Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Valdor-Szentes: nem volt arcbontás

A Valdor-Szentes OB I-es férfi vízilabdacsapata botrányos mérkőzésen szenvedett 14–9-es vereséget a Honvédtól. A hazaiaktól Nagy Mártont és Vörös Viktort is 4 percre kiállították a bírók. A főszereplőket kérdeztük az esetekről.
A drukkerek már azt skandálták: „Ez már csalás!", forró volt a hangulat. A Honvéd pólócsapata úgy nyert 14–9-re, hogy a házigazda Szentes egy teljes negyedet, 8 percet játszott emberhátrányban. Brutális szabálytalanságért először, az első játékrész vége előtt 46 másodperccel, Nagy Mártont állították ki 4 percre a bírók, Füzesi Zsolt és Marnitz Miklós.

– Nem tagadhatom, a szabálytalanság befújható volt, de nem ért 4 percet, egy cserés véglegest talán – közölte Nagy Márton. Elmondta, a kezét sem emelte ki a vízből, vagyis nem víz felett követett el szabálytalanságot. A kiállítást követően már nem tudta hideg, tiszta fejjel nézni a mérkőzést – a kispadról is el kellett mennie –, az viszont örömmel töltötte el, hogy a csapat „visszatért" a meccsbe, felzárkózott, az egyenlítésre és a fordításra is volt sansz. – Jó volt látni, hogy van tartása az együttesnek – jelentette ki.

Vöröst (6) kiállították, pedig nem ő volt szabálytalan. Fotó: Vidovics Ferenc
Vöröst (6) kiállították, pedig nem ő volt szabálytalan. Fotó: Vidovics Ferenc

 Az edző és az ellenőr

Lukács Dénes, a Valdor edzője úgy látta, Nagy szabálytalanságát befújhatták a bírók, de nem volt 4 perces, rutintalanul, látványosan eltolta magától ellenfelét, nem ütött. A Vörös–Fülöp párharcban utóbbi szabálytalankodott, visszahúzta, magára rántotta ellenfelét, ekkor sérült meg, Vörös vétlen volt. Szentgyörgyi Ferenc ellenőr kevésbé volt szigorú: Füzesi Zsolt és Marnitz Miklós produkcióját is 7-esre, 70 százalékosra pontozta. Pólós berkekben erről azt tartják, éreztette, nem volt minden rendben, de nem is „buktatta meg" őket.

Vörös Viktor a kezdés előtt bizonyára nem sejtette, számára is szomorú emlékeket hoz majd a Honvéd elleni bajnoki. A találkozó előtt köszöntötték 28. születésnapja okán és abból az alkalomból, hogy az alapszakasz felének MVP-je, legjobb játékosa lett. Olyan mezőnyben, ahol hemzsegnek az olimpiai, világ- és Európa-bajnokok.

– Nem számítottam erre, nem is tudtam, hogy létezik ilyen pontszámítás. Nagyon örülök ennek a sikernek, és tudom, ez felelősséggel is jár – mondta Vörös Viktor, majd a kiállításra terelődött a szó: – Nem érzem jogosnak a 4 perces büntetést, éppen egykori csapattársammal, Fülöp Bencével akadtam össze, akit kedvelek is. Egyébként ha valakit meg akarok ütni, akkor gatyáig kiemelkedem a vízből, és lebontom az arcát, hogy a mentő viszi el. Erről persze szó sem volt, olyan szabálytalanság, amit elkövettem, 15-20 van egy meccsen. De az a lényeg, hogy volt tartás a csapatban, és szerdán nélkülem is nyerni kell a BVSC ellen – közölte a pólós.

A Valdor-Szentes nem sokat pihenhet, szerdán 19.30-tól ismét otthon, a fedettben a BVSC-t fogadják a Lukács-legények; előtte, 17.30-tól a Hungerit-Szentes legnagyobb riválisával, az UVSE-Centrállal játszik bajnokit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidux Tisza Squash SE: két ezüst, két bronz a mérleg

Budapesten rendezték az idei fallabda országos utánpótlás-bajnokságot, amelyen sikeresen szerepeltek… Tovább olvasom