöket a Szolnok, a jól záró védelem legtöbbször blokkolta a próbálkozásaikat.

Gólra gól volt a válasz. Hiába vezetett két találattal is a Szeged, a harmadik negyedben egyenlíteni tudott a rivális. A távoli lövéseket jól hatástalanította Decker Attila, akiről nem mondható el, hogy meccs közben fair play díjra lenne esélyes, hiszen az egyik védése után obszcén mozdulatokkal jelezte a szegedieknek, hogy valamit megtehetnek vele...

A Szolnok 4 perccel a vége előtt vezetést szerzett, mindenki ereiben meghűlt a vér. Azonban a Szeged hatalmas hajrát nyitott, Decker Ádám remekül vált le a védőjéről, a Juhásztól kapott passzt pedig öccsének, Attilának a kapujába vágta. Volt még helyzet mindkét oldalon, azonban Kunac sistergős lökete a kapufán csattant, így jöhetett a hosszabbítás!

Gocics révén megint a Szolnoknál volt az előny, büntetőből talált a kapuba a légiós. Ezután a Szeged is ötméteresből egyenlített, Molnár Tamás vágta biztosan a játékszert a hálóba. Nem kisebb vita után kapta meg a büntetőt az A-Híd, hiszen Pásztor szabálytalanul ment vissza a kiállítása után a medencébe, neki már a harmadik hibája volt, így kiszállt a játékból. Percekig állt a meccs, szerencsére azonban ez sem zavarta meg a háromszoros olimpiai bajnok Molnárt.

Az utolsó három percre maradt a döntés? – kérdezték egymástól a szegedi drukkerek, akik szenzációs hangulatot teremtettek.

Kupagyőztes! Kupagyőztes! Kupagyőztes! Megvédte címét az A-Híd Szeged a magyar kupában! Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

Arra maradt bizony! Egy perccel a vége előtt a hat hónapos eltiltása után visszatérő Török Béla 10 méterről lövésre szánta el magát, Decker Attila hiába ért bele, a labda a kapufa érintésével átvánszorgott a képzeletbeli gólvonalon. Gól! Micsoda visszatérés! – mondják erre sokan. A Szolnok ment előre, de a rutin, a jól záró szegedi védelem ellen már esélye sem volt az egyenlítésre, így a szegedi vízilabda történetében immár a második magyarkupa-győzelmet könyvelhette el az A-Híd Szeged VE.

Az már nem is volt meglepő, hogy minden szegedi a vízben lubickolt. Edző, segítő, elnök asszony, főtámogató, minden szegedi. Fürödtek a dicsőségben, a győzelemben. Megérdemelten!

A meccsközvetítésünket és a vasárnapi szegedi ünneplést itt olvashatják el újra.

Olvasóink írták

 • 11. virág25 2012. november 14. 08:46
  „Figyelő! Béla doppingolt. Sportoló és ügyvéd apa, testnevelő anya gyereke. Miért is nem vitték tovább az ügyet? Mert tudták, hogy nincs értelme! Senki nem tudott róla, hogy a vízhajtó doppingszernek minősül? Egyébként a válogatott sportolókat felkészítik arra, hogy mi számít doppingszernek. HA elolvasod a fél évvel ezelőtti dolgokat kiderül, hogy tudta. A HCT hatóanyag a vérnyomáscsökkentő gyógyszereken nagybetűvel jelölve van. Ez nem vád, tény.
  Sajnálatos tény az is, hogy egy ekkora városnak nincs normális uszodája! Amit a földi halandó is használhatna. A Napfény nem pótolta ezt a hiányt. De hasonló a helyzet a tornacsarnokkal is.”
 • 10. kreatív 2012. november 12. 17:06
  „Apolitikus vélemény: - Kit érdekel a kupagyőzelem?! Engem addig biztosan nem, míg nehezíti az egészségemhez való jog gyakorlását, rövidebben, addig, míg nem épül fedett városi uszoda. Csak ezután következhet a minőségi sport, s nem FORDÍTVA!
  Adófizető városi polgár álma: belépődíj ellenében, napközben(!!!!), szegedi fedett uszodában szeretne tenni egészségéért!
  Mennyivel lesz jobb Szegeden élni a kupagyőzelem után, mennyivel könnyebben jutok be az uszodába, mennyivel kell kevesebb adót fizetnem, mennyivel gyarapodik a városi közpénz a kupagyőzelem után???!!!

  SEMENNYIVEL!!!! No látjátok ez a lényeg!!!!!!!!!”
 • 9. Deadman 2012. november 12. 14:47
  „Egy kis adalék a dologhoz
  A tárgyaláson bebizonyosodott, hogy a sportoló, orvosi javallatra szedett vérnyomáscsökkentő gyógyszere okozta a pozitív dopping mintát. Ennek szedésére Török Béla előzetesen kérhette volna az úgynevezett TUE engedélyt, de ezt elmulasztotta.

  De ugye ez hál istennek a múlt és egy JÓ JÁTÉKOSSAL több a csapatban..”
 • 8. Deadman 2012. november 12. 14:41
  „7. Figyelő 2012.11.12. 13:29
  Ez mind szép és igaz DE Béla egy interjúban elszólta magát hogy sejtése volt róla hogy amit szedett blablabla HCT abban az hogy HCT VÍZHAJTÓ és az doppingnak minősűl..Egyébként mindenben igazad van 100 % ig...

  Amúgy meg egy nagyon nagyon nagyon izgalmas meccs volt és öröm volt látni hogy egy olyan SPORTEMBER góljával nyertük a kupát aki épp most tért vissza ..Más lehet összetört volna vagy formán kívül van de Ő motivált volt és ez így nagyon nagyon jó látnii

  Persze az EDZŐ és a STÁB nélkül mit sem ért volna az egész..egy szónak is száz a vége nagyon egyőtt van ez a csapat ne engedjék szélnek a legjobbakat ha kérhetem..”
 • 7. Figyelő 2012. november 12. 13:29
  „3!
  Akkor tisztázunk valamit!
  Béla NEM DOPPINGOLT!
  Világos?!
  Béla orvosi utasításra(!!!) szedett egy bizonyos gyógyszert, aminek az egyik hatóanyaga szerepel a doppinglistán.
  Mint egy beteg, nem köteles ezt tudni, de az orvosnak, mint állítólagos hozzáértőnek viszont pontosan kell tudnia, hogy a gyógyszer hatóanyagai közül bármelyik szerepel e tiltott szerek listáján. Abban az esetben ha nem biztos a dolgában, konzultáljon, főleg annak a tudatában, hogy a páciense élsportoló!
  Tudta ezt jól az antidopping Ágnes asszony is, de azért rárontott a Bélára!
  Persze, a Béla biztosan levonta azt a tanulságot amit én is levonnák, ne bízz az orvosban, kérdezd meg a gyógyszerészt is!
  Még az egyszer, BÉLA NEM DOPPINGOLT, még akkor sem ha ez neked így nem tetszik.

  Azért van ám ebben a kérdéskörben egy igen érdekes dolog.
  Abban az esetben ha egy sportoló szedi azt a bizonyos gyógyszert amelyiknek bármely hatóanyaga tiltott listás, akkor az eget verő probléma, rontsunk rá a sportolóra, törjük ketté a pályafutását. Ha ugyanazt a szert egy egyszerű földi halandó szedi, akkor meg semmi probléma, hadd szedje, legfeljebb felfordul tőle!
  Gondolom, a szer azért van a tiltott szerek listáján, mert káros az emberi szervezetre, akkor meg miről is beszélünk?
  Árt az így is meg úgy is, persze, a sportolónál gyorsan rányomják, hogy teljesítmény fokozó, de könyörgöm, teljesítmény fokozó az egy átlagembernél is, és ott is kijöhet a tiltott teljesítményfokozás káros mellékhatása!
  Na, antidopping Ágnes, erre varrjon gombot, hiszen Ön orvos.”
 • 6. Pengemester 2012. november 12. 11:41
  „Itt jön ki, hogy burokban élt a válogatott a Kemény-éra alatt. Már nem azért a két forintért, de annyi marhaságra volt pénz ebben az országban, épp csak a -maradjunk a vizes sportágaknál- vízfelület nem nőtt számottevően. Oké, Debrecenben gyakorlatilag a semmiből lett egy ütős csapat. De ne legyenek kétségek, ha a pénzt kiveszik onnan, visszasüllyednek az OB-1/B szintjére.
  Ebből a szempontból különlegesen érdekes volt ez a kupadöntő, mert Szolnokon sincs kacsalábon forgó uszoda. A teljesség igénye nélkül, ez a két város (Szeged és Szolnok) adta a magyar vízilabdának Hasznos Istvánt, Boros Ottót, Kanizsa Tivadart, Cservenyák Tibort, Varga Tamást, legidősebb Szívós Istvánt, Dr. Molnár Tamást, Fodor Rajmundot, és Szegedről indult Czene Attila is. Ha az érdemeket nézem, politikai felhang nélkül kellett volna, hogy akadjon vacak 3-4 milliárd arra, hogy ez a két város uszodát kapjon.”
 • 5. zehn 2012. november 12. 11:26
  „Figyelővel egyetértek.Nem csak akkor kell a dicsőségben sütkérezni és közösen learatni a sikert a város vezetőinek,amikor a csapat ilyen és hasonló sikereket ér el! Akkor is OTT kellene lenni,amikor szégyenszemre egy kisváros medencéjében kell nemzetközi meccselniük, mert Szegednek nincs a csapathoz méltó uszodája! Már évtizedek óta NINCS!!!!!!!”
 • 4. roxper 2012. november 12. 09:46
  „3.
  Ha ténylegesen doppingolt volna sokkal nagyobb eltiltást kapott volna, szóval ne vádaskodj!”
 • 3. virág25 2012. november 12. 09:15
  „Mi köze ennek a politikához? Ha kiment volna a politikus, akkor az lett volna a bajod. Az eredmény szép, gratulálok. Azt viszont szeretném érezni, hogy a doppingból visszatért sportoló arra is figyelmet fordít, hogy másokat figyelmezett az Ő példáján keresztül a doppingszerek tiltására! (Ha igaz az Ő története, amit fél évvel ezelőtt előadtak nekünk!) Hős ne legyen a doppingolásért! Ha tiszta lett volna nem kerül ilyen helyzetbe!
  Nem tartozik ide nem tartom szerencsésnek azt sem, hogy kosárlabda emléktornát rendeznek egy olyan embernek, aki tudatosan és súlyosan megszegte a közlekedési szabályokat. Ne a dopping és a szabályszegés legyen a példa!”
 • 2. Figyelő 2012. november 12. 08:45
  „Gratulálok a CSAPATNAK, játékosnak, edzőnek, vezetőknek!
  Fiúk, gondolom, hogy hogy sokak nevében írhatom: BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!

  Az örömbe azért egy kis üröm is keveredik, ami e város vezetésének a "sara".
  Szeged városának ez a csapata már rég megérdemelte volna, hogy tudásához és a város jó hírének öregbítésében szerzett érdemeihez méltó, megfelelő létesítményben készüljenek és játsszák hazai és nemzetközi mérkőzéseiket!
  Ne keljen a csapatnak Vásárhelyre utaznia egy - egy B.L. mérkőzés lejátszására!
  A jelenlegi sátras uszoda nem méltó a csapathoz!
  Politikus urak!
  A Szeged város vízilabda csapata nem első alkalommal bizonyított és eredményeivel öregbítette a város hírnevét!
  Politikus urak, eljött az ideje annak, hogy önök is bizonyítsák, hogy ez a csapat nem egy - egy, siker utáni pezsgőzési alkalmat jelent önök számára, hanem attól sokkal többet!
  Politikus urak, eljött az ideje annak, hogy a sok - sok látványberuházás után egy értelmes és hasznos beruházást is megkezdjenek a városban, nevezetesen, a városhoz és annak vízilabda csapatához méltó, a XXI. századi uszoda építésének megkezdésével és mielőbbi felépítésével!

  A végére van egy kérdésem:
  A tegnapi ünnepségen hol voltak a városi közgyűlés FIDESZ - s képviselői, országgyűlési képviselői?!
  Bohács, Bodó és a Kalmár uraknak ennyire közömbös ez a csapat és kiváló eredményei?!
  Nem hiszem el és nem is akarom elhinni, hogy nem tudtak időt szakítani arra, hogy ők is köszöntség a csapatot!
  Na, elmondhatjuk, megint győzött a FIDESZ -s gőg, arrogancia!”
 • 1. zehn 2012. november 12. 07:26
  „Gratulálok a csapatnak a nagyszerű győzelemhez, csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyekettő: a Szentes otthon, a Sándorfalva II. idegenben gálázott

A legnagyobb különbséggel, hét góllal a Sándorfalva nyert Balástyán, míg a Szentesi Kinizsi szép játékkal, helyzeteit jó arányban értékesítve győzött 4–0-ra a Makó ellen. Tovább olvasom