Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Ünnepeltek a megye atlétái

Ötödik alkalommal ünnepeltek együtt, búcsúztatták az esztendőt a Csongrád megyei atléták. Lehetett mire emlékezni, sikerekben nem volt hiány.
A Csongrád Megyei és Szegedi Atlétikai-szövetség immár ötödik alkalommal rendezte meg évzáró ünnepségét, melynek ezúttal az SZVSE-stadion területén lévő Kisbakter étterem adott otthont. A termek megteltek, egy gombostűt sem lehetett leejteni.

A beszámolóból kiderült, hogy a szövetség 2006-ban a gyermekkorosztálytól a felnőttig nyolc versenyt rendezett. Az ehhez szükséges költségeket önerőből állták, teremtették elő. És ismét szóba került az, hogy Csongrád megyében nincs olyan állapotú létesítmény, ahol biztonságos körülmények között lehetne lebonyolítani dobó-, ugró- és futószámokat.

A rekortán pálya álom marad?

A sanyarú viszonyok dacára Csongrádban négy egyesület működik, a Szegedi VSE, a Szegedi Lelkesedés SK, a vásárhelyi Hódiák SE és a szentesi Klauzál DSE. Az összesített rangsorban ezek a klubok, szakosztályok a következő helyen végeztek (93 egyesületet rangsoroltak): 15. SZVSE 2012, 46. Lelkesedés SK 266, 72. Hódiák SE 56, 78. Klauzál DSE 31 ponttal. Az utánpótlás területén a következő a sorrend: 12. SZVSE 1190,5, 53. Lelkesedés SK 94, 60. Hódiák SE, 72. Klauzál DSE 31 ponttal. Szakáganként még hízelgőbb, kedvezőbb a kép, dobók: 3. SZVSE 881, 42. Lelkesedés SK 39 ponttal; gyaloglás: 7. Lelkesedés SK 178, 10. SZVSE 142 ponttal; közép- és hosszútávfutás: 10. SZVSE 634 ponttal.

Különdíjak átadására is sor került. Csongrád megye sportjáért elismerést vehetett át a 85 éves dr. Bali Mihály, a 75 éves dr. Trényi Imre, a 70 éves Bíró István, és a 60 éves Bandur László, míg Kelemen Béla munkáját korábban országos kitüntetéssel jutalmazták. A fiatalokról, az aktívakról sem feledkeztek meg: a versenyzők közül Márton Anita dobóatléta és Lengyel Roland sprinter, valamint edzőik, Eperjesi László és Menyhárt Zoltán kapott díjat. Ők az első ízben kiírt, Antal Andor és felesége által alapított, vándorserleget kapták meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az OSC az esélyes a bajnokin

Ma 18 órakor a Hajós Alfréd-uszodában a nyáron válogatott játékosokkal erősödött Újpest-OSC-vel… Tovább olvasom