Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Vajda Attila hazaért

Az augusztusi, szegedi rendezésű Mol sík vízi kajakos és kenus világbajnokságon Vajda Attila már biztos induló, hiszen a második, Maty-éri válogatón is győzött olimpiai számában, így pedig C1 1000 méteren övé a szám az Eb mellett a vb-n is.
Egy szegedi indulója már van az augusztusi Maty-éri Mol sík vízi kajakos és kenus világbajnokságnak. Az EDF Démász-Szegedi VE olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila ugyanis elképesztő versenyzéssel, már az előfutamban megmutatva, milyen remek formában van, megnyerte a második válogatót is, így C1 1000 méteren övé az Eb- és a vb-indulás is. Ebben a számban akadt még egy pozitívum: Makai Tibor ugyanis negyedik helyen ért célba, így a későbbiekben akár párosban, akár egy ütőképes négyesben is esélyes lehet a csapattagságra.

– Örülök Attila remeklésének, és örülök Tibi szereplésének is. Klubunkból Vajda Attila az első, aki már készülhet a számunkra tényleg hazai rendezésű vb-re – mondta Vécsi Viktor, a szegedi kenus csoport edzője, aki hozzátette: akkor lenne igazán elégedett, ha a sprintszámokban Horváth Gábor is maradandót alkotna a hétvégén.

Vajda Attila már bizots VB induló. Fotó: Karnok Csaba
Vajda Attila már bizots VB induló.
Fotó: Karnok Csaba

A férfi kajakosok ezerméteres egyesében sem Gyökös Lajos, sem Bozsik Gábor nem jutott fináléba. Pedig információnk szerint az edzésen mutatott idejük és teljesítményük sokkal jobb, egyúttal biztatóbb volt, mint amit a pénteki középfutamban láthattunk. A sportoláshoz azonban hozzátartozik a pszichés teher, és elképzelhető, hogy főleg Gyökös esetében a mindenáron győzni akarás miatt alakult rosszul ez a verseny. Így ami biztos: olimpiai számban nagy valószínűséggel nem lehetnek ott a szegedi világbajnokságon. Ami nem biztos: a szegedi világbajnokságon való részvételük. Legyünk optimisták, és bízzunk
A tervek szerint
„Eddig minden a tervek szerint történik! Jól sikerült a felkészülés, a tavaszi edzőtáborozás, az első válogatón is jól mentem, és most megint összejött a győzelem. Egy kicsit megnyugodhatok, hiszen ezzel kvalifikáltam magam az év legfontosabb versenyeire. A felkészülés azonban ugyanolyan kemény marad, mint eddig volt. A cél egyértelmű: hazai közönség előtt aranyérmet szeretnék nyerni az augusztusi világbajnokságon" – nyilatkozta Vajda Attila.

abban, hogy megtalálják azt a számot, esetleg azt az egységet, amelyben végül augusztus közepén „behajózhatnak" a Maty-érre. A számot meglepetésre a 19 éves Dombvári Bence (Honvéd) nyerte.

A nőknél Vajdához hasonlóan Kozák Danuta (Honvéd) is nyert, így duplázott, azaz két olimpiai számban már megvan a vb-induló. Ami szegedi szempontból újabb pozitívum – úgy látszik, ezen a napon a negatívumok azért kiegyenlítődtek –, hogy a Dunaújvárosból igazolt Kárász Anna egyesben ötszáz méteren ötödikként zárt Kozák, Benedek Dalma (MTK), Kovács Katalin (Honvéd) és Csipes Tamara (Honvéd) mögött.

– Egy világbajnokot megvert Szabó Gabriella személyében, és ha nem jön közbe a korábbi sérülés, talán komolyabb eredményt is elért volna Anna. Már csak egy-két másodperccel van lemaradva az élbolytól, és ez nem nagy időkülönbség főleg, hogy vigyáztunk a vállára. Sajnálom, hogy kihagytuk az első válogatót, mert talán ő is vb-induló lehetne. Marad most célként az U23-as Európa-bajnokság négy hét múlva, arra pedig rendesen felkészülünk – mondta Kovács László, Kárász szegedi edzője.

Olvasóink írták

  • 2. unknown 2011. június 10. 21:54
    „A cikk frissítése előtt már egyszer gratuláltam Attilának, de azt is kifrissítették innen. Gratulálok Attila - a szőregi szurkolók nevében.”
  • 1. gaabe 2011. június 10. 18:50
    „én is a munkahelyről. és ittam 1 sört.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titán TC-s érmek és helyezések

A szegedi Titán TC atlétái az elmúlt napokban több viadalon indultak. Tovább olvasom