Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

UTC-Berettyóújfalu 3-3

Szeged - A férfi futsal NB I alapszakaszában az utolsó hazai mérkőzésén az újszegedi sportcsarnokban az UTC FT a Berettyóújfalut fogadta a bajnokság 20. fordulójában, és 3-3-as döntetlent ért el.

UTC Futsal Team-Berettyóújfalu 3-3 (3-1)
Férfi futsal NB I, 20. forduló, Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Viczián, Benyovszki.

UTC FT: Tombácz - Puskás Cs., Hernády, Trucz, Takács R. Csere: Béry (kapus), Fülöp T., Koncz Zs., Dürgő, Hegyesi Zs., Juhász I., Pataki S. Edző: Brinszky Adrián.
Berettyóújfalu: Tihanyi - Trencsényi, Szécsi, Siska, Nagy I. Csere: Pallai (kapus), Szabó P., Lovas, Gál, Rábl, Kiss A., Sánta. Edző: Turzó József.
Gólszerzők: Dürgő (5.), Koncz (17.), Trucz (20.), ill. Szécsi (17., 37.), Trencsényi (33.).

Kiváló játékkal szerzett egy pontot az UTC a Berettyóújfalu ellen - és ez még akkor is igaz, ha a szegediek sokáig 3-1-re vezettek.

40. perc: Koncz sajnos magasan ívelte középre. Még egy szegedi sarokrúgás. Ennyi.

39. perc: Siska a hatoson megint spiccel lő, valakiről oldalra pattan. Szegedi időkérés. Koncz indítja Truczot, Tihanyi kifutva ment.

38. perc:  Gál középről spiccel fölédurrant. Fülöp cselez, pedig ha a másik irányba indul, jobb a szitu.

37. perc: 3-3, Szécsi. A hosszas passzolgatás után valahogy átkerül a labda a hosszúra, Szécsi pedig estében bekotorja, 3-3.

36. perc: Nagy I. lövése kiperdül Hernádyról.

35. perc: a Szegednél a labda. Már nem, jöhet a fór.

34. perc: berettyóújfalui időkérés. Megint emberelőnyben a Berettyó. Nincs eredménye.

33. perc: 3-2, Trencsényi. Sarokrúgás után Trencsényi spiccel lő gólt, 3-2. 

33. perc: Trucz éles szögből lő, sarokrúgás. Megint Trucz, mellé. A berettyóiak lehozták a kapust. Rábl van megkülönböztetőben.

32. perc: Konczról pattan sarokrúgásra a labda. Szécsi láb közt lövi, megint sarok. A hatodik fault, Sánta sárgát kap, jöhet a tízméteres. Koncz lövését Tihanyi lábbal a levegőbe védi.

31. perc: Nagy I. belsőz, Tombácz vetődve ment. Szegedi labdatartás.

30. perc: megvan az ötödik berettyói fault, ezután tízméteres jöhet!

29. perc: Siska kapásból mellé-fölé. Kezd kapkodóvá válni a Berettyóújfalu. Hegyesi ment a gólvonal előtt, majd kontrából Koncz püföli a zsugát Tihanyiba.

28. perc: Hernády labdát szerez, majd a Koncztól visszakapott labdát mellélövi.

27. perc: megvan a negyedik vendégfault, az állás itt: 2:4. Rábl egy oldalberúgás után kapásból fölétüzel. 

26. perc: Koncz lő, szegény keresztbe futó Pataki véd. Viczián sporttárs Berettyó-szurkoló. Már csak azt nem mondja, hogy hajrá. Tombácz eszén nem lehet túljárni: megint kétszer véd.

25. perc: Szécsi sárgát érően szabálytalankodik, ki kellene állítani, ehelyett az ezt szóvá tevő Koncz kap lapot.

24. perc: Dürgő blokkolja Rábl lövését. Három vendégszöglet egymás után. Jön a negyedik.

23. perc: Tombácz megint bravúrral, lábbal véd, Hernády kiharcol a faultot meg Szécsinek egy sárgát. Szécsi lő, Tombácz kézzel véd.

22. perc: Lovas talppal pórbálja kicselezni Tombáczot, a csel sikerül, a passz gyenge, mellé. Hogyan maradt ennyire egyedül a vendégjátékos?

21. perc: a szegedi alakulat kezdte a második játékrészt. Tihanyi hosszú kidobása, Takács középre fejeli, Szécsi ment.

Remek első félidő egy kiváló Berettyóújfalu és egy fantasztikus UTC között. A szegedi alakulat egyelőre nagyszerűen követi a vendégek pörgös, dinamikus, figuratív futsalját.

20. perc: Nagy I. emel a kapufára, Juhász I. ollózva ment.

20. perc: 3-1, Trucz. A tízméteres utáni kontrából Trucz Tihanyi lábai között talál a kapuba, 3-1.

20. perc: Viczián játékvezető kissé vicces. Trucz és Tihanyi ütközik a levegőben, és szegedi faultot ítél. Ez a hatodik, Lovas 10 méteres lövését védi Tombácz.

19. perc: hosszú berettyói labdatartás, a végén Lovas kipasszolja... Remek szegedi védekezés újfent, a vendégek nem tudnak helyzetet kialakítani.

18. perc: Lovas belsőz mellé egy előreívelést. Fülöp és Siska küzd, előbbi legyőzi egy fejjel magasabb ellenfelét. Megvan az ötödik szegedi fault.

17. perc: 2-1, Szécsi. Tombácz először bravúrral véd, ám másodszorra Szécsi a bal kapufára lövi a labdát, amely onnan bepattan, 2-1. 

17. perc: 2-0, Koncz. Sarokrúgás után Koncz kilövi a felső sarkót, 2-0. 

17. perc: szép szegedi támadás, ha Hernády hamarabb adja, Dürgő dupláz.

16. perc: tartja a labdát az UTC, a vendégek most visszahúzódva védekeznek.

15. perc: Gál becsapja védőjét, és kisodródva kapura lő, Tombácz véd. Megint Tombácz véd, ezúttal már bravúrral, lábbal Rábl hat méteres lövését.

14. perc: letelt a négy másodperc, Tihanyi kapus nem dobja ki, szegedi szabadrúgás a vendégek hatosáról. Koncz a sorfalba lövi. Most berettyói időkérés.

13. perc: Puskást ketten győzik le - az első vendégfault. Rábl szemből, kilenc méterről melléspiccel.

12. perc: Fülöp pörgetésébe lép bele a védő. Szabó messze fölélő. Turzó mester pedig feláll a kispadról.

11. perc: kicsi rakás: Koncz középen, alatta Siska, fölötte Nagy I. fekszik. Nincs baj. Eddig remekül tartja magát a rendkívül gyors Berettyóújfalu ellen az UTC.

10. perc: vendég szabadrúgás nyolc méterről, Szécsi a labda mögött, de fölélő. Szegedi időkérés. Koncz hosszan indítja Hegyesit. Nagy I. lövi a hosszú felé a labdát, ám mellé.

9. perc: kiváló szegedi letámadás, ennek jele, hogy Szécsi saját térfelén kirúgja oldalra a labdát. Takács pörget mellé, miután Tihanyi koivetődve tisztáz a hosszún érkező Hernády elől. 

8. perc: Takács kétszer ment a gólvonalon, mjad Tombácz oldja meg a helyzetet, amely nagy vendégziccer volt.

7. perc: Rábl Puskás lábába lő középről. Pataki és Sánta összerúg, mindketten a földön. Majd Pataki már a közelében lévő kispadon, Sánta pedig a saját lábán hagyja el a pályát.

6. perc: Fülöp tétovázik, Koncz azonban még idejében ment Trencsényi passza után Szécsi elől.

5. perc: 1-0, Dürgő! Puskás hozta fel a labdát, Fülöp második passza már jó Dürgőnek, aki közelről a hálóba perdít, 1-0.

4. perc: Dürgő kap labdát Koncztól, de spiccel mellédurrant. Ha Fülöp figyel, kihasználhatta volna Tihanyi bizonytalankodását Tombácz előreívelésénél.

3. perc: berettyói sarokrúgás folyamatos cserék közepette, Rábl lövése után Dürgő lábáról perdül fölé veszélyesen a labda.

2. perc: a szegedieknél a labda, ám Trucz passzát Hernády nem bírja levenni. Az egykori Első Beton-kapus Tihanyi indítása hosszú, Hegyesi túlcselezi magát, majd jön két rossz szegedi passz.

1. perc: feketében a hazai csapat, pirosban arany felirattal a vendégek: elkezdődött a futsal NB I rangadója a harmadik UTC és a második Berettyóújfalu között. Az első szegedi fault 10 méterre a kaputól. Tombácz védi Nagy I. lövését. Takácsot meglegyintették, fáj az arca, de nincs baj - no, meg fújás sem.

Korábban:

Ha a két együttes legutóbbi három összecsapását nézzük, minimum kettő az emlékezetesek közé tartozik. A régebbi mérkőzésen, még a futsal NB I előző kiírásában a Berettyóújfalu úgy érkezett Szegedre, az akkor újonc UTC-hez, hogy győz. Ennek szellemében kicsit le is nézték a hazai alakulatot, és nemcsak hátrányban, hanem már a meccs elejétől kezdve kapus nélkül, öt a négy mezőnyjátékos ellen támadott az újszegedi sportcsarnokban Turzó József együttese. Ám az UTC alaposan meglepte ellenfelét az emberfór elleni védekezéssel, és 3–0-ra elhúzott. Majd mire észbekapott a Berettyóújfalu, már késő volt, a Szeged végül nagy meglepetésre 8–4-re nyert.

Az UTC kapusa, Tombácz bravúrjaira ma is nagy szükség lesz. Fotó: Frank Yvette
Az UTC kapusa, Tombácz bravúrjaira ma is nagy szükség lesz. Fotó: Frank Yvette

A másik emlékezetes találkozó már ehhez az idényhez kapcsolódik, amikor az UTC idegenben is partiban volt házigazdájával, ám miután a Mezei Vill 2–2 után megszerezte a harmadik, vezető találatot, az utolsó bő négy percben olyan labdatartást mutatott be, amely példával szolgált mindenki, így a szegediek számára is.

– Remélem, hogy a nagypályás felkészülések olyan ütemben haladnak, hogy a játékosok talán már fittebbek lesznek. A terhelés biztos megvan, ezzel számolok is, de szinte a legjobb kerettel tudunk felállni, egyedül a sérült Tóth Attila nem áll rendelkezésre. Ma a Berettyóújfaluval, majd pénteken a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Győrrel játszunk, azaz a két legjobb hazai csapattal, de ha már nálunk a legjobbak is szerepelhetnek, készen kell állnunk arra, hogy mindkét, esélyesebbnek tartott együttes dolgát minimum megnehezítsük – vélte Brinszky Adrián, az UTC FT edzője.

A találkozóról – amely ma 19 órakor kezdődik – élő tudósítást olvashatnak a delmagyar.hu oldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holnap 18 órakor: A-Híd Szeged VE–Nagyvárad Vásárhelyen

Szerdán 18 órakor Vásárhelyen a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában az A-Híd Szeged VE férfi együttese a romániai Nagyváradot fogadja. Tovább olvasom