Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Vajda biztosan nyert, Janics Natasa négyes hajóba ült

A kajakosok és kenusok péntektől vasárnapig a szegedi Maty-éren az Európa-bajnokságért, a világkupa-szereplésért, és természetesen a pekingi olimpiáért küzdenek. Online tudósítás a válogatóról a delmagyar.hu oldalon!

16.55 óra férfi K4 1000 méter: A nap legnagyobb érdeklődéssel várt fináléjában a Kucsera, Benkő, Kammerer, Kadler egységnek a Kökény, Storcz, Vereckei, Horváth Gábor négyessel vívott ádáz csatát. Kammerer, aki korábban két olimpiát is nyert a másik hajóban robotoló Storcz, Vereckei, Horváth hármassal most új társaival örülhetett: a táv utolsó harmadában lehajrázták riválisukat. A két szegedi, Gyökös Lajos és Csamangó Attila négyese a harmadik helyen ért célba. 

Az első nap szegedi vonatkozású eseményeiről Petrovics Kálmán, a Démász Szeged Vízisport Egyesület igazgatója beszélt. Hallgassa meg hanganyagunkat!16.32 óra férfi C2 1000 méter: Ebben a futamban is szoríthattunk szegedi sportolóért: Joób Márton Sarudi Pállal térdelt egy hajóban. Sokáig partiban voltak a győzelemért, de végül csak harmadik helyen értek célba. A futamot a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály egység nyerte.

Angyal Zoltán: a Sáfrán-testvérek a tavalyi U23-as EB-re ültek össze, amit meg is nyertek. A siker óriási lökést adott nekik, a milánói kontinens bajnokságon is előrukkolhatnak valami betyáros meglepetéssel. Persze, a számban még mindig a Kolonics, Kozmann duó az egyeduralkodó.  

Online interjú Angyal Zoltán szövetségi kapitánnyal!

Vasárnap 13 és 14 óra között Angyal Zoltán, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya lesz a vendégünk. Kérdezze ön is a szakembert az olimpiai esélyekről, Janics Natasáról és Vajda Attiláról. Kérdéseiket az interju@delmagyar.hu e-mail címre várjuk és a beszélgetés ideje alatt a hozzászólások között is feltehetik kérdéseiket.
16.05 óra férfi K2 1000 méter: A legutóbbi világbajnokságon, Duisburban bronzérmes Kucsera, Kammerer duó távollétében nem számíthattunk komoly izgalmakra. Végül az MTK-s Tóth, Pauman egység nyert, ők indulhatnak a kontinensbajnokságon.

Angyal Zoltán: Szép meccset vívtak a fiatalok, a nyertes egység az EB mellett a szegedi Világkupán is ott lehet.

15.40 óra női K4 500 méter: A táv legnagyobb esélyese a Fábiánné edzette Fazekas, Benedek, Paksy, Kozák négyes volt. A Kovács Katalint nélkülöző kvartett ennek megfelelően remekül kezdett, de a Janics Natasa által vezetett egység komolyan megszorongatta őket. A szegediek olimpiai bajnoka sztrókolta azt a hajót, amelyben még Medveczky, Faldum és Csipes Tamara szelte a habokat. Benedek Dalmáék győzelmükkel EB résztvevők.

Angyal Zoltán: meglepően szoros csata volt, annak ellenére, hogy Natasáék pénteken ültek össze először. Janicsék nagyon jól veresnyeztek, de végül nem borult a papírforma, Patyi Melindáéké az EB indulás joga.

Janics Natasa négyesben is indult a válogatón Fotó: Karnok Csaba
Janics Natasa négyesben is indult a válogatón
Fotó: Karnok Csaba

15.07 óra férfi C1 1000 méter: A kenu egyesek leghosszabb távján a szegedi Vajda Attiláért szoríthattunk. Nos, nem kellett csalódnunk: olimpiai bronzérmesünk remekül lapátolt, riválisai Mike Róbert és Tóth Márton csak a hátát nézték. A Démász Szeged kiválósága magabiztosan, egy hajóval nyerte a futamot.

Angyal Zoltán: Vajda Attila kötelező győzelmet aratott, bár Mike is remekül ment, annak ellenére, hogy hozzá inkább az 500 áll közelebb. A két fiú várhatóan a rövidebb távon is összecsap, ott még nagyobb csatára számítok. Attila világbajnokként már biztos EB induló volt, a szegedi világkupán pedig ők ketten képviselik majd a magyar színeket.

Vajda Attila biztosan nyert 1000 méteren Fotó: Karnok Csaba
Vajda Attila biztosan nyert 1000 méteren
Fotó: Karnok Csaba


Vajda Attila szerint jó kis csatát vívtak Mikével, de nem volt veszélyben a győzelme. Hallgassa meg hanganyagunkat!
15 óra férfi K1 1000 méter: A pénteki nap első döntőjében Kucsera Gábor és Kökény Roland vívott hatalmas csatát a férfi kajak szólóban, az 1000 méteres távon. Végül előbbi nyert. Egy ír kajakos is szelte a habokat a Maty-éren, versenyen kívül indult és a negyedik helyet sikerült megszerznie. Kucsera inkább párosban jeleskedett az elmúlt években, a világversenyeken Kammererrel alkotnak világverő duót.

Angyal Zoltán: Előre borítékolható volt a Kucsera-Kökény párharc és Dobos András is remekül küzdött. Az Európa bajnokságon Kucsera fog indulni. A Világkupán Benkő Zoltán biztos induló, mellette még kérdéses a második magyar résztvevő személye. Az biztos, hogy a csapathajókban Kucsera párosban, Kökény a négyesben indul majd. 

Az egyes futamokat a válogatott szövetségi kapitánya, Angyal Zoltán értékeli.

Az első és legfontosabb feladat az Eb-re való kvalifikáció, amelyen további olimpiai kvótákat lehet szerezni. Férfi kajakban még három, kenuban szintén három, míg női kajakban két hely kiadó. Az olimpiai számok közül hétben még hatalmas harc várható.

Nagy a nyüzsgés a válogató előtt a maty-éri stégen Fotó: Karnok Csaba
Nagy a nyüzsgés a válogató előtt a maty-éri stégen
Fotó: Karnok Csaba

A pénteki program (6 finálé):

15 óra: K1 férfi 1000 méter
15.07: C1 férfi 1000 méter
15.40: K4 női 500 méter
16.05: K2 férfi 1000 méter
16.32: C2 1000 méter
16.55: K4 férfi 1000 méter


T-Online hirdetés

Olvasóink írták

 • 3. szegedifiú 2008. május 16. 22:51
  „IMÁDLAK JANICS NATASA!”
 • 2. libero 2008. május 09. 23:56
  „Csatlakozom "szegedifiúhoz".Hajrá Nati!Hajrá Ati!Natasának meg kell tenni az első lépést az Olimpia felé!”
 • 1. szegedifiú 2008. május 09. 22:31
  „IMÁDLAK JANICS NATASA!
  Szép volt, Vajda Attila!
  Hajrá SZEGED!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajusz Sándor a Dunaferrben folytatja, Nenadics aláírt!

A Dunaferr gárdájában folytatja pályafutását a Pick Szeged ikonja, Bajusz Sándor. Petar Nenadics pénteken három évre írt alá a Szegedhez. HANGANYAGGAL Tovább olvasom