Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Valdor-Szentes: dorgálást kaptak a férfiak

A Valdor-Szentes OB I-es férfi vízilabdacsapata eddig várakozás alatt teljesít a bajnokságban, 8 forduló után 0 ponttal az utolsó, a 14. helyen áll. A legutóbbi, a KSI ellen elszenvedett 9 gólos vereség mindenkit elgondolkoztatott. Erre nincs sok idő, ma 19 órakor az OSC vendégeként száll medencébe a gárda.
16–7. A KSI SE ennyire verte a Valdor-Szentes férfi vízilabdacsapatát. Idézzük fel és boncolgassuk a Kurca-parti tréner, Matajsz Márk nyilatkozatát. A fiatal edző a következőket mondta: „Szégyellem magam! Újra kell tervezni a vízilabdát Szentesen. A kialakult helyzetért én is hibás vagyok, de elfogadhatatlan, hogy a fiatal KSI simán megveri a magukat profinak tartó játékosokat. Amatőr módon és gyáván vízilabdáztunk, nem tudom, ezek után a csapat élén maradok-e." Rákérdeztünk, mit jelentenek ezek a kijelentések.

– Az újratervezés alatt azt értettem, hogy az eddigiek alapján valószínűleg át kell értékelni a célt, az első 10-be kerülést, mert úgy néz ki, ez az együttes a bennmaradásért küzd majd a „play out"-ban. Ha ezt leszögezzük, a fiataloknak még több lehetőséget adhatunk a mérkőzéseken, és nem kell az igazolt játékosoknak, a légiósoknak feltétlenül vízben lenniük. Az ifjaknak idő kell, hogy beérjenek, ütőképes együttest alkossanak, de megéri a türelem és a munka, erre a legjobb példa éppen a KSI – mondta Matajsz Márk.

Ejnye, bejnye. Matajsz Márk és a Valdor-Szentes feddést kapott.Fotó: Frank Yvette
Ejnye, bejnye. Matajsz Márk és a Valdor-Szentes feddést kapott.Fotó: Frank Yvette

 Az eddigi eredmények

A Valdor-Szentes eddigi eredményei a bajnokságban: Szentes–Szolnok 9–17, Honvéd–Szentes 9–6, BVSC–Szentes 10–9, Szentes–Ferencváros 9–12, Szentes–Vasas 5–13, Eger–Szentes 19–4, Szentes–Szeged 11–12, KSI–Valdor 16–7. A következő két fordulóban az OSC következik idegenben (ma, 19 óra) és otthon a Debrecen (december 13., 18 óra), utóbbi, a jelenleg 12. hajdúsági gárda verhető lenne.

– Saját felelősségemet abban látom, hogy szigorúbbnak kellett volna lennem a srácokkal – de nem adtak rá okot. Az edzéseken jól dolgoztak, mindent megcsináltak, minden sikerült, a nálunk jobb csapatok ellen helytálltak, akkor jöttek a bajok, mikor a velünk egy szintű gárdák ellen nyernünk kellett volna. Papíron esetleg esélyesebbek voltunk, de a sansz ott is maradt, „papírkutyák" maradtunk. Értetlenül állok a történtek előtt. Magyarázat lehet, hogy olyan játékosokra hárulna a húzóember-, a meccseldöntő szerep, akikre korábban kiegészítő emberként számítottak. És nem bírják el a felelősség terhét, nem jó versenyzőalkatok – vagyis fejben van a probléma – közölte a fiatal szakember saját hibáit keresve.

Megemlítette még: mindenképpen változásra van szükség, vagy két-három, csalódást okozó játékos elküldésére – és jöhetnek a fiatalok! –, vagy stílusváltásra, nagyobb szigorra, de az is benne van a pakliban, hogy tőle válnak meg – ismerte el Matajsz.

Tegnap a délutáni, kora esti órákban a Szentesi VK vezetősége megbeszélést tartott a férficsapat szakvezetőivel, játékosaival. Első körben az együttes tagjai dorgálást kaptak az eddigi eredménytelenség miatt, a mai A-Híd OSC elleni mérkőzést követően szerdán ismét egyeztetnek egymással a felek, és döntés bármilyen változtatásról csütörtökön várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megragadták az esélyt: UTC-Békéscsaba 4-3

Az NB I 12. fordulójában az UTC FT az újszegedi sportcsarnokban megszerezte az első győzelmét, mégpedig a közvetlen rivális Békéscsaba ellen. Tovább olvasom