Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Úton a tizedik bajnoki cím felé a Szegedi TE

A férfi tekecsapat szuperliga alapszakaszát százszázalékos mérleggel a Szegedi TE nyerte, amely a rangadón hazai pályán is legyőzte (8:0) a Zalaegerszeget.
Szegedi TE–Zalaegerszeg 8:0 (3967:3646)
Férfi tekecsapat szuperliga, alapszakasz, 18. forduló.
A párok: Szél T.–Fehér L. 1:0 (3:1, 668:624), Kiss N.–Pákai Zs. 1:0 (3:1, 700:589), Kakuk L.–Botházy P. 1:0 (2:2, 657:620), Zapletán Zs.–Fehér Z. 1:0 (4:0, 685:603), Karsai L.–Kozma K. 1:0 (2:2, 641:625), Fehér B.–Farkas S. 1:0 (3:1, 616:585).
Ifjúságiak: Szeged–Zalaegerszeg 0:4.


Ezen a napon jöhetett volna a világválogatott is, az sem nyert volna a Szegedi TE ellen. A Tisza-parti együttes a bajnokság rangadóján – amely a tekecsapat szuperliga alapszakaszának 18., utolsó fordulója volt – összeszedetten játszott, odafigyelt minden dobásra, nem mellékesen pedig a kimagasló egyéni teljesítmények sem maradtak el.

Nemes szalmonellás beteg, Járfás térdsérüléssel bajlódik, Boanta és Kiss T. eligazolt – a nevekből is látszik, ez a Zalaegerszeg már nem az, amelyik legutóbb bajnokságot nyert. Megérezték ezt a csapat szurkolói is, hiszen a korábban tapasztalt népes tábor helyett a játékosokon kívül mindössze egyetlen néző kísérte el őket. A jó hangulat ennek ellenére is megvolt, hiszen Kiss Norbert egyéni csúcsát például vastaps fogadta, de valahogy a megszokott „felelgetős" hiányzott a két tábor részéről.

A Szegedi TE viszont ezt cseppet sem bánta, így nemcsak alapszakaszelső lett százszázalékos mérleggel, de hét pontra nőtt az előnye a Zalaegerszeg előtt. Azaz a kétpontos rendszerben a rájátszás hat meccséből elég megnyernie hármat, és megszerzi története tizedik csapatbajnoki címét. Az első siker már csütörtökön összejöhet, amikor a Fradi vendégei lesznek Kakukék.

Kiss Norbert remek formában játszott a rangadón. Fotó: Schmidt Andrea
Kiss Norbert remek formában játszott a rangadón. Fotó: Schmidt Andrea

Kiss Norbert: 700!

Már régóta készült erre a napra, de valahogy nem akart eljönni. Tavaly májusban, a világbajnokságon megérezte, milyen is a 700 fát elérni, aztán hazai pályán is szerette volna. Ám egészen a zalaiak elleni meccsig nem sikerült.

– Amikor az előző nyáron felújították a pályánkat, onnantól kezdve még inkább igyekeztem túljutni ezen a lélektani határon. Örülök, hogy ilyen fontos mérkőzésen sikerült. Nem is tudom, mi lett volna, ha az első szettben nem 147 fával zárok – mondta Kiss Norbert. Valóban, a kiválóság a következő három szettben sorrendben 190, 180 és 183 fát dobott. A pályacsúcs 723 fa, könnyen kiszámolható, 23 hiányzott hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bravúrral jutott a legjobb nyolc közé a Floratom

Nagyszerű hangulat fogadta a csapatokat a férfi asztalitenisz Inter-kupa nyolcaddöntőjében. Tovább olvasom