Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Vajda Attila hozta a kötelező feladatot

Vajda Attila gyorsan megoldotta a hazai kötelezőket: megnyerte mindkét válogatót, amely után nyugodtan mehet a belgrádi Európa-bajnokságra, majd utána készülhet a szegedi vb-re.
A lehető leghamarabb, a két válogató előfutamai és döntőinek megnyerése után biztosította helyét az Európa- és a világbajnoki csapatban is az EDF Démász-Szegedi VE kenusa, Vajda Attila.

– Úgy is mondhatom, hoztam a kötelezőt. Nagy könnyebbség, hogy ilyen rövid úton lerendeztem a kérdéseket. Kevés olyan idényem volt ugyanis, amikor már tavasszal jól mentem, az első versenyeken javarészt kikapok. Most a tájékoztatón nem indultam, viszont az első válogatón nyertem, és bár nem mentem még túl jól, innentől könnyebb a helyzetem. Lehet tervezni, a hétvégi Eb-t meg kell csinálni, utána egy kis pihenő következik, amely edzőm, Vécsi Viktor szerint egy hét lehet, szerintem ez három napra redukálódik, aztán megpróbálunk egy kicsit kizökkenni, és két hétig Szolnokon készülni – mondta Vajda.

A kenus tehát C1 1000 méteren biztos induló, viszont nem tett le arról, hogy akár más számban is startoljon.

– A július közepi, szolnoki országos bajnokságon szeretnék kiharcolni a 200 méteres vb-váltóban egy helyet, hiszen eddig nem igazán akart összejönni. Csak gyakorlás kérdése, ahogy az MTK-s Varga Dáviddal alkotott párosunk jövője is – vélte az olimpiai bajnok. – Az ezer méteres előfutamban könnyedek, nyugodtak, magabiztosak voltunk, aztán a fináléban mintha két különböző ember térdelt volna egy hajóban. Az előfutam azt mutatja, hogy van a párosban jövő, ráadásul Dávid ezer egyes szereplése, a mögöttem elért második helye is ezt jelzi. Többet kell majd gyakorolni, de azt már a tesztelések előtt is elmondtam, ennek az egységnek a következő évben van reális sansza megszorítani az ellenfeleket. Nem vagyunk tehát elkésve.

Klasszis mozdulat: Vajda Attila a belgrádi Eb felé halad. Fotó: Karnok Csaba
Klasszis mozdulat: Vajda Attila a belgrádi Eb felé halad.
Fotó: Karnok Csaba

A magyar válogatott csütörtökön indul a szerbiai Belgrádba, ahol az Európa-bajnokságot rendezik.

– Nehéz most még megmondani, milyen szintű állomása az Eb a világbajnoki felkészülésnek. Azon vagyunk, hogy a forma átmentése minél tökéletesebb legyen. Hétfőn pihentem, tegnap és ma edzünk, olyan nagy dolgot nem lehet kitalálni, főleg állóképességi munkát végeztem. Ha a prioritást vesszük, a második válogató mindenképpen fontosabb volt, mint az Eb. Itthon lezártam minden vitát, innentől kezdve a belgrádi verseny bárhogy alakulhat. Nem tudom, az ellenfelek közül ki lesz ott, de nem is ez számít – vélte végül Vajda.

Négy szegedi Belgrádban

Kedden a Magyar Kajak-kenu Szövetségben Storcz Botond szövetségi kapitány kihirdette a magyar kajakos és kenus válogatott Európa-bajnokságon induló keretét. Azt tudni lehetett, hogy az EDF Démász-Szegedi VE-ből a két válogatót nyerő Vajda Attila (C1 1000 m) és a második válogatón, majd a szétlövésen győztes Sík Márton (K2 200 m, Beé Istvánnal) biztos Eb- és vb-induló. Mellettük a klubból az Eb-n Kárász Anna (K4 500 m, még csapattagok: Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Benedek Dalma), valamint Horváth Gábor (C2 200 m, a BSE-s Bozsik Attilával) is megkapja a lehetőséget a szereplésre, a vb-start pedig majd az ob-n múlik, amely a nem olimpiai számok válogatója lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magosi nagy csatája

Öt válogatott (Magyarország, Ukrajna, Csehország, Szlovénia, Lengyelország) salakmotoros-csapata… Tovább olvasom