Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Ünnepi szentesi női pólógála

Ma 15 órától érdemes lesz kilátogatni a szentesi ligeti uszodába, ahol a kíváncsiskodók megismerhetik a Kurca-parti klub bajnoki érmes utánpótláscsapatait, miként a belgrádi Universiadéra, valamint a római világbajnokságra készülő magyar válogatottat is.
Az a megtiszteltetés érte dr. Tóth Gyulát, a bajnoki negyedik Hungerit MetalCom-Szentes mesteredzőjét, hogy az aranyérmes Dunaújvárosi Főiskola trénerével, Mihók Attilával együtt készítheti fel a magyar női Universiade-válogatottat a július 1-jén Belgrádban kezdődő világeseményre.

– Harmadik hete gyakorol a főiskolai és egyetemi nemzeti gárda – informálta lapunkat dr. Tóth Gyula. – Dunaújvárosban kezdődött a felkészülés, aztán az A válogatottal dolgoztunk együtt, szerda óta pedig a nálunk vendégeskedő kanadai Universiade csapattal gyakorolunk.

A neves szakember elmondta még, hogy a tizennégy fős együttesbe a Szentes három pólóst delegált: Jankovics Esztert, Győri Esztert és Dalmády Petrát (rajtuk kívül szintén az Universiadén szerepelhet a férfi pólóegyüttes a Szeged Beton két kiválósága, Baksa László és Török Béla, a női kosárlabdacsapatban pedig a Szeviép- Szeged bedobója, Vincze Viktória).

– Belgrádban nyolc együttes verseng majd az aranyéremért – folytatta dr. Tóth –, az A csoportba Oroszország, Kanada, Japán és Szerbia, a B-be rajtunk kívül még Kína, Ausztrália, valamint Olaszország kapott besorolást. A szerb fővárosba június 29-én utazunk, július 1-jén Kína ellen mutatkozunk be, 3-án Ausztrália, 5-én pedig Olaszország vár ránk. A csoportelsők azonnal az elődöntőbe jutnak, de a másodikoknak és harmadikoknak (keresztbe játszanak) is lesz erre esélyük. A négy közé jutásunk már jó eredménynek minősülne.

Program

A mai női vízilabdagála műsora, 15 óra: Szentesi VK gyermekcsapata (OB I 1. hely!)– Szentesi VK serdülőcsapata (OB I 4. hely); 16.15: Magyar universiade-válogatott–Kanadai universiade-válogatott (kétnegyedes meccs); 16.45: Magyar A válogatott–Kanadai universiade-válogatott (kétnegyedes meccs); 17.15: Magyar universiadeválogatott–Kanadai universiade- válogatott (kétnegyedes meccs).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két bronzéremmel kezdett a SZUE

Tegnap kezdődött, vasárnapig tart az egri Bitskey uszodában a 111. országos úszóbajnokság, amelyet… Tovább olvasom