Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Vágó Attila nem türelmetlen

Nem úgy megy tavasszal a játék a labdarúgó megyei I. osztályban szereplő Tisza Volán SC-Szeviépnek, mint az ősszel. Az elmúlt szezonban egyetlen vereséget könyvelhettek el a szegediek, ebben az évben pedig már hármat. A visszaesés ellenére Vágó Attila edző egyáltalán nem ideges.
A tavaszi szezon eddig nagyon nem a Tisza Volán SC-Szeviépről szól. A gyengébb eredmények miatt az emberekben jogosan vetődik fel a kérdés: vajon kipukkantak a gyerekek?

– Szeretném mindjárt az elején leszögezni: nincs pánikhangulat nálunk – jelentette ki Vágó Attila prolicenccel rendelkező edző. – Az elmúlt nyáron, amikor elvállaltam a csapat szakmai munkájának irányítását, azt mondtam, három év alatt két osztályt lépünk majd előre. Az őszünk remekül sikerült, de az is tény, most megtorpanás mutatkozik. Hogy mi ennek az oka? Megmondom azt is. Nem egy évre, hanem legalább háromra készülünk a csapattal. Én nem egyidényes futballistákat akarok képezni, hanem olyanokat, akik hosszú távon megállják a helyüket. A cél érdekében sokat edzünk, sokkal többet, mint bármelyik riválisunk.

Tavaszi eredmények

Már a rajton beragadt a gárda, kikapott a Röszkétől, később az SZVSE, majd a Balástya is jobbnak bizonyult nála. A Tápét és a Kiskundorozsmát ugyan fölényesen legyőzte, viszont a Gyálarét és legutóbb a Deszk ellen is meg kellett elégednie a soványka döntetlennel.  
Fáradtak a gyerekek, de ezen nem csodálkozom. Hatalmas rajtuk a nyomás. Edzenek, helyt kell állniuk a mérkőzéseken, tíz játékosom érettségi előtt áll, éjfélig tanulnak, meg kell felelniük a szülői elvárásoknak. Kicsit leblokkoltak, mentálisan elfáradtak. Divat lett a vészharangot kongatni, mondván, „lám, én megmondtam, hogy nem lehet 17, 18, 19 éves gyerekekkel csatát, azaz bajnokságot nyerni". Őszinte leszek, nem érdekelnek ezek a vélemények, nem akarok, és nem is fogok letérni a megtervezett útról. Nem vagyok türelmetlen, pláne nem ideges, eszem ágában sincs visszavenni a munkából. A becsúszott, gyengébb eredmények ellenére is ez az én csapatom, ha a sikerben mellettük voltam, a kudarcban sem teszek másként.

A tréner azt is elmondta, hogy számára ez az évad jó tanulóév, most dől el, hogy a jövőben ki az, akire a komolyabb feladatok végrehajtásában is számíthat.

– Mindent el lehet mondani a gyerekekről, de egyet nem: hogy ne hajtanának. A harmadik év végén kell majd megnézni a Tisza Volán SC-Szeviépet, azt, hogy játékban hol tart, hogy milyen osztályban játszik.

A listavezető Csongrád, a második Balástya nem jobb csapat, mint mi, de rutinosabbak az ottani labdarúgók, ezáltal pedig mentálisan erősebbek. Ezt még nekünk is el kell sajátítanunk, mert a következő évadtól csak ilyen játékosokra lehet terhet rakni, csak velük lehet csatát nyerni.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajdacsit nem kímélték

Kajdacsi Judit, a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának válogatott játékosát a mentő szállította… Tovább olvasom