Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Vágvölgyi Ákos kezdőként debütált a Szedeákban

Idén debütált az élvonalban, és első három meccsén rögtön a kezdőben kapott helyet Vágvölgyi Ákos, a Naturtex- SZTE-Szedeák NB I A csoportos kosárlabdacsapatának tehetsége. A 18 éves, kettes poszton szereplő játékos tavaly igazolt Békéscsabáról Szegedre, ahol magántanulóként sportpályafutására tud koncentrálni.
Csak augusztusban került a felnőtt kerethez, mégis mindhárom idei bajnokin kezdőként kapott helyet a Naturtex-SZTE- Szedeákban Vágvölgyi Ákos. Bár a 18 éves kosárlabdázó élvonalbeli debütálásakor vereséget szenvedett a Szeged, azóta két győzelem a mérlege Nikola Lazics együttesének.

– Egy héttel később kapcsolódtam be a nyári munkába egy ujjsérülés miatt, igyekeztem minden edzésen a maximumot nyújtani. Éreztem, hogy a csapatnál zajló fiatalítással nagy esélyt kaptam, amellyel élnem kell. Nikola Lazics már az felkészülési meccsek során jelezte: tetszik neki a játékom, dolgozzak tovább, látszik majd az eredménye. Éppen ezért nagyon nem lepett meg, hogy komolyan számolt velem az eddigi fordulókban
– mondta a 193 centiméter magas Vágvölgyi Ákos, aki fejlődő statisztikát mutat: a soproni vereség során 17 perc alatt 2 pontig jutott, a Kaposvár elleni sikerből 14 perc alatt 5, a MAFC elleniből pedig 26 perc alatt 7 ponttal vette ki a részét.

Vágvölgyi Ákos (középen, fehérben) harcosságával az élvonalban is megállja a helyét. Fotó: Frank Yvette
Vágvölgyi Ákos (középen, fehérben) harcosságával az élvonalban is megállja a helyét.
Fotó: Frank Yvette

Vágvölgyi 2013-ban került Békéscsabáról Szegedre, Molnár Csaba edző hívta az utánpótláshoz. Magántanulóként maradt Békés megyében, ám az iskolába csak hétfőn kell bemennie, hét közben Szegeden, különórákkal készül az érettségire.

– Békéscsabán csak harmadosztályú csapat van, így nagyon örültem a Szedeák hívásának. Nem ez a legnépszerűbb sportág nálunk, más békéscsabairól nem is tudok, aki az A csoportban szerepelne – mondta a tehetség, aki tavaly az U18-as Szedeákkal bronzérmes lett az országos döntőben.

– Jó érzés, hogy kezdőként kaptam eddig szerepet, ahogyan az is, hogy az idősebb játékosok, például Branko Jereminov, Molnár Bandi vagy Kiss Zsolt segítenek. Nem szeretnék azonban ennyivel megelégedni, mindig jobb játékra, több pontra vágyom – fogalmazott a kettes poszton szereplő játékos, aki Szegeden két lakótásával él közös albérletben.

A Szedeákra pénteken nehéz feladat vár, hiszen az eddig mindhárom meccsét megnyerő Falco vendégei lesznek 18.30-tól Szombathelyen.

– Az idei Falco nagyon jó, ezt bizonyították is. Nehéz, de nem lehetetlen ellenük idegenben nyerni – ez csak akkor sikerülhet, ha száz százalékon teljesítünk – tette hozzá Vágvölgyi.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh Tamás a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Tovább olvasom