Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Utolsó másodperces triplával nyert a Szedeák Zalaegerszegen!

Bár a Zalaegerszeg a meccs végén hazai pályán kiegyenlített a Szedeák ellen a férfi kosárlabda NB I A csoportjában, volt még hátra 4,9 másodperc, amely elég volt Jereminovnak egy triplához.
Zalaegerszeg-Naturtex-SZTE-Szedeák 74-77 (19-21, 12-20, 20-20, 23-16)
Férfi kosárlabda NB I A csoport. Zalaegerszeg. Vezette: Papp, Söjtöry, Kulcsár.
Zalaegerszeg: DZAMBICS 21/3, Fekete 8, Mohácsi 10/6, Csohadarevics 15, Tamir 16. Csere: Kertész 4, Ilics, Czinger, Velkey. Vezetőedző: Milos Sporar.
Naturtex-SZTE-Szedeák: JEREMINOV 12/6, Kiss Zs. 10/9, Molnár A. 9/3, CSIRICS 21/6, BALABAN 20. Csere: Kuntics 5/3, Sztefanovics. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kipontozódott: Csohadarevics.

A kéthetes bajnoki szünetet kihasználva a Zalakerámia ZTE KK csapata főleg a védekezés javítására helyezte a hangsúlyt, hiszen Milos Sporar vezetőedző kiemelte, hogy a győzelemhez 75 pont alatt kellene tartaniuk a Szegedet. A sérült Lekli József mellett ezúttal Vladimir Panics is kimaradt a keretből, mivel Belgrádban kúráltatja sérült derekát, így ismét kezdőembereit volt kénytelen nélkülözni a szlovén szakember. Nikola Lazics személyében régi ismerőst köszönthetett a zalaegerszegi Városi Sportcsarnok közönsége, hiszen a máig népszerű „Nikola" több éven keresztül irányította a kék-fehéreket - írja a meccsről a bb1.hu szakportál.

A két center, Balaban és Tamir pontjaival indult a találkozó, majd Csohadarevics is betalált többször. Bár Csirics három alkalommal is hibázott a triplavonalon túlról, a Szeged nagyon jól szedte a támadólepattanókat, így több alkalommal is második esélyből talált be. Öt ponttal meg is lógtak Lazics mester fiai, ám a hazaiak egy 6-0-s rohammal gyorsan fordítottak. Molnár hármasával ismét a Tisza-partiaknál volt az előny, majd Dzambics percei következtek: a veterán irányító előbb forintos labdát adott Csohadarevicsnek, majd duplája után a plusz büntetőt is bedobta – igaz másodjára –, amivel egalizált. A negyed végén Csirics talált be, így a Szeged vonulhatott a rövid pihenőre minimális előnnyel.

Erre a dobásra még Nikola Lazics edző is feltette a kezét. Branko Jereminov (középen) indul ünnepelni  a győztes zalaegerszegi triplát, a csapattársak üldözik. Fotó: DM
Erre a dobásra még Nikola Lazics edző is feltette a kezét. Branko Jereminov (középen) indul ünnepelni a győztes zalaegerszegi triplát, a csapattársak üldözik. Fotó: DM

Mohácsi két szerencsés duplájával indult a második negyed, majd Jereminov triplája következett. Véleményes ítéleteikkel egyre több figyelmet vívtak ki maguknak a játékvezetők, Dzambics már a harmadik hibájánál tartott, így Kertész sérülten – kiment a bokája – is vissza kellett, hogy térjen. Csirics első tripláját dobta be – kilencszer kísérletezett az első félidőben –, majd két büntetőt is értékesített. Az első játékrész végén Kiss Zsolt távolija adta meg a kegyelemdöfést, így tízpontos szegedi előnnyel mehettek az öltözőbe a felek.

Balabant hagyták üresen a harmadik negyed elején, s a forduló MVP-je köszönte szépen a lehetőséget, s újabb két pontot tett a közösbe. Fekete, mint kés a vajon ment át a szegedi védelmen, következő betörésénél azonban – a közelgő tavasz ellenére – Balabantól kapott „sapkát". Kakaskodás után a Csohadarevics, Csirics duó kapott technikait, majd Csirics egy újabb triplát süllyesztett el a zalai gyűrűben. Kiss Zsolt távolijával már 17 ponttal vezetett a Szeged, amikor Milos Sporar időkérésénél kiadta a jelszót: „Don’t give up, guys!". A hazaiak hét pontot le is tudtak dolgozni a hátrányból, többek között Kertész szép ziccerének köszönhetően.

61-51-es vendégvezetéssel indult az utolsó játékrész, a ZTE pedig komolyan gondolta azt, hogy nem adja fel: szerkezetet váltva többször is alacsony játékosokkal operáltak a kék-fehérek, s az addig távolról gyengén dobó Mohácsi kétszer is betalált a triplavonalon túlról. 63-63-nál érte utol a 35. percben ellenfelét a kék-fehér gárda, melyet szurkolói űztek-hajtottak az utolsó játékrészben. A Szeged azonban kihasználta remek légiósait, s ötpontos előnyre tett szert, sőt 1:17-tel a vége előtt hét ponttal is vezetett.

A zalaegerszegi B-közép ekkor kezdte el a „Ha felveszed!" kezdetű rigmust, melyet ezúttal a fiúk is elhittek, s nem adták fel. Az ötpontosra csökkenő hátrányt a vezérré előrelépő Dzambics triplája és duplája négy másodperccel a vége előtt egalizálta. 74-74-et mutatott az eredményjelző, s már mindenki a hosszabbítást várta, amikor az utolsó másodpercben Jereminov „világ végéről" elengedett, magas ívű triplája eldöntötte a találkozót: a Szeged legyőzte az utolsó pillanatokig küzdő Zalaegerszeget.

A hazaiaknál a kilenc gólpasszt kiosztó és kilenc faultot kiharcoló, 21 pontos Dzambics tette a legtöbbet a sikerért, de Daniel Tamir is jól vitézkedett a palánk alatt az ezúttal 20 pontig és kilenc lepattanóig jutó Balabannal. A Szeged győzelmével megerősítette helyét a középszakasz középházában, a ZTE pedig tovább folytatja a play-out elkerüléséért vívott harcot.

Nikola Lazics: - Gratulálok a fiúknak, nehéz Zalaegerszegen nyerni. A ZTE két kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerült, amit jól használtunk ki, úgy érzem, megérdemelten nyertünk. A huszonhatodik percig jól is játszottunk, aztán a ZTE szerkezetet váltott, és ezzel megzavart minket. A végén, el kell ismernem, kicsit szerencsések is voltunk, de úgy érzem, megérdemelten győztünk. Sok sikert kívánok a ZTE-nek a továbbiakban!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyeegy: botlott a Tápé a Kertész utcában

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi rajtján a listavezető HFC nyert, a második Tápé… Tovább olvasom