Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Vajda Attila: Duisburg és a múlt kötelez

Pénteken a szegedi Maty-éren nyílt edzést tartott a magyar kenus válogatott, amely a jövő heti duisburgi világbajnokságra készül. A keretben ott van a Németországban két számban érdekelt Vajda Attila, az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai elsője is.

– Ezt a szakágat még nem számoltuk fel? – az üdvözlés után így köszönt be a Szegeden edzőtáborozó kenus válogatottnak Ábrahám Attila, a magyar szövetség főtitkára. Ehhez egy fontos tényt közölni kell: Ábrahám kajakos volt, a két szakág között pedig állandó a heccelés.

A fentiekből is kiderült, a jó hangulattal nincs baj a válogatottnál, amely a jövő heti duisburgi világbajnokság előtt nyílt edzésnapot tartott a Maty-éri olimpiai vízicentrumban, a fiatalok vették a lapot. A létesítmény vízfelületét aztán csak kevesen használták, ilyen volt például a Vasbányai–Mike páros, míg a többség készségesen nyilatkozott a parton, illetve beszélgetett Storcz Botond szövetségi kapitánnyal.

Vidáman: Vajda Attila optimistán tekint a vb elé, ahol érmet vár magától. Fotó: Karnok Csaba
Vidáman: Vajda Attila optimistán tekint a vb elé, ahol érmet vár magától.
Fotó: Karnok Csaba

– Azt gondolom, jól felkészültek a kenusok, de ez igaz a másik két szakágra, illetve ha csak a vb-számokat veszem, akkor mindegyik egységre is – adott rövid elemzést a válogatott állapotáról az egykori szegedi kajakos olimpiai bajnok.

Egy nagy hiányzó volt: az EDF DÉMÁSZ-Szeged pekingi ötkarikás elsője, Vajda Attila éppen gyúratott, így aki vele szeretett volna találkozni, az türelmesen várt. Duisburg amúgy igen kiváló emlékeket ébreszthet a kenusban, hiszen hat esztendeje, 2007-ben éppen itt szerezte meg első világbajnoki aranyérmét C1 1000 méteren. Az emlékek visszaidézése közben aztán kiderült, Vajda 2007-ben Európa-bajnokságot is nyert a spanyolországi Pontevedrában. Ezután következett 2008, Peking és az a bizonyos olimpiai aranyérem.

Vajda számára fél tizenkettőkor befejeződött a masszázs, majd a motel első emeletéről azonnal lejött a partra, és szinte azt mondta: szedjetek szét.

Lehet, hogy a gondosságon múlik minden? Fotó: Karnok Csaba
Lehet, hogy a gondosságon múlik minden?
Fotó: Karnok Csaba

– Duisburgról valóban szép emlékek jönnek elő, de azóta a sportág, a pálya és a munkánk is változott, nem beszélve az ellenfelekről. Az éremszerzés a célom mindkét számban, az ezer mellett ötezer egyesben is, ám ezért sokat kell majd dolgozni. Kedd reggel már elrepülünk az edzőmmel, Vécsi Viktorral, mert a hajók a hétvégén utaznak, és szeretnénk minél hamarabb újra edzeni, illetve megismerkedni a helyi körülményekkel – nyilatkozta Vajda.

A kiválóság ezután ahhoz a tárolóhoz ment, ahol a három hajója – legalul a 2011-es, középen az ötezres, felül pedig az ezres – pihent, velük pózolt a fotósok kérésének megfelelően. Törölgette, simogatta őket – lehet, hogy ezen múlik?

Mentális felkészülés

A sportolóknál a fizikai mellett rendkívül fontos a mentális felkészülés is. Vajda Attila a héten az edzéseken kívül megtalálta a számára a legjobb felüdülést.

– Mivel a SZIN-en régen, öt éve játszott a Tankcsapda, ezért úgy döntöttünk a barátaimmal, megnézzük őket. Az énekessel, Lukács Lacival amúgy is jóban vagyok, így nagyon élveztem a koncertjüket. Utána beszélgettünk még, majd hazamentem. Jó nap volt, hiszen szerdára összpontosult a rockzene, például a Tankcsapda mellett ekkor lépett fel a Depresszió is. Mindegyik együttesnek van olyan száma, amely egy komoly viadalon akár versenytempóként is megállná a helyét, a Tankcsapdától például a Mennyország Tourist vagy az új album egyik felvétele – mondta Vajda.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011: Öt óra - Komlóra

A labdarúgó NB III Közép csoportjában a második fordulót rendezik, amelyben a Szeged 2011-Grosics Akadémia szombaton 17.30-tól Komlón lép pályára Tovább olvasom