Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Vadkerti Attila érzi a kupa súlyát

Hétezer ember ünnepelte hétfőn este a szegedi Dugonics téren a Pick Szeged EHF-kupa- győztes férfi kézilabdacsapatát. A kapitány, Vadkerti Attila elmondta, a Veszprém elleni őszi siker után érezték először, hogy sokra hivatott az együttes.
– Vasárnap Berlinben, hétfőn Szegeden csaptak óriási bulit az EHF-kupa-győztes Pick Szegednek. Milyen volt belülről az ünneplés?


– Egész más volt a két nap. Vasárnap bár nagyon örültünk, mindenki fáradt volt, emellett meg is nyugodtunk, hiszen nagy teher esett le a vállunkról. A záróbanketten sokat beszélgettünk, de igazi buli nem volt. Szegeden aztán mindent bepótoltunk! A hétfőm arról szólt, hogy magamhoz vettem a kupát, és mint a harmadik gyermekemet, vittem mindenhová: velem volt a kocsiban, az étteremben, a tévében és a kisvonaton is. Ahogy haladunk keresztül a városon, barcelonai érzésem volt: Nagy Laci mutatott egyszer egy videót, őket is így ünnepelték, amikor a futballcsapattal egy évben bajnok lettek, majd busszal bejárták a belvárost. A Dugonics tér látványa pedig elképesztő volt, a színpadról úgy tűnt, mintha több tízezer ember zsúfolódott volna össze a mi tiszteletünkre.

– Említette korábban, hogy a kupa „baromi" nehéz. Mégis, mennyire?

– Lehet vagy 15 kiló. Ez mondjuk arra is jó, hogy valóban átérezzük a győzelmünk súlyát. Amikor hétfőn hazaértünk, a csarnoknál meg is kértem a súlyemelő Nagy Petit, hogy vigye már egy kicsit helyettem. Mondjuk ő úgy felkapta, mintha egy hamutál lett volna, ki is neveztem fegyverhordozómnak. Ennek esett áldozatul a telefonom is, ugyanis valószínűleg akkor tört össze a kijelzője, amikor hozzáütöttem.

– A kisvonatból kupával a kezében hajolt ki az ünneplés során. Sergio Ramos, a Real Madrid labdarúgója 2011-ben, a spanyol kupa megnyerése után egy busz tetejéről ejtette az alá a trófeát. Az EHF-kupa nem volt hasonló veszélynek kitéve?

– Eszembe jutott az az incidens, ezért is kértem meg Ilyés Fecit, hogy végig fogjon hátulról. Amúgy nem is biztos, hogy meg bírtam volna tartani, simán kirántott volna a járműből. És ha már a kupa jelképes „súlya" is szóba került: elképesztő volt, hogy mindenki hozzá akart érni hétfő este. Látszott, mit is jelent ez a drukkereknek.

Vadkerti Attila és a trófea a kisvonaton. Ilyés tartotta, így nem ejtette el. Fotó: Schmidt Andrea
Vadkerti Attila és a trófea a kisvonaton. Ilyés tartotta, így nem ejtette el. Fotó: Schmidt Andrea

– Eltelt már pár nap a történelmi siker óta. Visszanézve hogyan értékelné a hétvégét?

– Bár furcsán hangzik, de végül is mindkét meccs sima volt, csupán egy alkalommal vezettek ellenünk. A kulcs a védekezés volt. Remekül működött a hatos falunk, ha pedig valaki véletlenül átjutott rajta, akkor ott volt Mikler Roli. Ettől mindkét ellenfelünk megtorpant, nem találták a rést a pajzson, és így nem is tudtak legyőzni minket.

– A szezon elején sokszor döcögött a játék, nem volt könnyű, mire a csapat elsajátította Juan Carlos Pastor stratégiáját. Mikor látszott először, hogy ekkora sikerre is alkalmas lehet a Pick?

– Talán az őszi, Veszprém elleni hazai győzelem alkalmával. Persze utána is akadtak hullámvölgyeink, hiszen nehéz volt megvalósítani, amit a mester kívánt. Sokszor zsigerből cselekedtünk, és pont az ellenkezőjét tettük annak, amit szeretett volna. Azt is mondhatnám, az ő érkezésével újra kellett tanulnunk járni. Március végétől azonban már az alapok tökéletesen mentek, elég volt összenéznünk, és tudtuk, mit kell tenni. Ehhez tanultunk hozzá néhány új elemet, amelyek a kupagyőzelemhez vezettek.

– A bajnoki és kupaarany után immár a nemzetközi porondon is nyert. Milyen célokat tűz ki ezután?

– Mondjuk azt, hogy ezeket egy szezonon belül nyerjük meg. Jó, ha jövőre a Bajnokok Ligájában indulunk, azzal is beérem, ha bejutunk a Final Fourba. Most már merünk igazán nagyot álmodni!

– A Szegeddel nem lesz már meccsük, a válogatottban azonban még várnak önre is feladatok.

– Hétfőtől Nyíregyházán leszünk, ott készülünk a Veszprém játékosai nélkül, majd a románok ellen edzőmeccsen lépünk pályára. Ezután újabb két hét felkészülés kezdődik immár a teljes kerettel, hiszen a szlovénok ellen fontos vb- selejtezők várnak ránk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajak-kenu: már készülnek a rajongók

Bár még nincs nagy nyüzsgés a verseny helyszínén, a Maty-éren és a várakozás alapján is érződik, hogy közeledik a kajakos, kenus világkupa időpontja. Tovább olvasom