Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Vajda már Rióra gondol

Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE nyáron bejelentette, hogy az EDF DÉMÁSZ mint főszponzor a jövő évtől nem hosszabbítja meg tizenhárom évig tartó névadói szerződését. Nagy kérdés, vajon mit tud tenni a klub ebben a helyzetben az élversenyzőjéért, Vajda Attilért, aki nem szeretne elmenni Szegedről.
A versenyidény végével a kajakosok, kenusok már a jövőt tervezik. Így tesz az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai és háromszoros világbajnoka, Vajda Attila is. Ám mint köztudott, az egyesület névadója, az EDF DÉMÁSZ az év végén kiszállhat a klub mögül, a versenyző pedig minél hamarabb szeretné biztonságban érezni magát.

Marad vagy megy? Vajda Attila (jobbról, balról edzője, Vécsi Viktor) hű Szegedhez, ám ha a klub helyzete bizonytalan, eligazol. Fotó: Schmidt Andrea.
Marad vagy megy? Vajda Attila (jobbról, balról edzője, Vécsi Viktor) hű Szegedhez, ám ha a klub helyzete bizonytalan, eligazol. Fotó: Schmidt Andrea.

– Nem is az a jó szó, hogy bizonytalan a jövőm, inkább az, hogy sok a kérdés a jövő évi felkészülés körül. Lehetőségeim vannak és mindig is voltak, hiszen mindenki tisztában van a kvalitásaimmal. Hű vagyok és voltam az egyesülethez, de már Rio lebeg a szemem előtt. Van bennem még annyi, hogy a brazíliai olimpiáig kitartsak, és ott jó eredményt érjek el. A feltételeket azonban meg kell teremteni. Beszéltem már az igazgatóval, Petrovics Kálmánnal, akivel sok mindent szóba ejtettünk. Szerintem meg tudunk egyezni, hiszen Szegeden szeretném folytatni a versenyzést, és erre megvan a reális esély is. Nem beszélve a két és fél éves fiamról, akitől elég sokat vagyok távol az edzőtáborok miatt. Az egyesület tervei között szerepel, hogy megerősíti az egyébként is eredményes kenus csapatot. Négyfős edzői stáb dolgozna a kenusokkal: Fürdök Gábor, Kása Ferenc, Kása Péter és Vécsi Viktor átfogná az egész szakágat. A válogatott felkészülési tervének és a válogatási elveknek is tisztázódnia kell. Hivatalosan december 31. a határidő, de decemberre már körvonalazódnia kellene az egyesület anyagi lehetőségeinek. Nekem is az év végéig szól a megállapodásom, és az a lényeg, hogy kész vagyok a hosszabbításra, hiszen nem szeretnék elmenni – nyilatkozta lapunknak Vajda.

– Fel sem merült bennem, hogy Attila elmegy, és ő sem jelzett ilyen irányú konkrét szándékot. Sőt azt mondtam neki már a vb után, hogy vállalni tudjuk azokat a feltételeket, amelyek az ő maximális felkészülését szolgálják. Ebben benne van a jövő év és Rio is. Ő az egyesület legfontosabb versenyzője, azaz minden körülményt úgy kell alakítani, hogy az az ő számára is elfogadható legyen. Mindez független attól, hogy lesz-e névadó támogató – bár bízunk benne, hogy az EDF DÉMÁSZ kitart mellettünk –, nekünk az utánpótlás és a legjobb sportolók létét mindenképpen biztosítani kell. A kenu szakágat valóban szeretnénk megerősíteni elsősorban az utánpótlás létszámbővítésének területén, ezért tényleg felmerült, hogy mint egykori kiváló versenyző Fürdök is lehetőséget kap az edzősködésre – mondta Petrovics Kálmán.     

Olvasóink írták

 • 14. macs 2013. október 12. 19:34
  „12. kreatív,
  1; nem értem a kérdésedet.
  2; az a törvény amire utalsz, az utóbbi időben született. Az EDF Démász pedig már elég régóta szponzorálja a szegedi vizes sportokat.
  3; nem vitatom, csak kérdezek. :-)”
 • 13. bambulla 2013. október 12. 19:32
  „12. kreatív
  Vajda Robi? ki is az?
  jelenleg válogatott élsportoló amúgy az Attila
  és te?
  egy kötekedő gyökér?”
 • 12. kreatív 2013. október 12. 19:09
  „MACS-hoz:

  1: N.D.J. -jelenség. Kérdés: miért jött vissza, ha külföldön is profi a sportág?!

  2. TAO - nézz utána !

  3. Biztos vagyok abban, amit írok!”
 • 11. macs 2013. október 12. 18:52
  „10. kreatív,
  biztos vagy abban, amit írsz?
  Az olyan szintű sportolók, Vajda külföldön sem amatőrök, hidd el! A EDF Démász mióta közpénzből szponzorál?”
 • 10. kreatív 2013. október 12. 17:42
  „Három fontos szempont, a tisztánlátás érdekében:

  1. Miért profi sport a lapátolgatás Magyarországon, ha másutt nem ??!!!

  2. Magyarországon a szponzor pénz, az érthetetlen élsporttámogató rendeletek alapján KÖZPÉNZ!

  3: Vajda Robinak egy lehetséges alternatíva a későbbiekre: Dolgozz tanult szakmádban !!! Mi is az ???”
 • 9. bambulla 2013. október 12. 14:41
  „4. Commander-V2 2013.10.11. 19:19
  "Vajda Attila nem csak a pénzért volt a szegedi klubban, és a mostani nehéz időkben ingyen is marad. A szponzor pénzekből busásan elvan, ideje lenne hogy most ő adjon valamit Szegednek. Vissza."
  látszik, hogy nem vagy képben
  az olimpia után kifarolt mögüle a szponzorok nagy része, mert nekik csak az érem az elfogadható
  így nem tudom milyen nagy szponzori pénzről tudsz amiből busásan el van
  a másik, ha téged egy cég ahol dolgozol jól fizetett, de valami közbejön te ottmaradsz nekik ingyen dolgozni?
  nem hiszem
  ezt mástól se várd el
  arra kérlek ne irkálj hülyeségeket”
 • 8. vennerke 2013. október 11. 22:28
  „Kárász Anna is elköltözött ,Budapesten edz”
 • 7. sikan 2013. október 11. 21:49
  „6. történész:
  Kicsit jobban meg kellene néznie a korábbi gázszámláit is, ugyanis a korrekciós szorzószámokat már évek óta (legalább 15 éve) használják, amit jogszabályok tesznek lehetővé ( a gáz a nyomástól és a hőmérséklettől függően változtatja a térfogatát, ezt veszik figyelembe a korrekciós tényezőkkel). Először én is bosszankodtam miatta, de némi fizikai ismeretek birtokában el kell fogadnunk, amit a törvény is megenged a szolgáltatóknak. Tehát nem a rezsicsökkentés befolyásolta a köbméterek korrekcióját!
  A foci pedig nem a magyarok sportja (jelen pillanatban Hollandia - Magyarország: 5:1!), s ezen a stadionok sem fognak változtatni! Előbb kellene megtanulniuk a falábúinknak focizni, azután megépíteni a megfelelő színvonalú stadionokat, mert különben csak kidobott pénz lesz, a fenntartásuk újabb komoly pénzkidobást igényel majd! A sportba fektetett pénz és a sportolók jövedelme nem áll arányban a többi tisztességes munkáért kapható jövedelemmel (pedig sok területen legalább annyi energiát fektetnek a megélhetésért végzett küzdelembe, mint a sportolók!).”
 • 6. történész 2013. október 11. 20:29
  „3. vélemény 2013.10.11. 18:28

  Ez Fidesz szlogen .semmit sem pótolsz meg valójában,erről sok kis apró trükk gondoskodik.Például a gáz ..ha 40 m3 fogyasztasz,akkor jön a korrigált fogyasztás 42,9m3 tehát szűk 3 m3 .és már ki is fizetted az állítólagos rezsi csökkentést, nem beszélve a szemétszállításnál ahol először emeltek majd aztán valamennyit csökkentettek.
  valójába a Kajak-kenu nem foci..így annyit is ér,hiába van benne siker sikeren..van aki így döntött oszt jó napot..”
 • 5. hangman 2013. október 11. 19:48
  „Te meg nagyokos vélemény kifizeted a tranzakciós adómat, meg a 2%-os áfa emelést, illetve a jövedéki adó emeléseket? Vagy kompenzálod az eltörölt havi 12.100 Ft adójóváírást? Inkább fogd be, ha már nem tudsz értelmeseket írni, k<moderálva>”
 • 4. Commander-V2 2013. október 11. 19:19
  „A profi sport hatalmas üzlet minden résztvevőjének. Nagy érvágás, hogy a "rezsicsökkentés" nevű borzalmas néphülyítés miatt a Démász már nem tudja tízmilliókkal támogatni a szegedi élsportot. Csak remélni tudom, hogy Vajda Attila nem csak a pénzért volt a szegedi klubban, és a mostani nehéz időkben ingyen is marad. A szponzor pénzekből busásan elvan, ideje lenne hogy most ő adjon valamit Szegednek. Vissza.”
 • 3. vélemény 2013. október 11. 18:28
  „2.
  Amit megspórolsz áramon azt add oda az egyesületnek!”
 • 2. hangman 2013. október 11. 18:12
  „Éljen a rezsicsökkentés, már erre sem jut pénz!”
 • 1. vélemény 2013. október 11. 17:51
  „Kérjen tanácsot Janicstól vagy a menedzserétől! :)
  http://www.delmagyar.hu/forum/janics_natas_lelep/13/2004189/?action=kifejt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla-avatás

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium sportcsarnokában szombaton 10 órától emléktáblát… Tovább olvasom