Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Vajda Attila: elő végre a lapáttal!

Vasárnap kora reggel négyhetes meleg vízi edzőtáborba utazik az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila többedmagával.
Le a fürdőnadrággal, elő a futócipőkkel. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila (32) ennek szellemében edz már napok óta. Nagy dolog ez azok után, hogy november végén még vérrögöt diagnosztizáltak a vádlijában, majd a kórházban töltött jó néhány napot, nem is nagyon mozoghatott. Ám a gyógyulás útján ezzel az újabb fázissal megint nagyot lépett előre a kiváló sportoló.

A Corsó Caféban tartott sajtótájékoztatót az EDF-DÉMÁSZ-Szeged. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Kirajzás

Valósággal kirajzanak a világba az EDF-DÉMÁSZ-Szeged kajakosai, kenusai. Nádas Bence és Németh Viktor már február 20-án elutazott a dél-afrikai Port Edwardba Hüvös Viktor edző vezetésével, csoportjával. A következő csoport vasárnap repül a portugáliai Montebelóba: ide tartozik a frissen és ötösre államvizsgázott, kétszeres felnőtt világbajnok Kárász Anna, az olimpiai bajnok Vajda Attila – ők március 28-áig maradnak –, valamint Birkás Balázs, Császár Gergely, Fekete Martin, Rausch Levente, Petrovics Máté és Szabó Gábor. A harmadik csapat március 10-én szintén Portugáliába, de Mertolába megy, a tagok: Horváth Alexandra, Szénási Zsófia és Sós Viktória.

– Kevesebb lesz már az úszóedzés, sőt lassan végleg letesszük a fürdőnadrágot, amelyet végre a futócipő, hamarosan pedig a lapát válthat fel. A kocogás nem volt túl intenzív, hiszen nagyjából húsz percet teljesítettem egyszerre, ezalatt körülbelül négy kilométert futottam le. Megtartottuk a lépcsőfokokat, ezek után is megtartjuk, és mind szellemileg, mind fizikailag készen leszünk rá, hogy az augusztusi milánói világbajnokságon a kvótáért harcoljunk – nyilatkozta kedden a szegedi Corsó Caféban megtartott sajtótájékoztatón Vajda.

A kenus akár idegenvezető is lehetne az elkövetkező hetekben, hiszen többedmagával, főleg szegediekkel jól ismert helyszínre, Portugáliába, Montebelóba utazik.

– Vasárnap kora reggel indulunk, és ha akarnának, tőlem kérhetnének segítséget a többiek, hiszen nem először megyek ide, de a környezet nem igazán igényel idegenvezetőt. A legközelebbi falu és bolt tíz kilométerre található, viszont szakmai szempontok alapján a lehető legjobb európai meleg vízi edzőtáborhelyszín. Ismerem, szeretem, otthonosan mozgok benne. Az első két hétben Sík Márton szakmai vezető lesz velem, majd őt váltja Boldizsár Gáspár, az utolsó egy hétben pedig Kovács Lászlóval és Kárász Annával maradunk kint – sorolta Vajda.

A Corsó Caféban tartott sajtótájékoztatót az EDF-DÉMÁSZ-Szeged. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Nagy kérdés, hogy a versenyző mennyire maradt le a felkészülésben.

– Nem vagyok nagy hátrányban amiatt, mert nem futhattam. Remekül kiváltottuk ezt a fajta mozgást, és beépítettük a felkészülésbe. Amit kondicionálisan megcsinálhattunk, azt megcsináltuk, nem lehet panasz, az elmúlt egy hónapot pedig sportágspecifikus dolgokkal is felturbóztuk. A klub vízitelepén lévő kenuergométer erre jó volt: fájdalommentesen edzettem – jegyezte meg végül a kenus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A német Löwen lesz a MOL-Pick ellenfele

Elkészítették a férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorsolsát. A legjobb 16 között a MOL-Pick Szeged a lehető legerősebb ellenfelet, a német Löwent kapta. Tovább olvasom