Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Vajda Attila aktív pihenése

Szeged - A maratoni válogatón is elindul az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila, aki jobban szereti az aktív pihenést, ezért abban bízik, a válogató után ott lesz a római világbajnokságon is.
Vajda Attila nagyon szeret kenuzni. Másképpen hogyan is lehetne elképzelni, hogy az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE versenyzője az olimpia utáni hazaérkezést követően egy héttel már elindult két négyessel az országos bajnokságon – egy negyedik és egy harmadik hellyel zárt –, majd ott lesz hétvégén Győrben a maratoni válogatóversenyen is.

– Valóban szeretek kenuzni, de hozzá kell tegyem, amikor megterveztük a szezont, már akkor is tudtuk, hogy hiába a fő verseny az olimpia, a szeptemberi maratoni válogatón még elindulok. Azt azért nem mondanám, hogy nem volt lazítás az elmúlt hetekben, de folyamatosan edzésben vagyok. Amúgy sem szeretem a passzív semmittevést, az a halálom, ha nem csinálhatok semmit a versenymentes időszakban. Alapvetően jobban szeretem a vízi feltöltődést, még ha lazábban is mozgok, mint amikor komolyan készülök – mondta 2008 olimpiai bajnoka.

Vízen: lehet, hogy Vajda Attila számára még tovább tart a versenyszezon. Fotó: KARNOK CSABA
Vízen: lehet, hogy Vajda Attila számára még tovább tart a versenyszezon.
Fotó: Karnok Csaba

Nagy kérdés, vajon az edzések és a versenyek közepette jutott-e ideje elemezni a londoni olimpián történteket, a C1 1000 méteren elért hatodik helyet, illetve az eredmény, a futam körülményeit, netán az majd csak ezután következik.

– Még semmit sem beszéltünk meg az edzőmmel, Vécsi Viktorral. Augusztus 13-án elbúcsúztunk egymástól, azóta nem is találkoztunk. Az olimpiai hatodik helyezés okait így is tudjuk, immár nem arról kell majd egyeztetnünk, mi volt a hiba Londonban, hanem arról, mit kell csinálni az elkövetkező négy évben. Meglátjuk, mit hoz a jövő, mi megtettünk mindent, amit csak erőnkből és a lehetőségeink révén megtehettünk, és ez így lesz ezután is – vélte Vajda.

Ahogy már említettük, a kiváló kenus a győri maratoni válogatón elindul – mégpedig nem egyesben, hanem Fürdök Gáborral a párosok között.

– A maratoni távot, a 26 kilométert nem lehet félvállról venni. Jövőre például világjátékokat rendeznek, és annak műsorában a maratoni kajakozás, kenuzás is szerepel. Tavaly párosban negyedikek lettünk, remélem, most előrelépünk. Ha az első két páros között végzünk, mehetünk a római világbajnokságra, ahonnan az első tizennégy kvalifikál a világjátékokra. Ha csak harmadikok leszünk, vasárnap vége a versenyszezonomnak. De azért bízom abban, hogy néhány hétig nem kell erre gondolnom – jegyezte meg végül Vajda Attila.

Olvasóink írták

 • 8. Szurkoló 2012. augusztus 30. 23:02
  „Kedves csonakos,

  annál inkább tudnod kellene értékelni egy eredményt, ha magad is sportoló voltál. Ne kelljen már szégyellni egy olimpiai 6. helyet!!! Unintelliegns dolgonak tartom az ilyen hozzáállást.
  Neked hogy esne egy ilyen helyezés után a köpködés? Nehogy már szégyellnie kelljen magát egy versenyzőnek!
  Én, szurkolóként igenis büszke vagyok a hatodikra, nyolcadikra, tizenkettedikre is! És igen, fel is tudom sorolni őket! Úgyhogy a nevemben ne nyilatkozz, kérlek.

  Ati győzni akart, de abban a pillanatban ezt tudta.
  Mit javasoljunk neki, gyújtsa meg a máglyát maga alatt, esetleg elég lesz tizenkét botütés is?

  Egyébként pedig ott vagy a maty-éri búcsúztatáson, mosolyogsz, mert egy olimpiai bajnok mellett állsz, most meg, hogy nem nyert, itt fúrod? Szerinted ez korrekt?
  Az esetleges rioi búcsúztatása előtt hátba veregeted vagy pof*n vágod? Csak hogy mire számítson.

  Merjünk nagyok lenni, de próbáljunk meg ÖRÜLNI ANNAK IS, AMI VAN! Ati igazi kenukirály, rengetegszer bizonyította már, és fogja is még.
  Úgyhogy hajrá, Atikám!!! :)”
 • 7. THK 2012. augusztus 30. 22:25
  „1,
  mielőtt ilyet leírsz, nézd meg az időeredményeket is!
  (az olimpián 14 mp-el jobb időt ment, mint amivel tavaly itt, Szeged VB lett... aligha lehet tehát mondani, h nem hajtotta volna ki magát - de a mostani olimpia erősebb mezőnyében még ez is "csak" a 6. helyre volt elég)”
 • 6. csonakos 2012. augusztus 30. 17:50
  „Idézni tudom csak magam;"A Jó versenyzőnek a derbin kell bizonyítania nem utána! :(" Azt is tudom, még eddig senkisem védte meg az előző olimpiai aranyát kenu ezren.
  A bucsuzás a Mattyon fantasztikus volt a pezsgővel! Én, pontosan tudom, hogy kemény fölkészülése volt az olimpiára Attilának! Ami a képernyőn volt látható az volt kevés! Persze, drukkolok neki én is Fürdök Gabival együtt érjenek el jó eredményeket és talán Gabinak is lehet egy fölvirágzása kettős kenuban akár a következő olimpián is! Fürdök a szemem láttára cseperedett föl! Volt vele egykorú fiatal, Bán aki legalább annyira jó volt mint Gabi csak sajnos, ő abba kellett, hogy hagyja.
  Milyen eredményeket értem el nemzetközi szinten ez titok mert abból kitalálható lenne a személyem. Sportoltam magam is, míg lehetett. Egy sportsérülés vetett véget a karrieremnek Szófiában.
  Természtesen, sok sikert nekik!”
 • 5. té 2012. augusztus 30. 16:59
  „1. csonakos 2012.08.30. 11:01

  jaja igaza van Szurkolónak: Magyarország legjobb kenusáról beszélsz! :D sebaj, te biztosan jobban tudod, meg jobban látod miközben be<moderálva>va otthon hokizol a TV elött! :D”
 • 4. r104 2012. augusztus 30. 15:47
  „Tisztelt "csonakos"! Úgy gondolom egy sajnálatos magyar mentalitás az, hogy csak az érmes helyezés számít, a többi nem. Ha valakinek fáj a helyezés, akkor az elsősorban biztosan maga a versenyző. Talán nem kritizálni hanem bíztatni kellene. A kritika akkor korrekt, ha valós névvel kiállva a nyilvánosság elé, és olyan ember szájából szól aki ezt a sportot Attilával azonos szinten folytatja...
  Kedves Attila! Ön abban a pillanatban e sportágban a világ hatodik legjobbja volt, további kitartást kívánok.
  Ha valaki az Ön teljesítményét kevesli, akkor legyen szíves biztosítson az illetőnek egy hajót, és lehetőséget mutassa meg ő, hogyan kell jobban csinálni....”
 • 3. vári 2012. augusztus 30. 15:34
  „csonakos
  Mert a világ hatodik legjobbjának lenni nem teljesítmény?
  Szerintem ez nonszensz...
  Nyilván ő is az éremnek örült volna jobban, de büszkék lehetünk rá így is.”
 • 2. Szurkoló 2012. augusztus 30. 13:40
  „Kedves csonakos!

  Hazájában Attila toronymagasan a No. 1. Több hajóhosszal a mezőny előtt jár.
  Végigdolgozta az évet, az olimpiai ciklust, és hozott egy hatodik helyet. Akkor, ott így sikerült, ezt tudta teljesíteni. Egy órával előtte, vagy kettővel utána, három nappal később, vagy egy héttel hamarabb akár nyerhetett volna is. Nagyon komplex dolog ám egy olimpiai arany! Rengeteg apró dolognak kell stimmelni. És kell szerencse is, jó sok.
  Atti megtette, amit tudott, és sportolói nagyságát bizonyítja, hogy nem hajította el a lapátját a sarokba, hanem újra talált motivációt és készül. Szerintem ne bántsuk őt, inkább legyünk büszkék rá! Kívánom, hogy légy te is valamiben, bármiben a világ hatodik legjobbja!
  Hajrá Atti!!! :)

  Sportbaráti üdvözlettel,
  Sz.”
 • 1. csonakos 2012. augusztus 30. 11:01
  „Talán egy olimpiai érmes helyezés kellett volna meg az, hogy látjuk a képernyőn, "meghal" a kenuban azon az ezer méteren! Sajnos, nem így történt! Nagyon kemény dolog a maraton de nem nyujt a csalódott szurkolóknak vígaszt egy ilyen szereplés az olimpia után! A Jó versenyzőnek a derbin kell bizonyítania nem utána! :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Larholm frizbibajnokból lett kézilabdás - interjú

A közel kétszázszoros svéd válogatott Jonas Erik Larholm (30) a nyáron igazolt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatába. Tovább olvasom