Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Vajda munkából érkezik a vk-ra

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila optimistán, egyben nyugodtan készül a hétvégi világkupára. A forma még nem tökéletes, de azt mondja, baj is lenne, ha már az lenne.
A kubai téli meleg vízi edzőtábor után hazai vizeken edzett az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila (30). Az előbbiről sok panaszt hallhattunk a széljárás, a túlzott elszigeteltség miatt, az utóbbi viszont hozta a megszokott színvonalat. Az összkép még mindig pozitív.

– Megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy így alakul a kubai út. Összességében hasznos volt, és végül jól jöttünk ki belőle. Nincs panaszom, mert megcsináltuk a munkát, és munkából versenyzünk a hét végén is. Az első válogató élvezi a prioritást, ezért még csak most kezdjük a frissítést. A világkupa tájékoztató jellegű viadal lesz, visszajelzés az első versenyről szóló élményekről, az ellenfelek állapotáról. Nekem szerencsém van annyiból, hogy az aktuális olimpiai bajnok, a német Brendel, valamint a kanadai Oldershaw is itt lesz. Ezren és ötszázon is esélyes vagyok, de nyugodt csak a pénteki első pálya után leszek. Szeretném Brendelt megtörni, a tervem, hogy a célban minél közelebb legyek hozzá, de inkább előtte. Nem vagyok csúcsformában, de ő sincs. A világbajnokság az idei főverseny, elég rossz lenne, ha most lennénk a topon, mert akkor az előttünk álló három hónap gyötrelmes lenne. Nem idegeskedek, teljesen jól vagyok. A múlt elmúlt, nem vájkálok benne, inkább előrenézek, és az érdekel, hogy mi vár rám idén, milyen lépések kellenek ahhoz, hogy sikeres legyek. Fölösleges is lenne már az olimpiával foglalkozni. Mindent megbeszéltünk Vécsi Viktorral, az edzőmmel, és a nem ideális kubai felkészülést is megoldottuk. Hisszük, hogy jó úton járunk – mondta Vajda.

Vajda nincs csúcsformában, de még nem is kell abban lennie. Fotó: Karnok Csaba
Vajda nincs csúcsformában, de még nem is kell abban lennie.
Fotó: Karnok Csaba

A sportágban inkább a barátság a jellemző, mint az ellenségeskedés, ám Vajdának még nem volt lehetősége igazán megmutatni a szülőváro-
sát például Brendelnek.

– A németek kis csapattal érkeznek, így elég furán venné ki magát, ha elvinném valahová mondjuk megenni egy halászlevet. Azt tudja, hogy az én városom Szeged, hogy itt nőttem fel. A tavalyi Európa-bajnokság Brandenburgban volt, az meg az ő városa. Sok mindennel tisztában vagyunk egymás életével kapcsolatban, de még nem volt időnk elmerülni a másik életében – nyilatkozta Vajda.

A világkupát követő második hétvégén a Maty-éren rendezik az első hazai válogatót.

– Sose lehet tudni, hogy éppen ki kerül elő. Mindig akad, akit kikiáltanak ellenfélnek, mindig akad, aki azt mondja, most legyőzőm Vajdát. Eddig ez szerencsére még senkinek sem sikerült. Sosem írom le az ellenfeleimet, mindig tiszteletben tartom a motiváltságukat. Lehet egy jó napjuk, nekem pedig ugyanakkor egy rossz, és akkor érdekes meccseket lehet vívni. Ha jó formában vagyok, nehéz engem hazai közönség előtt megverni nemhogy a magyaroknak, de még a nemzetközi mezőnynek is – jegyezte meg végül Vajda.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A-Híd: álom marad a finálé...

A Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP kettős győzelemmel harcolta ki a döntőbe jutást a Vodafone OB I elődöntőjében. Tovább olvasom